Guides

Potensproblemer & Sexlegetøj

Mange mænd får potensproblemer på et eller andet tidspunkt i deres liv. Det kan være en vedblivende tilstand eller en engangsforestilling, som går over af sig selv. Faktisk er det så almindeligt at have problemer med potensen, at hver anden mand på et eller andet tidspunkt i sit liv oplever det (kilde: Netdoktor.dk).

Der kan være flere forskellige grunde til, at man oplever potensproblemer – eller erektil dysfunktion, som eksperterne kalder det. Grundene kan være såvel psykiske som fysiske, og ofte er det et sammenspil af flere faktorer. Dette skyldes, at rejsning er betinget af et sammenspil mellem blodkarrene, nervesystemet, hormonbalancen og ikke mindst psyken.

Fysiske grunde til potensproblemer kan f.eks. være sygdom i blodkarrene, forhøjet blodtryk, diabetes, indtagelse af bestemte medikamenter eller for meget alkohol. Men problemer med rejsning kan også være forbundet med mere psykiske problemer som f.eks. stress, uro i parforholdet eller præstationsangst. 

Når mænd får rejsning

Men hvad er det egentlig, der sker, når en mand får rejsning? Kort fortalt sker der det, at mandens hjerne sender et signal til cellerne i den nederste del af rygmarven, som via nervetråde sender besked til de pulsårer, som fører blod ned til penis, om at udvide sig, således at blodforsyningen øges. På denne måde fyldes penis med blod, og der kommer rejsning.

For at få rejsning kræver det en hvis harmoni mellem psyken, hormonbalancen, nervesystemet og karsystemet, og når en eller flere af disse ting svigter, kan man altså opleve at få potensproblemer.

Løsningen på potensproblemer

Hvilken behandling og hvilken løsning, man skal ty til, når man har potensproblemer, vil naturligvis afhænge af, hvad problemet skyldes. Det kan være en mere lægelig behandling med f.eks. potenspiller, men der kan også være tale om en behandling af mere psykologisk karakter, hvor man prøver at finde de bagvedliggende årsager til problemet. Alternativt kan behandling bestå af en kombination af lægelig og psykologisk behandling.

Potenspiller gør det dog ikke alene. Lysten skal også være der. Hvis manden ikke har lyst til sin partner, kan han spise nok så mange piller uden resultat. Piller giver nemlig ikke lyst i sig selv.

En af de psykologiske årsager, som ofte ligger til grund for potensproblemer er præstationsangst – angsten for ikke at slå til seksuelt og angsten for ikke at kunne få rejsning. Bag denne præstationsangst kan der så, igen, ligge nogle yderligere årsager, som ofte er forårsaget af enten forholdet til partneren eller af mandens opfattelse af sig selv.

For mænd, der oplever potensproblemer, kan det ofte være en fordel at supplere med forskelligt sexlegetøj. Der er tale om sexlegetøj, som på den ene eller anden måde kan hjælpe manden med at få rejsning, give ham selvtillid og forhåbentlig fjerne noget af hans præstationsangst.

Sexlegetøj kan afhjælpe potensproblemer

xl-suckerMange af de mænd, som har problemer med rejsning, bruger en penispumpe. Med en penispumpe kan du ganske enkelt pumpe din penis til rejsning. Start med at påføre lidt vandbaseret glidecreme på bunden af pumpen, og før den derefter ned over penis (ikke kuglerne).

Du kan nu starte med at pumpe og se, hvordan din penis begynder at vokse. Det der sker, når du pumper, er, at der dannes et vakuum, som trækker blodet ud i din penis. Pumpen har en stimulerende effekt, imens du bruger den, men kan med fordel også bruges lige inden sex. Læs meget mere om pumper til penis i vores ultimative guide til penispumper.

erektions-ring_1Et andet stykke sexlegetøj, som måske vil kunne afhjælpe dine potensproblemer, er en erektions ring – også kaldet penisring. Når man sætter en sådan ring på, vil den stramme og således få blodet til at blive i penis. Faktisk er penisringen også perfekt at bruge i kombination med penispumpen. Her bruger man simpelthen begge dele på samme tid.

Tag penisringen på og derefter penispumpen. Når du har pumpet din penis større, tager du den af og er herefter klar til at have sex. Penisringen lader du blive siddende under sex.

hollow-strap-on-dildoNoget af det, som rigtig mange mænd med potensproblemer bruger, er en strap-on dildo. I Sinful.dk shoppen forhandler vi strap-on dildoen Fetish Fantasy Hollow, som er beregnet til, at du kan tage den på og stimulere din partner.

Det, der gør den velegnet til mænd med potensproblemer, er, at du kan stikke din penis ind i den og derved blive både stivere og endda lidt større. Dildoen sidder fast ved hjælp af en rem, som spændes rundt om lænden. Du kan eksperimentere med almindelige strap-on dildoer, men du også kan også prøve en strap on vibrator, som er en vibrerende dildo, der er påspændt en harness.

Hvis du har spørgsmål til noget af det sexlegetøj, som kan hjælpe på potensproblemer, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte Sinful.dk.