Lyshåret kvinder ligger ovenpå en mand med skæg
Nyheder

Sinfuls Mission Bedre Sexliv

I 2019 kunne Projekt Sexus løfte sløret for danskernes sexvaner. Et resultat, som blandt andet viste, at 30 procent af danskerne har et dårligt eller ikke-eksisterende sexliv. Den procentsats var bestemt ikke sød musik i vores Sinful ører. Derfor satte vi vores helt egen Mission Bedre Sexliv i søen for at gøre vores til at ændre på den kedelige statistik.

Hvorfor er det egentlig så vigtigt, at sexlivet fungerer i parforholdet?

Det er det blandt andet fordi, forskning viser, at regelmæssig sex kan have en stor indvirkning på dit psykiske helbred. Det kan medvirke til mindre stress, færre bekymringer samt forbedret immunforsvar og søvn. Kort sagt – balance i sex- og samlivet kan medvirke til øget livskvalitet.

Deler man positive, intime oplevelser med sin partner, er det for eksempel nemmere at være kærlige over for hinanden i andre sammenhænge.

”Sex og intimitet er de områder, der adskiller parforhold fra andre vigtige relationer i vores liv. Du kan have andre vigtige personer i dit liv, men din partner er den eneste, du deler denne type intimitet med. Derfor er det vigtigt, at man også investerer i den seksuelle del af parforholdet og ikke tager det for givet.”
Psykolog Stine Sulen

Hvad er Projekt Sexus?

Bag Projekt Sexus står Afdeling for Epidemiologisk Forskning (Statens Serum Institut) og Sexologisk Forskningscenter (Klinisk Institut, Aalborg Universitet). De har undersøgt hvordan det lige er, at seksualitet og sundhed hænger sammen.

Formålet med undersøgelsen var at blive endnu klogere på, hvordan man bedst forhindrer seksuelle vanskeligheder og samtidig fremmer seksuel trivsel. Et område, som ofte håndteres med en vis form for berøringsangst – både i sundhedssektoren og inden for forskning, fordi emnet indeholder mange tabuer og gråzoner.

I 2019 landede rapporten Sex i Danmark, som afdækker besvarelser fra mere end 62.000 danskere i alderen 15-89 år. Besvarelser der viste, at 30 procent af danskerne har et dårligt eller ikke-eksisterende sexliv.

Hvad er Mission Bedre Sexliv?

I efteråret 2019 åbnede vi op for tilmeldinger til vores projekt “Mission Bedre Sexliv”. Et projekt, hvor vi med vores viden om sex, samliv og sexlegetøj ville sammensætte en skræddersyet plan for vores deltagende par. På den måde kunne vi hos Sinful gøre vores til at ændre på statistikken og samtidig føre vores vision endnu mere ud i livet. En vision om at inspirere folk til et bedre og mere legende sexliv.

Vi bad deltagerne fortælle om de udfordringer, de hver især oplevede i sexlivet samt hvilket tiltag, de allerede havde afprøvet. Det kunne eksempelvis være oplevelser med ikke at kunne få orgasme, at opleve for tidlig udløsning, smerter eller ubehag under samleje samt omstændigheder i samlivet (småbørn, stress osv), som indvirker på lyst og overskud.

Efter en gennemgang af de mange tilbagemeldinger kunne vi til sidst udvælge et par, som vi ville forsøge at hjælpe. Deres navne i indlægget her er fiktive, men Sinful er bekendt med deres rigtige identitet.

Mød deltagerne

Mette og Søren har været kærester i et par år. De deler bopæl og har flere børn tilsammen. Mette er i 30’erne og Søren er i 40’erne. Deres udfordringer i forbindelse med sexlivet lød på udeblivende orgasmer og en presset hverdag, hvor intimitet ofte må lide pladsen for børn og hverdagstrummerum.

Lyshåret kvinde og mørkhåret mand kigger på hinanden mens de ligger under en dyne i en seng.

