Guides

STRAP ON – DEN ULTIMATIVE GUIDE

Er du lidt nysgerrig på strap on, men måske ikke helt sikker på, hvad det lige er for noget? Så er du kommet til det rette sted. I denne ultimative strap on guide har vi samlet alt, du kunne have brug for at vide om emnet.

I strap on guiden får du en oversigt over de forskellige muligheder, og hvad de enkelte typer og modeller er gode til. Du får også hjælp til, hvordan du vælger den bedste løsning til dig og dine behov. Til sidst følger en guide til pegging, et fænomen som bliver mere og mere populært.

Hvad er en strapon?

Hvis du er lidt i tvivl om, hvad en strapon helt præcis er, er det nu, du skal følge med. For nu skærer vi det lige helt ud i pap, så selv de mest uindviede kan være med. Det er en dildo, som kan spændes fast på forsiden af kroppen, og bruges til at penetrere en sexpartner. Det kan være ved hjælp af seletøj, underbukser, eller en indvendig anordning.

Du kender den måske under navnet påspændingsdildo, eller har hørt om en harness. Hvad end du vælger at kalde den, er én ting sikkert. Den åbner op for et væld af nye og frække muligheder. Den kan bæres af både kvinder og mænd og bruges i alle slags forhold. Både par bestående af to kvinder, to mænd eller kvinde og mand. Bruger en kvinde den til at penetrere en mand, er det pegging, vi snakker om.

Hvilke strap ons findes der?

Der findes flere forskellige strap on produkter med hver deres fordele og mål. Vi går igennem de forskellige kategorier, så du kan finde ud af, hvad der passer bedst til dig.

Harness

En harness er det seletøj, som bruges til at holde dildoen på plads. De fleste har seler om hofterne og lårene, som sørger for, at den bliver hvor den skal. Foran findes der oftest en rund ring, hvor dildoen skal sidde. Den kaldes en O-ring. De findes i forskellige størrelser, og kan let skiftes ud. På den måde kan du skifte mellem de størrelser du vil.

Strap on dildoer

Mange dildoer er i princippet påspændingsdildoer. Eller – det kan de være. Det vigtigste er nemlig, at dildoen har en bred bund. Derfor kan dildoer med sugekop blandt andet tit bruges til netop dette formål. Du kan altså vælge præcis den, som passer bedst til dig i størrelse, krumning og udformning.

Dobbelt Strap-on

En dobbelt strap-on kan kun bæres af kvinder. Den bæres nemlig som udgangspunkt indvendig og holdes på plads af en stærk bækkenbund. Derfor er det en god idé at træne op med et sæt bækkenbundskugler. Nogle modeller ligner dog de mere klassiske udgaver med harness bare peppet op med en indre dildo. Se eksempelvis Fetish Fantasy Dobbelt Strap-on.

Det skønne ved en dobbelt strap-on er, at den penetrerende kvinde også bliver stimuleret. Det forstærker den delte oplevelse, og I kan måske endda opnå fælles klimaks. Flere af dem, som Strap U Evoke Dildo med Vibrator, har også en indbygget vibrator, der kan gøre oplevelsen endnu skønnere.

Hul Strap-on

Disse er mest beregnede til mænd, og det er så simpelt, som det lyder. En hul dildo som kan sættes direkte på penis. Den kan være behjælpelig, hvis du døjer med tidlig udløsning eller rejsningsproblemer. Eller måske vil du bare gerne give din pakke et par centimeter mere i omkreds og længde?

Strap-on Sæt

Det her er lidt en snyde kategori, for et strap-on sæt er egentlig bare en kombination af de nødvendige elementer. Her slipper I for at skulle erhverve jer både harness og dildo. I nogle sæt, som eksempelvis Obaie Unisex Harness med Dildo er tingene helt adskilte. I andre sæt, som Fetish Fantasy Hollow, sidder dildoen fast på en harness.

Vibrerende Strap-on

Her har vi fat i en vidtspændende kategori. En vibrerende strap-on kan se ud på mange forskellige måder. Der kan både være tale om en udgave med dobbeltfunktion, i sæt eller en helt klassisk version. Fælles er, at de alle tilbyder ekstra pirrende stimulation på grund af vibrationerne. Nogle er fjernbetjente, mens andre har ét effektivt vibrationsniveau.

Hvilken strap on er den bedste?

