Guides

Vejen til (endnu) bedre orgasmer

Det sitrer i tæerne, åndedrættet bliver tungere, alt trækker sig sammen, og orgasmen ruller ind over dig som en intens lavine. Hvis du er en af dem, der nyder, når din krop bare giver slip og sender dig en tur ud i galaksen, har du måske lyst til at udforske dit klimaks, så det kan blive (endnu) bedre. Læs med her, og få gode ideer til, hvordan du kan opgradere dine orgasmer.

Orgasme er i sandhed et gode, og nærmest som sendt fra guderne når det sker. Der findes mange forskellige slags orgasmer – fra hurtige og heftige, dybe og intense til bløde og kildende orgasmer. Og når du nu allerede har erfaring med at komme, hvorfor så ikke prøve at eksperimentere lidt med din lyst og tilfredsstillelse for endnu større nydelse?

Træn dit underliv

Det er med bækkenbunden som med alle andre muskler – den skal trænes og holdes ved lige, for at den kan yde det bedste for dig og din lyst. Og det behøver bestemt ikke være kedeligt at træne. Der er efterhånden kommet mange produkter på markedet, som både træner din bækkenbund, men hvor du også får en skøn fornøjelse ud af det, da de er udstyret med vibrationer og forskellige features, der gør det meget sjovere at træne og tilfredsstille dig selv samtidig, og der findes flere bækkenbundstrænere med apps, som hjælper dig med din træning. Men de helt almindelige bækkenbundskugler kan også sagtens gøre tricket for dig afhængigt af dit behov. Du kan læse meget mere om bækkenbunden i vores ultimative guide om bækkenet.

Frækt forarbejde

En stor del af det at komme foregår slet ikke mellem benene, men mellem ørene. Hvis du ved, der er lagt i ovnen til sex med din partner om aftenen, kan du bruge dagen på at fantasere om, hvad I skal lave, hvordan din partner skal kærtegne dig og omvendt. Du kan også røre diskret ved dig selv i løbet af dagen, f.eks. dine øreflipper, på brystvorterne, maveskindet og i skridtet for at holde dampen oppe, indtil I ses senere. Så er du godt varmet op til en aften i romantikkens tegn, så orgasmen lettere og friere kan rulle ind over dig.

Lange forspil

Det er vist ikke nogen nyhed, at kvinder er længere tid om at komme end mænd. Men det er lidt en skrøne, det kan blot være lidt nemmere at holde en konstant stimulation af penis end af klitoris, som jo ikke stikker lige så meget frem. Hvis klitten fik lige så meget konstant opmærksomhed som penis og blev stimuleret konstant under forspillet, så er det ligeså hurtigt, hvis ikke hurtigere, for en kvinde at komme. Derfor, giv forspillet tid – hvad enten du har solosex eller er sammen med en partner. Jo mere tændt du er, desto nemmere vil du også have ved at komme og få mulighed for at opleve det endnu mere intenst og dybt.

Giv jer god tid. Sæt om muligt en hel aften af til det. Kærtegn hinanden, nyd hinanden, mærk hinanden, smag hinanden. Find jeres erogene zoner, og udforsk dem sammen – f.eks. med en pirrende kildefjer eller andre forspilsprodukter. Hvis du er meget sensitiv eller meget tændt, kan det at blive stimuleret i lang tid på f.eks. brysterne eller inderlårene i sig selv udløse en orgasme.

Prøv en erotisk film

Du kan også bruge mere visuelle stimuli til at opnå klimaks. Rigtig mange tænder på at se og/eller høre andre nyde sex. Rigtig mange har glæde af at se en erotisk film og måske endda også få lidt inspiration til en ny stilling eller to. Slip fantasien løs, mens du ser filmen, og mærk hvordan du bliver pirret og stimuleret, både visuelt og fysisk. Du kan også prøve at se den sammen med din partner. Måske har I lyst til at efterligne det, der foregår på skærmen?

Træk vejret og sæt lyd på

Din vejrtrækning kan være med til at fremskynde og gøre din orgasme endnu bedre. Du har sikkert lagt mærke til, at den måde du trækker vejret på ændrer sig, når du er ophidset – at den bliver dybere og tungere. Det kan du bruge ved aktivt at gøre den endnu dybere og tungere og på den måde blive helt afslappet og lade din ophidselse strømme lettere gennem dig, så du får dybere orgasmer. Du kan også gå den anden vej og prøve at hyperventilere i en kort periode. På den måde øger du blodgennemstrømningen i hele kroppen og kan få et lille ”sus” i hovedet. Og hvis du også sætter lyd på og stønner lidt højere, end du plejer, kan det hjælpe dig med at få endnu mere intense orgasmer.

Fake it till you make it?

Der kan være mange grunde til at fake en orgasme, og de fleste af os har sikkert gjort det mindst én gang. Måske fordi orgasmiske lyde tænder dig og hjælper dig med at nå til “the real deal”, måske fordi du synes det svært at tale med din partner om, hvordan du gerne vil have det, eller måske bare fordi det tog for lang tid, og nu måtte det simpelthen stoppe? Uanset hvad betaler det sig at kræve din ret til ægte orgasmer. Det kan både forbedre kommunikationen mellem dig og din partner, og det er samtidig en måde at vise dig selv, at du fortjener et fantastisk sexliv. For selvom det kan hjælpe dig på vej til en orgasme bevidst at sætte mere lyd på for at komme i den rette stemning, så tyder forskningen ikke på, at du rent faktisk kan “fake it till you make it”.

Brug fantasien

I stedet for at lade som om, så prøv at tage fantasien til hjælp, og drøm dig på vej til orgasmen. De fleste af os har nogle gange fantasier om andet/andre, mens vi dyrker sex, og det er faktisk også helt ok. Du kan med fordel lade den indre filmrulle køre og drømme om din favoritskuespiller, en latino lover eller måske flere på én gang. Det er dét, der er så skønt ved fantasier: De behøver ikke nødvendigvis blive gjort til virkelighed, men kan blot fungere som et ekstra krydderi. Uanset hvad det er, der tænder dig, kan det være med til at skubbe dig helt ud over kanten. Der er ikke noget galt i en gang imellem at lukke øjnene og lade fantasien få frit spil.

Tag legetøj til hjælp

Hvis du af den ene eller anden årsag har svært ved at opnå orgasme, kan du med fordel tage sexlegetøj til hjælp. Og lad dig endelig ikke begrænse til sololeg, sexlegetøj kan være lige så skønt at bruge sammen med en partner. Igennem livet kan du også opleve perioder, hvor sexlivet af forskellige årsager synes sværere at få til at fungere – f.eks. oplever mange kvinder, at tingene “down below” har ændret sig efter graviditet og fødsel. Dette er helt normalt og kan afhjælpes ved at tage hjælpemidler i brug. Nogle gange er det blot en simpel glidecreme, der skal til, mens andre vil få glæde af at bruge en vibrator – både solo og sammen med en partner. Der findes også masser af skønt sexlegetøj til par, som I begge kan nyde sammen.