Guides

Intimbarbering: Sådan undgår du røde knopper

Har du nogensinde barberet dig forneden for så efterfølgende at blive invaderet af kløe og irriterende røde knopper? Højst sandsynligt er svaret ja, for røde knopper efter intimbarbering er noget rigtig mange oplever og kæmper med.

Uanset om barberingen er en del din daglige rutine, om den sker som del af forberedelse til en helt særlig date eller noget tredje, kan de røde knopper være meget irriterende, og de ser jo heller ikke særlig godt ud.

Heldigvis er der gode råd at hente, så du helt kan undgå røde knopper efter intimbarbering. Ja, du læste rigtigt. Du kan faktisk slippe helt for dem og det er slet ikke så svært.

Nedenfor får du mine bedste tips til, hvordan du får blød og glat hud efter barbering i stedet for knopper. Og tipsene kan du selvfølgelig også bruge, hvis du barberer dig andre steder på kroppen, f.eks. på benene eller i ansigtet.

Barber-skraber

Først og fremmest skal du bruge en god barberskraber, og jeg vil klart anbefale dig at investere i en ordentlig skraber, frem for en engangsskraber. Bladene på de lidt dyrere skrabere er skarpere og giver en tættere barbering, så der er mindre risiko for irriteret hud, som kan resultere i indgroede hår og knopper.

For at undgå røde knopper, når du barberer dig, er det vigtigt, at dit barberblad er helt rent. Derfor er det en god idé at have et barberblad kun til intimbarbering og så have evt. andre barberblade, hvis du også barberer dig andre steder på kroppen. Det er også vigtigt at udskifte barberbladet jævnligt, så der er så få bakterier på bladet som muligt og så det er skarpt og nemt at bruge.

Hvis det er første gang, du barberer dig, eller hvis det er længe siden, du har barberet dig, kan du med fordel klippe de lange hår af med en saks, inden du går i gang med skraberen. Start eventuelt med at tage et bad, så huden er helt ren, og brug så en god barbercreme.

Barber-creme

Her kan du f.eks. bruge Shavesafe Intim Barberskum mod røde knopper. Den effektive Shaving Gel er 100 % fri for parfume og farvestoffer, der kan irritere den følsomme, nybarberede hud og øge risikoen for røde knopper.

Den har blandt andet vundet Iforms test af barberskum, hvor den fik 5 ud af 5 stjerner og blev opkaldt “Et mirakel”.

Shavesafe Intim barberskum er lavet med formål at minimere netop de gener, som ofte opstår, når du barberer dig i intime områder. Det er en unisex barberskum, som både virker mod skægpest, røde knopper og indgroede hår.

Sådan gør du

Start med at barbere med hårretningen med et blidt tryk og barbér helst kun huden én gang samme sted. Er barberingen ikke tæt nok, kan du forsigtigt skrabe mod hårene og få det sidste med men vær opmærksom på, at det øger risikoen for røde knopper.

Til at efterhandle med, kan du påføre lidt silikonebaseret glidecreme efter barberingen, når huden er ren og tør. En glidecreme, som f.eks. Sinful Silk, lægger sig som en tynd og beskyttende hinde over huden, så risikoen for irritation, der kan give røde knopper, bliver mindre. Glidecremen vil også få huden til at føles dejlig blød efter barberingen. Og du kan med fordel bruge den et par dage efter barberingen, for at give huden ekstra fugt og bibeholde den bløde, glatte oplevelse.