Det spørgsmål stiller du sikkert dig selv nu. Og det afhænger faktisk af dig. Hvad du vil have, og hvad du skal bruge den til. I vores guide får du nu vores bud på de bedste strap on produkter til forskellige formål.

Bedst til pegging

Harness med lille dildo omkring kvinde hofter på mannequin

Obaie Unisex Harness med Dildo er ideel til pegging. De justerbare stropper sikrer, at den stilede sorte harness sidder sikkert omkring kvindens hofter, når det går vildt for sig. Imens har den medfølgende dildo en let kurvet form, så den rammer prostata helt perfekt.

Bedst til to kvinder

kurvet dobbelt strap on dildo i lilla

Er I to kvinder, der ønsker at kaste jer ud i penetrerende sex med strap on, er Fun Factory ShareVibe Strap-on Vibrator et super godt bud. Den stimulerer både modtager og giver, så I får en skøn fælles oplevelse. Dens udformning gør det lettere at holde den på plads sammenlignet med andre modeller. Samtidig gemmer den på hele 5 vibrationsprogrammer og er både vandtæt og genopladelig.

Bedst til nybegyndere

strap on sæt med to dildoer i forskellige størrelser og en harness med bullet vibrator

Er I helt nye til strap-on sex, er det en god idé med et sæt, hvor I kan skifte dildoen ud, som I stille og rolig bliver mere erfarne. Her er Tantus Strap-on Bend Over Beginner Kit et godt sted at starte. I sættet får I en justerbar harness, samt to dildoer i medicinsk silikone af forholdsvis beskedne størrelser. Der er også en lille bullet vibrator med i kittet, som I kan tilføje, når I er klar til ekstra stimulation.

Bedst til lidt af hvert

Sort harness med sort strap on dildo vibrator og fjernbetjening på kvindehofter

Hvis I ønsker at holde alle muligheder åbne, vil Fetish Fantasy Hollow Strap On Vibrator være en god løsning til jer. Det kan bruges af par i alle kønskonstellationer, da den medfølgende dildo er hul, så en mand også kan bære den. Desuden er der også vibrationer i dildoen, som kan gøre legen endnu sjovere, hvis I vil prøve lidt af hvert. 

Bedste sæt

strap op sæt med illustration af indhold bestående af tre dildoer, tre o-ringe, to buttplug, anal glidecreme og anal douche

Skal I have et sæt, som bare har det hele? Så er det Vac-U-Lock, I skal have fat i. Deres system er ekstremt populært, da man kan påsætte et hav af forskellige dildoer og plugs fra forskellige mærker. I Vac-U-Lock Dual Density Strap-On Starter Sæt, får I hele 3 forskellige dildoer, 3 O-ringe, en harness, 2 af de patenterede Vac-U-Lock monteringsdele, en sexlegetøjsrens, vandbaseret glidecreme, pulver til vedligeholdelse af dildoerne og en glidecreme applikator. Med andre ord kommer I altså ikke til at mangle noget!

Bedst til erektil dysfunktion

sort simpel harness med strap on dildo i hudfarvet omkring kvinde hofter på mannequin

Hvis du har rejsningsproblemer, kan en hul strap on være et fantastisk hjælpemiddel. Samtidig kan det også være fedt at tilføje nogle ekstra centimeter i både længde og omkreds, så der både bliver taget hånd om størrelsen og gørelsen, om man vil. Derfor er Fetish Fantasy Hollow perfekt til dig, der døjer med erektil dysfunktion.

Hvad er pegging?

Helt grundlæggende er pegging, når en kvinde iført en strap on penetrerer en mand analt med en dildo. Modsat den mere klassiske arbejdsfordeling. Med pegging bliver det muligt at stimulere mandens prostata, og det er altså en vild omgang! Samtidig kan det være utrolig frækt for kvinden at være den givende part, som styrer slagets gang. Der er dog lidt I bør vide, inden I går i gang.

Sådan kommer du godt i gang med pegging

Hvis du og din partner er interesserede i at prøve pegging, skal der en smule forberedelse til. Det kan være en stor mundfuld, hvis I aldrig har prøvet det før, og derfor er det en god idé at læse med her i vores lille pegging guide og få lidt inspiration til, hvordan I kommer bedst muligt i gang.