Mette oplever at have mere lyst end Søren, som grundet smerter i bevægeapparatet foretrækker én stilling og i kort tid. Mette når sjældent at få orgasme på den tid samlejet varer. Samleje i andre stillinger kan tage længere tid, men kan være en udfordring i forhold til Sørens fysiske formåen.

Forløbet

For Mette og Søren er der flere faktorer, der har indflydelse på ubalancen i deres sexliv. Heldigvis er der også masser af muligheder for at sætte ind med ret enkle tiltag, som måske vil have kæmpe stor effekt.

Nye stillinger

Noget af det første vi foreslog vores deltagende par, var at gå på opdagelse efter nye stillinger at have sex i. Mange af os har en tendens til at gøre, som vi plejer, når der er gang i dobbeltsengen, og det er der selvfølgelig intet galt i – hvis det virker! Hvis ikke, så er det sundt at ryste posen en gang imellem. Og især hvis en af parterne har fysiske udfordringer eller begrænsninger, der skal tages hensyn til.

Derfor bad vi Mette og Søren om at læse vores ultimative guide til sexstillinger for at undersøge, om der skulle være ukendte stillinger at afprøve eller inspiration til, hvordan gamle kendinge kan piftes op.

Mand ses bagfra stå på knæ i en seng

En eller to nye stillinger til repertoiret vil måske kunne betyde, at Søren kan finde en ny favorit, hvor smerter ikke tvinger ham til at haste igennem samlejet. Det vil øge chancerne for, at Mette kan nå at få orgasme undervejs.

Tilføj skøn vibration

Og apropos orgasme, så sendte vi en populær klassiker afsted til parret. En Sinful Magic Bullet Vibrator er nemlig et fantastisk stykke sexlegetøj på mange forskellige måder. For det første er designet elegant og sobert, så de fleste vil kunne acceptere at have den liggende i natskuffen.

Størrelsen gør den let at bruge både under solo-leg, forspil og også under samleje, og så kan den bruges på alle af kroppens ydre erogene zoner på alle køn.

Sinful Magic 90 mm Opladelig Bullet Vibrator bliver holdt i en hånd

Vi anbefalede Mette og Søren at bruge den fikse sag til at stimulere klitoris under samleje. Rigtig mange kvinder har behov for også at blive stimuleret på klitoris for at opnå orgasme under samleje, og derfor ville det øge Mettes chance for at nå klimaks under sex.

Vi anbefalede også at bruge den til at forkæle Mette efter samleje, hvis orgasmen udeblev under penetration. Den lille vibrator er let at betjene og let at placere de helt rigtige steder, så stort set alle kan være med uanset fysisk formåen. Sex er mange andre ting end penetration, og der er mange andre måder, man kan tilfredsstille hinanden på.

Intimiteten i fokus

Mette og Søren stod også overfor en udfordring, som rigtig mange af os kan nikke genkendende til. Intimitet og kæresteforhold bliver nedprioriteret i en travl hverdag, hvor børn og arbejde kommer til at tage fokus. Det kan være svært at afsætte tid til hinanden og finde lysten til sex imellem bleskift, opvask, deadlines og underskud på overskudskontoen. Men der venter guld for enden af regnbuen, når vi endelig gør det.

Det kan virke en smule uhåndgribeligt at gøre noget ved denne del, og derfor ville vi gerne servere nogle helt konkrete produkter, som kan gøre underværker på flere måder.

Vi sendte derfor en massageolie, et blindfold og en kildefjer afsted til Søren og Mette. Disse tre erotiske produkter inviterer til, at man udforsker hinandens kroppe, tager sig tid til forkælelse og jagter nærværet med hinanden mere end orgasmer.

Sinful Mandel Massageolie 200 ml bliver holdt i en hånd

Vi bad Mette og Søren hellige sig tid til hinanden uden nødvendigvis at skulle tage på parferie eller arrangere en hel weekend med børnepasning. En halv eller hel time en gang om ugen eller hver 14. dag kan gøre underværker og måske endda give overskud til mere.

