To sexgynger
Guides

Sexgynger – Den ultimative guide

En sexgynge kan for nogen måske virke voldsom og uoverskuelig, men i virkeligheden er den et fantastisk stykke sexlegetøj. Med en sexgynge er det nemt at prøve nye og spændende stillinger, som normalt ikke er mulige på madrassen. Men hvordan bruger man lige sådan et sexmøbel, og er det overhovedet noget for dig og din partner?

Alt det og meget mere kan du læse om i vores ultimative guide, som klæder jer godt på til at give jer i kast med nye og højtflyvende seksuelle eventyr.

Hvad er en sexgynge?

Lad os lige starte med det helt grundlæggende. En sexgynge er, som navnet også antyder, en gynge som I kan have skøn sex i. Denne slags er altså kun for voksne, og minder ikke om noget, du finder på legepladsen.

De forskellige modeller kan variere meget i design og udseende, men fælles for de fleste er, at de har en form for sæde, som man enten kan sidde eller ligge i. Ofte er der håndtag til hænderne og stigbøjlelignende anordninger til fødderne. Sexgyngerne kan som oftest justeres og indstilles i længden, så de passer perfekt til jer og de stillinger, I har lyst til at prøve. Den største forskel indenfor forskellige modeller er dog, hvordan de monteres. Det og meget mere kommer vi ind på senere i denne ultimative guide..

Nogen tror måske, at sexgynger er forbeholdt par, der dyrker BDSM. Men der tager de fejl. Sexgyngen er for alle, der ønsker at prøve noget lidt anderledes, og vil udvide deres seksuelle repertoire fra de 3-4 stillinger, vi alle så ofte ender med at vende tilbage til.

Med sexgyngen, eller elskovsgyngen, som den også kaldes, kan I praktisk talt lege jer til et frækkere sexliv. Den kan altså være et frækt hjælpemiddel, og er perfekt, når der skal eksperimenteres med nye stillinger.

Sexgyngen kan med fordel bruges af dig, der måtte have nogle fysiske udfordringer eller skavanker, der kan gøre det lidt sværere at have sex i visse stillinger. Det kan være den dårlige ryg, knæskaden eller noget helt tredje, der driller. Her kan denne type voksenlegetøj være en stor hjælp, da det ikke længere er dit job at holde dig oppe. Mangler du bevægelighed, kan de svingende bevægelser i mange tilfælde gøre arbejdet for dig. Det er også værd at bemærke, at svingturen kan nydes af begge parter uanset dit eget og din partners køn.

Sådan bruger du en elskovsgynge

Det kan godt kræve lidt øvelse at få fuldstændig styr på det med elskovsgynger. Men øvelse gør altså mester, og vi lover, at træningen bliver sjov. Husk bare at tage det hele med lidt humor og snak sammen undervejs. Så er I sikre på, at I begge er trygge og tilfredse, og på den måde finder I hurtigere frem til, hvad der passer til jer, og hvad der måske liiiige skal lægges på hylden lidt endnu.

Inden man kan gå i gang med at nyde sin elskovsgynge, skal man have den sat op, indstillet og monteret. Hvordan man gør det, afhænger af modellen. En guide til opsætning er inkluderet I pakken, og disse skal nok give kyndig hjælp til de første steps. Herefter er det bare med at kaste, eller svinge, sig ud i det.

Start måske med at tale om, hvem der skal være den heldige til at få den første tur i sædet. Efter I så har fået lidt træning kan I udveksle tips og tricks, når rollerne byttes om. Men hvor starter man overhovedet? Det med stillinger kan måske virke lidt svært at gennemskue, når man sådan rigtig skal i gang. Men bare rolig, hjælpen er på vej.

Frække stillinger i en sex gynge

I princippet er det kun fantasien, som sætter grænser, når det kommer til mulige stillinger i den frække sex gynge. Men det kan være godt at have nogle frække go-to stillinger eller bare et sted at starte, hvis det er første gang man giver sig i kast med sex gyngen. Derfor kommer vi her med vores bud på 6 stillinger, I også kan prøve af derhjemme.

De fleste af stillingerne kan lade sig gøre i enhver type sex gynge. Derfor har vi valgt at vise, hvordan det vil se ud i en helt neutral model. Men vær ikke bange for at tage jeres håndtag, stropper eller “stigbøjler” i brug. Det gør kun det hele sjovere, og til tider lidt lettere.

Vægtløs Doggy

En ægte klassiker går aldrig af mode. Denne flyvende udgave af den velkendte doggystyle er et rigtig godt sted at starte, da I måske ikke er på helt ukendt grund. Se det som om I bare lige har hævet sværhedsgraden på den gamle kending en smule.

