Nyheder

“Vibratoren har givet mig fornyet livsglæde”

— I dette blogindlæg kan du læse om et vibratorforsøg, vi har lavet i samarbejdet med en af vores kunder, der hedder Ann-Charlotte. Forsøget er omtalt i Lokalavisen d. 12/8-14 og i artiklen kan du se et videoklip, hvor Mathilde her fra Sinful.dk fortæller om forsøget, og hvor Ann-Charlotte giver sin historie. Se Lokalavisens historie her >>  —

For 11 år siden blev den nu 46-årige Ann-Charlotte Bülow påkørt i sin bil og med ét blev hendes liv ændret for altid. De skader, hun pådrog i ulykken, har givet hende kroniske smerter, som påvirker hende hver eneste dag.

Ann-Charlotte har både kronisk hovedpine og en såkaldt fikseret dystoni, hvilket betyder, at musklerne i hendes skulder og nakke konstant er spændte, og at hun ikke kan styre dem. Når Ann-Charlotte bevæger sig i dagligdagen, bliver spændingerne større og de forværrer gradvist hendes hovedpine i løbet af dagen.

På hospitalets smerteskala, hvor 0 betyder ingen smerter og hvor 10 betyder de værst tænkelige smerter, når Ann-Charlotte
ofte op omkring 8. De høje smerter og spændinger påvirker Ann-Charlotte så meget, at hun i dag er førtidspensionist. Smerterne gør også, at hun har svært ved at ved at sove. Men det er ikke kun fysisk, at Ann-Charlotte er påvirket af smerterne og de begrænsninger de giver; de påvirker også hendes humør og livsglæde.

Frivillig forsøgskanin

Så da Ann-Charlotte læste om vores første vibratorforsøg, hvor en gruppe kvinder fik gode resultater i forhold til at mindske symptomer fra overgangsalderen med en vibrator (læs om forsøget her), tænkte hun, at en vibrator måske også kunne hjælpe i forhold til hendes smerter.

Ideen opstod, fordi Ann-Charlotte igennem sit tidligere arbejde som assistent på en neurologisk afdeling havde læst om hjernen og vidste, at der frigives endorfiner, som kan virke smertelindrende ved forskellige aktiviteter som f.eks. sex, som udløser orgasme.

Jeg ved, at den bedste måde at frigive endorfiner er igennem orgasmer, så jeg tænkte, at vibratorbehandling måske ville være en god ting for mig at prøve af”, sagde Ann-Charlotte, som efterfølgende kontaktede os med ideen om et nyt vibratorforsøg.

Hun endte hurtigt med selv at blive forsøgsperson i en pilotundersøgelse, der nu vil danne grundlag for en større undersøgelse af, hvilken, om nogen, effekt regelmæssig brug af en vibrator kan have på smerter (se vores efterlysning af deltagere her >>)

Forsøget, som Ann-Charlotte deltog i, gik kort sagt ud på, at hun skulle bruge en vibrator regelmæssigt igennem en periode på 1,5 måned for at se, om det havde en effekt. Vibratoren blev brugt, når Ann-Charlotte havde brug for det, altså når smerterne var størst, f.eks. under migræneanfald. Derfor blev vibratoren nogle dage brugt en enkelt gang, mens den andre dage blev brugt flere gange.

I løbet af forsøgsperioden skrev hun dagligt ned, hvordan hun havde det, og hvordan hendes smerter var og udviklede sig. Hun satte tal på smerterne, så udviklingen var nem at følge og effekten var overraskende:

Ud fra dagbogen kan man tydeligt se, at der har været en større effekt end jeg overhovedet troede var muligt”, siger Ann-Charlotte.

Smertebehandling_-_Udsnit_af_dagbog
Vibratoren, som Ann-Charlotte brugte i forsøgsperioden, er en Magic Wand, der er kendetegnet ved at være en af de kraftigste vibratorer på markedet. Fordi den er så kraftfuld, kan den bruges, selv på dårlige dage med høje smerter, hvor det mentale overskud nærmest er ikke-eksisterende:

Jeg tror ikke, at jeg havde fortsat forsøget, hvis det havde været med almindelige dildoer. Wanden er så kraftig, at du kan beholde alt tøjet på, og så bare lægge dig ind i sengen og lade den klare arbejdet for dig”, siger Ann-Charlotte.