Spil op til mere

Mette og Søren fik også det erotiske par spil Fifty Days of Play, som indeholder 50 små kuverter med frække opgaver og udfordringer. Et spil som dette er absolut genialt, hvis man sjældent har tid til en hel spilaften i kalenderen. Man kan tage en kuvert ad gangen og gemme resten til frække stunder fremover alt efter, hvad man har tid, overskud og lyst til.

Efterfølgende lod vi vores par få ro og fred til at afprøve de fremsendte produkter og inspirationen til nye sexstillinger.

Hvordan er det gået?

Teamet bag Mission Bedre Sexliv var meget spændte på at høre, hvordan tiden i projektet var forløbet samt om vores tiltag og produkter havde den ønskede effekt. Derfor var vi rigtigt begejstrede, da vi modtog evalueringen fra Søren og Mette.

Hvordan det har været at fortælle åbent om sexlivet til Sinful?
“Det har været helt ok, men også lidt grænseoverskridende”, fortæller Mette, og fortsætter:
“Men derefter var det meget rart at få ideer og hjælp til en indsats, og det har klart gjort en forskel. Vi er begge lidt nysgerrige på legetøjsområdet nu.”

Er I begyndt at tale mere eller mindre om jeres sexliv efter tilmeldingen?
“Vi taler lidt mere om tingene nu, og det er blevet nemmere at sætte ord på, hvad vi kan hver især i forhold til sex og sexlegetøjet.”

Har I prøvet alle de produkter, som vi sendte til jer? Og hvad fungerede bedst?
“Vi nåede lidt omkring alle produkterne, men vi må indrømme, at nogle af dem kun blev brugt en enkelt gang. For os var det spillet, der fungerede allerbedst. Det “tvang” os til at huske hinanden lidt bedre, og så behøvede det ikke være en heldags forestilling. Det er vigtigt, når man har små børn og der ikke er alverdens tid eller energi.”

Er I blevet mere åbne over for brugen af sexlegetøj/erotiske hjælpemidler efter jeres deltagelse?
“Vi er klart blevet mere nysgerrige og åbne overfor at kigge efter flere ting, vi kan forsøge os med i fremtiden”.

Hvordan vil I beskrive jeres sexliv før og efter jeres deltagelse i Mission Bedre Sexliv? Er der nogle mærkbare forbedringer?
“Før Mission Bedre Sexliv var vores sexliv begrænset til måske en gang hver 14. dag, og nogen gange mindre endda. Nu afsætter vi tid til hinanden mindst en gang om ugen. Vi har ikke en fast dag osv., men vi ved, at vi skal huske på hinanden som par og seksuelle individer.”

Har I andet, som I gerne vil fortælle os om her på falderebet?
“Vi er glade for de forslag, vi har fået gennem jer samt det skub det har givet os i en positiv retning.”

Sinful samler op

Man fristes til at sige, at missionen er fuldført. Den positive udvikling, som Søren og Mette har været igennem, kan forhåbentligt være med til at inspirere endnu flere singler og par til at tage hånd om seksuallivet. Uanset om vi har et aktivt sexliv og om det er med os selv eller en partner, så er det en del af livet, som indvirker på både vores fysiske og følelsesmæssige velvære. Derfor kan vi kun opfordre til at tage hånd om det på samme måde, som Mette og Søren har gjort.

Og Sinfuls mission om at glæde endnu flere danskere med frække, sjove og erotiske oplevelser er langt fra slut. Vi begejstres gang på gang over sexlegetøjets magiske evne til at åbne op for svære snakke, sætte et smil på læben og fyre op for orgasmerne.

Forhåbentlig kommer Danmark under de 30%, der ikke var tilfredse med deres sexliv, næste gang, der skal tages temperatur på soveværelset.