I denne stilling står en af jer med begge ben solidt placeret på gulvet, mens den anden lægger sin mave over sædet og bruger sædets stropper eller håndtagene til at holde balancen. Imens holder giveren fast i hofter eller lår og svinger modtageren frem og tilbage, mens han/hun trænger ind.

Tegning af mand der står bag en kvinde, som ligger i en sexgynge

Det Magiske Tæppe

Hold godt fast, for nu bliver det ekstra lækkert. Endnu engang er det en ikke helt ukendt stilling i nye flyvende klæder, nemlig den gode gamle 69’er. Her kan I helt selv vælge hvem der skal være den heldige, som får lov til at lægge sig ned, og hvem der skal stå på gulvet. Men I kan jo også bare tage to ture og skiftes.

Den ene sætter sig i hvert fald på sædet, holder godt fast i stropperne og læner sig helt tilbage indtil man nærmest ligger vandret. Den anden stiller sig med et ben på hver side af den liggende parts ansigt og bukker sig forover. Her kan I så forkæle hinanden med oralsex, fingre og/eller sexlegetøj. Når I er blevet rigtig øvede, kan den liggende part også stimulere med dét, I har fantasi til.

Tegning af kvinde og mand på sexgynge

Lysekronen

Denne stilling virker måske som lidt af en balanceøvelse, men den er faktisk meget nem at gå til. Giveren placerer sig på sædet, som var det en helt almindelig svingtur på legepladsen – med bagdelen i sædet og hænderne på stropperne. Partneren sætter sig ovenpå med benene ud til hver side. Sæt så i gang med at svinge og lad jeres nye udstyr klare arbejdet for jer.

Tegning af en kvinde der sidder ovenpå en mand på en sexgynge

Den Rette Portner

For at prøve denne stilling skal jeres model have både “stigbøjler” og håndtag eller stropper. Her sætter modtageren sig til rette, holder godt fast i håndtagene og placerer fødderne i stigbøjlerne med spredte ben. Giveren står på gulvet mellem modtageren ben og kan nu trænge ind i hende/ham. Personen på gulvet er også ansvarlig for at rokke modtageren frem og tilbage, mens personen kan nyde den vægtløse følelse og den skønne indre stimulation.

Tegning af en kvinde der sidder i en sexgynge mens en mand står på gulvet og holder hende

Fidgetspinneren

Nu bliver det altså rigtigt sjovt! Det her er en stilling som slet ikke kan laves uden en dette hjælpemiddel, hvilket bare gør det hele lidt mere nyt og spændende.

Modtageren sætter sig først på sædet, tager godt fast om stropperne og skubber så numsen baglæns af sædet og sætter fødderne op i stedet. Lidt som en meget dyb squat med lettere samlede ben og hjælp fra stropperne. Giveren ligger på ryggen på gulvet og kan nyde udsigten, mens modtageren glider ned og ind. Herfra kan personen på gulvet dreje modtageren rundt i den hastighed og rytme der ønskes.

Tegning af en mand, der ligger på gulvet mens en kvinde sidder på en sexgynge

Oral Oplevelse

Denne stilling er lige så god, som den er simpel. Sæt dig i sædet og læn dig så tilbage og nyd vægtløsheden, og hvordan dine sanser skærpes, mens din partner giver dig skøn oralsex. Er I ekstra friske kan I forsøge jer med blindfold eller blid bondage samtidig.

Tegning af en kvinde der sidder på en sexgynge mens en mand står på knæ foran

Hvilke forskellige sexgynger findes der?

Sexgynger findes i mange forskellige afskygninger, alt afhængig af mærke og model. Nogle er forholdsvis simple, mens andre er mere indviklede med flere håndtag og funktioner. Det, der adskiller de forskellige modeller, er især hvor og hvordan de monteres.

Helt overordnet er der 3 forskellige typer sexgynger:

  • Dem, der monteres på døren
  • Dem, der hænger i loftet
  • Dem, der er sat op på et stativ

Inden du vælger din favorit model, er det altså værd at gøre dig nogle overvejelser. Hvor meget plads har du? Hvor meget vægt vil du gerne have den skal kunne holde til? Hvor meget ønsker du at betale for den? Ved at stille dig selv disse spørgsmål, kommer du hurtigt nærmere et valg, og hurtigere i gang med at nyde godt af de mange fordele. Og så kan du du sikre dig, at du gør et køb, der passer perfekt til dig og dine ønsker.