Smertelindrende orgasmer

Allerede tidligt i forsøget mærkede Ann-Charlotte en effekt af vibratorforsøget, og man kan sige, at effekten, hun oplever, er bredspektret:

Jeg kan mærke effekten med det samme efter orgasmen. Det får hovedpinen til at lette og det har en afslappende effekt på musklerne, så det ofte lykkes mig at sove bagefter, hvilket jeg normalt har problemer med. Når jeg så har ligget en halv time, er der en yderligere effekt og så er jeg mere frisk”, siger Ann-Charlotte.

Undervejs i forsøget har Ann-Charlotte bl.a. formået at få smerterne fra 8 på smerteskalaen og ned på 4 direkte efter orgasmen, hvorefter de blev yderligere halvveret, efter hun havde sovet lidt.

Jeg havde jo læst, at endorfiner kunne virke smertedæmpende, og jeg havde da også tænkt, at jeg måske ville kunne mærke det lidt, men det har gjort så stor en forskel for mig, at jeg nu ikke vil undvære vibratoren”, sagde Ann-Charlotte.

For Ann-Charlotte har vibratorbehandlingen en dominoeffekt, der strækker sig længere end smerter, muskelafslapning og søvn. Hun har fået mere overskud og er generelt gladere end før forsøget – til glæde for både hende selv og hendes familie:

Jeg føler, jeg har mere overskud. Mine dage ser lysere ud,v og jeg ved, at jeg kan gøre andet end bare at tage piller og flere piller, som umiddelbart gør det, at jeg bliver påvirket i negativ retning. Hvis jeg skal ud i at tage mere medicin, kan f.eks. jeg ikke køre bil, for så bliver jeg træt og ukoncentreret. Fordi endorfiner er kroppens egen morfin, oplever jeg ingen negative bivirkninger ved den her form for smertebehandling og det gør en stor forskel i hverdagen”, siger Ann-Charlotte.

Også i forhold til sexlyst, har forsøget haft effekt. På grund af smerterne blev Ann-Charlottes sexlyst mindre og mindre efter ulykken, og hun tog sjældent initiativet til sex. Sådan er det ikke længere.

Nu ved jeg, at orgasmer kan hjælpe, og så må man nogle gange bare hive sig selv op ved nakkehårene og gøre noget ved det, selvom overskuddet måske ikke er der. Når smerterne er værst, kan det være svært at få orgasme, så måske får man ikke andet ud af det end søvn, men at sove er også noget af det bedste, man kan gøre, hvis man f.eks. har migræne”, siger Ann-Charlotte.

Forsøg på at genskabe den positive effekt

For Ann-Charlotte er vibratorbehandlingen blevet en del af hendes hverdag og de erfaringer, hun har gjort sig under forsøget, vil nu blive brugt som grundlag for et nyt og større Sinful-forsøg, der har til formål at undersøge, om effekten kan genskabes med en større gruppe forsøgspersoner.

Jeg er da utroligt glad for, at jeg har været med i forsøget og for, at mine erfaringer kan bruges i forhold til det næste forsøg. Det bliver spændende at se om andre får samme effekt som mig. Det håber jeg, de gør, for så vil flere måske få øjnene op for vibratoren og blive hjulpet, selvom de er kronisk syge”, siger Ann-Charlotte.

— Døjer du selv med kroniske smerter, og har du lyst til at deltage i Sinfuls næste vibratorforsøg? Så læs mere om forsøget og tilmeld dig via blogindlægget “Efterlysning: Sinful.dk søger deltagere til intimt forsøg” , inden 1. september 2014 —

 

Vil du dog forsøge dig på egen hånd, så kan vi klart anbefale vores populære Sinful Magic Wand, der fungerer fantastisk som klitorisstimulator, såvel som massageapparat til ømme muskler og spændinger.