Hygiejne
For det første er det, som med alt andet anal sex, en rigtig god idé at få gjort rent bagtil. På den måde undgår I uønskede bakterier og brune overraskelser. En anal douche er et rigtig godt værktøj, som gør rengøringen lidt nemmere. Hertil kan vi anbefale Sinful Anal Douche Sæt, hvor du både kan bruge den praktiske douche eller sætte skyllerøret direkte på bruseslangen. Læs mere om rengøring af bagdøren her i vores guide til, hvordan I kommer i gang med analsex. I kan også med fordel bruge et kondom på jeres strap on dildo. Det kan bare smides ud efter brug, og på den måde bliver rengøringsarbejdet en smule lettere.

Analt forspil
Det er en god idé at sørge for, at manden er godt opstemt og afslappet, inden I går i gang. Tag derfor gerne fingrene i brug og leg lidt med hans følsomme område omkring ringmusklen. Start allerede her med at påføre rigeligt med glidecreme. Brug også gerne en mindre buttplug eller analdildo til opvarmningen. Her kan vi især anbefale Sinful BumBum Small Silikone Butt Plug, der har en lille fin størrelse og behagelig udformning.

Rigeligt med glidecreme
Vi kan bare ikke gentage os selv nok. Glidecreme er simpelthen nøglen til positive oplevelser med analsex. Og det gælder især pegging. Tommelfingerreglen her er, hellere for meget end for lidt. Ellers bliver det ikke en sjov omgang. Når I bevæger jer ud i pegging og andet anal leg, kan en glidecreme med en lidt tykkere konsistens være god, som for eksempel den I finder i Sinful Anal Glidecreme. Prøv også at bruge en afslappende Gel som Sinful Anal Relax Gel, der er designet til at få ringmusklen til at slappe mere af.

Virker det som en lidt omstændig indkøbsliste? Med Sinful Get Started Anal Begynder Boks har vi samlet alt, I skal bruge til at komme i gang med analleg.

Bedste strap on til pegging

Mange strap ons kan være gode til pegging. Nogle er ekstra gode for kvinden, nogle rammer målrettet prostata hos manden, og andre kan lidt forskelligt. Her giver vi vores bud på tre stjernegode modeller til pegging.

You2toys Fjernbetjent Strap-on Duo

lilla dobbelt strap on med to vibrator dildoer på sort harness og fjernbetjening til vibrationer

Med denne flotte lilla sag forkæles kvinden med vaginal stimulation. Oven i hatten gemmer der sig også en vibrator i hver dildo. Der er altså dømt nydelse til både giver og tager.

Ouch! Delight Strap-On

sort harness med lille sort kurvet dildo

Det særligt smarte ved denne er formen på dildoen. Den er let kurvet, så den nemt rammer mandens prostata. Derudover har den en bølget form, som gør oplevelsen endnu mere intens, når dildoen føres ind og ud. Det skyldes den særlige bevægelse af ringmusklen, som kan ende i eksplosive orgasmer.

King Cock Harness med Dildo 18 cm

sort læder harness med stor hudfarvet buet dildo på kvinde hofter på mannequin

Her er vi ude i en rigtig lækker strap on med både en harness og en dildo af rigtig høj kvalitet. Samtidig har vi igen at gøre med en lettere kurvet dildo, så det bliver endnu nemmere at ramme prostataen.

Gode sexstillinger til pegging

Hvis man er ny til pegging, kan det måske være lidt svært at gennemskue, hvilke stillinger der fungerer, og hvilke der ikke lige egner sig til omvendt leg. Men to gamle kendinge er altså særligt gode til formålet.

Missionæren
Man bliver jo ikke en klassiker uden grund. I missionæren kan I holde øjenkontakten og nyde intimiteten. På den måde bliver det også nemt at afkode hinanden og sikre jer, at I begge er trygge og nyder oplevelsen. Er det lidt svært at komme til, kan I bruge en sexpude, som Liberator Flip Ramp Sexpude, så I får den helt rette vinkel.

Doggystyle
Med doggystyle er der én særlig fordel. Det er nemt at komme til bagdelen. Er I til lidt mere rå sex, vil I sikkert elske doggystyle, da det ikke blive helt så følsomt som i missionærstillingen. Her er I mere distancerede og har ikke samme mulighed for øjenkontakt. Det kan være en fordel, hvis man føler, at oplevelsen er en smule grænseoverskridende.

Ønsker I mere inspiration til stillinger, kan I altid tjekke vores Ultimative guide til sexstillinger.

Vi håber, at vi har pirret jeres interesse for strap on sex, og at I nu føler, at I har al den viden, I skal bruge for at gå i gang. Er I mere nysgerrige, kan I altid gå på opdagelse i vores store udvalg af strap-on produkter.