Sexgynger til døren

Denne type har typisk et lidt smalt sæde, håndtag og måske “stigbøjler”. De er de billigste på markedet, så hvis du lige skal teste om det hele overhovedet er noget for dig, er det ikke et helt dumt sted at starte. De er også lette at montere. Du smider nemlig bare holderne over døren, lukker og låser døren, og så er I faktisk klar. Nemmere bliver det altså ikke!

I mister dog noget fleksibilitet, og muligheden for at svinge helt frit rundt. Og så kan døren godt være en smule i vejen. På den anden side kan døren også give mulighed for nogle stillinger, som de andre modeller ikke kan.

En lyshåret kvinde i sort latextøj sidder i en sort dørgynge

Lofthængte sexgynger

Dette er måske den mest klassiske type. De monteres i en krog eller bjælke i loftet, så de forudsætter altså et stærkt loft eller stærke bjælker. Til gengæld giver de jer alt den fleksibilitet, som I ikke finder i en variant til døren. Prøv for eksempel en Joydivision Loveswing, hvor det særlige sæde giver endnu flere indgangsmuligheder.

Med en lofthængt model kan i dreje 360 grader og I kan altså afprøve alle de stillinger og svinge lige så meget frem og tilbage som i vil. Denne type modeller er også i en lidt højere prisklasse end dem til døren, men det er det hele værd for den fulde oplevelse.

En mørkhåret kvinde ligger i en lofthængt sexgynge, mens en mørkhåret mand står foran hende

Sexgynger på stativ

Hvis I gerne vil have fuld bevægelighed, men ikke ønsker at skulle finde boremaskinen frem, så er en sexgynge på stativ noget for jer. Denne type har mange af de samme fordele som dem, der monteres i loftet, men de er i stedet monteret på et stort stativ med fire ben. Derfor kræver de lidt plads, og de tager også lidt tid at sætte op, hvis man ikke ønsker at have stativet stående fremme hele tiden.

Har I dog først investeret i et stativ, åbner der sig en masse døre. Man kan nemlig købe mange forskellige sæder og gynger til stativerne, og I får altså endnu flere nye muligheder. Grundet de mange forskellige dele, og selve stativets omfang, er disse typer ofte lidt dyrere at anskaffe sig. Ønsker du og din partner selv at stå for kombineringen, kan I købe et stativ og et sæde separat.

Husk altid at tjekke om der er krog, fjeder og kæde med til jeres sexgynge, eller om det skal tilkøbes. Det vil altid kunne læses på produktets side.

Mørkhåret kvinde ligger i en sexgynge på stativ

3 gode grunde til at prøve en sexgynge

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt du bør købe en sexgynge til dig og din partner? Der findes masser af gode grunde, men herunder har vi samlet tre af slagsen, der netop beskriver, hvorfor du bør investere i dette fantastiske sexmøbel. Hos Sinful er vi sikre på, at hverken dig eller din partner vil fortryde det.

1. Den vægtløse tilstand

Når du er spændt op i en sexgynge aflaster den masser af vægt fra din krop, og du kan få en oplevelse af nærmest at være flyvende. Det hele bliver let som en leg, når du ikke skal bruge dine muskler i så høj en grad og i stedet bare kan fokusere på at nyde oplevelsen. Det kan øge nydelsen, når du har mulighed for at gå helt ind i de sanselige fornemmelser.

2. Pift sexlivet op

Er det hele blevet lidt for rutinepræget, eller glemmer I måske lidt at prioritere jeres sexliv? Så er det en god idé at introducere noget nyt og spændende I kan være sammen om. En sexgynge bringer masser af nye frække oplevelser ind i soveværelset, og kan hjælpe jer til at øge antallet og kvaliteten af de intime stunder.

3. Udvid jeres horisont

Med sexgyngen kan I ikke undgå at prøve nye stillinger af, og I får hurtigt udvidet jeres arsenal af fortryllende sexstillinger. Med tiden vil det helt sikkert også smitte af på jeres horisontale sex, og måske åbne jeres øjne for endnu flere seksuelle eventyr. Hvem ved hvad det næste bliver? En ting er sikkert – det bliver helt fantastisk!


I finder altid et bredt udvalg af alle typer sexgynger hos Sinful, som kan starte jeres højtflyvende eventyr. Bliver det svært at vælge, kan I altid vende tilbage til denne ultimative guide, og ellers står vores kundeservice klar til at give kyndige svar og vejledning.

Husk også at tjekke vores store udvalg af andre sexpuder og andre frække sexmøbler, som ligeledes kan sætte ekstra skub i sexlivet.

Rigtig god fornøjelse!