Guides

Sådan behandler du symptomer fra overgangsalderen med en vibrator

Er du i overgangsalderen, og oplever du symptomer som vaginal tørhed, søvnproblemer og manglende sexlyst? Så anbefaler vi, at du prøver en lidt alternativ behandlingsmåde, nemlig behandling med en vibrator.

Siden efteråret 2013 har den amerikanske læge Dr. Mary Jane Minkin, der er klinisk professor i obstetrik og gynækologi ved Yale University School of Medicine, anbefalet vibratorbehandling til sine kvindelige patienter i overgangsalderen. Helt specifikt anbefaler hun en We-Vibe vibrator til kvinder, der døjer med f.eks. vaginal tørhed og svækkede muskler i underlivet, som følge af overgangsalderen.

Danske resultater med vibratorbehandling

Efter at ha’ læst om Dr. Minkins anbefalinger, besluttede vi i efteråret at lave et forsøg her hos Sinful, for at undersøge hvilken effekt vibratorbehandlingen havde, og hvilke symptomer den kunne påvirke.

Forsøget var en succes og blev bl.a. omtalt på BT.dk. På blot én måned opnåede vores testkvinder følgende resultater:Gode_Vibrationer_-_BT_S_ndag

– 6 ud af 8 kvinder opnåede større sexlyst

– 6 ud af 8 oplevede en bedre nattesøvn. F.eks. oplevede flere, at de, under forsøget, sov igennem om natten, hvor de før vågnede flere gange hver nat.

– 4 ud af 8 oplevede mindre ubehag i underlivet.

– 2 ud af 8 oplevede bedre humør

– 1 ud af 8 oplevede færre og mildere blødningsforstyrrelser.

En  41-årig kvinde, der deltog i forsøget, skrev efterfølgende dette: ”Tusind tak, fordi jeg måtte være med til dette forsøg, det har ændret mit liv”.

Kvinden, der kom tidligt i overgangsalderen efter at ha’ fået fjernet slimhinder i underlivet, slap på få uger for flere irriterende gener blot ved at bruge en vibrator.

Vibratorbehandling – sådan gør du:

Hvis du har lyst til at prøve behandlingen, så vil vi klart anbefale at du benytter en We-Vibe vibrator, der stimulerer klitoris og g-punktet på samme tid. Det er samme vibrator Dr. Minkin anbefaler og som vi brugte i forsøget.

Ved at bruge en vandbaseret glidecreme sammen med vibratoren, f.eks. Sinful Aqua eller Kaerlig økologisk glidecreme, bliver vibratoren nemmere at føre ind og oplevelsen med vibratoren forbedres. Glidecremen tilfører også fugt, der kan være med til at mindske dine gener, hvis du døjer med vaginal tørhed.

Du skal bruge vibratoren 3-4 gange om ugen eller mere, enten med en partner eller alene. Om du bruger vibratoren selv eller med din partner har vist sig ikke at have nogen indflydelse på resultatet.  Men har du lyst til at bruge vibratoren sammen med en partner, vil I begge nyde godt af vibrationerne.

Vores forsøg viste, at de kvinder, der brugte vibratoren oftest og i længst tid, oplevede de største resultater. I forsøget satte vi ikke krav til, hvor længe deltagerene skulle bruge vibratoren, da vi synes det er vigtigt, at man lytter til sin krop, og gør hvad der føles rigtig. Og dette råd vil vi til hver en tid holde fast i.

Vi anbefaler, at du som udgangspunkt prøver vibratorbehandlingen i en måned for at se, hvorvidt du kan mærke nogen forskel. En måned var nok til at kvinderne i vores forsøg oplevede de resultater, der blev beskrevet tidligere, og også Dr. Minkins patienter mærkede ændringer inden for en måned.

Afhængigt af dine symptomer kan vibratorbehandlingen evt. kombineres med en hormoncreme, der fås på apoteket. Kontakt din læge, hvis du har spørgsmål omkring medicinsk behandling af dine symptomer.

Andre tips mod vaginal tørhed og smerter i underlivet

Ifølge Astrid Højgaard, ledende overlæge ved Sexologisk Center ved Aalborg Universitetshospital, kan knibeøvelser og evt. en fed salve hjælpe, hvis du oplever tørhed og smerter i underlivet i forbindelse overgangsalderen.

En fed salve fra apoteket kan også være med til at blødgøre slimhinden og beskytte den. Salven skal være uparfumeret og parabene-fri, og du kan f.eks. bruge den efter toiletbesøg, inden sex og inden du går i seng.

Knibeøvelser kan være med til at genopbygge muskulaturen i underlivet, der ellers svækkes når østrogen niveauet i kroppen daler, som følge af overgangsalderen. Vil du i gang med at lave knibeøvelser, kan du læse mere i vores ultimative bækkenbundsguide.

Du kan med fordel anvende bækkenbundskugler til træning af bækkenbunden. Du finder et bredt udvalg hos Sinful.