Orgasme som smertelindring
Nyheder

Orgasmens virkning på kroniske smerter

Ifølge interesseorganisationen Smerte Danmark lider over 850.000 danskere over 18 år af kroniske smerter. Mange af dem er stærkt medicinerede og deres generelle livskvalitet er lav.

Det er samtidig alment kendt, at kroppen naturligt frigiver bl.a. endorfiner, serotonin og oxytocin under nydelse, sex og orgasme.

På baggrund af disse oplysninger satte vi os her på Sinful.dk for at undersøge, om orgasmer kunne reducere smerter hos kroniske smertepatienter. Og resultaterne var bedre end vi havde turdet håbe på: Hele 77,5 % af vores testpersoner meldte tilbage, at de havde oplevet en reducering af deres smerter i løbet af de 8 uger, de havde brugt en vibrator.

Ved al nydelse frigøres serotonin i hjernen. Ved den frigørelse stimuleres glædescenteret og øvrige signaler blokeres. Hjernen kan bedst fokusere på et større signal af gangen. Migræne f.eks. opstår ofte ved, at der er ”for meget blod i hjernens blodkar”. Ved sex eller et stort måltid trækkes blodet væk fra hovedet og til tarmene eller kønsorganerne.

– Læge Anders Mølgaard Rasmussen

Til forsøget udvalgte vi 40 kvinder med forskellige lidelser som f.eks. fribomyalgi, piskesmæld, diskusprolaps, sklerose og migræne, der alle gav dem kroniske smerter. Vi bad dem om at bruge en vibrator – gerne op til 4 gange om ugen – og hver uge indsende et udførligt spørgeskema med oplysninger om deres smerteniveau og generelle helbredstilstand. Og det viste sig, at næsten alle havde fået det bedre i løbet af forsøget.

Der er altså en klar indikation på, at orgasmer kan have en gavnlig effekt i forhold til at reducere smerter.
Mange ville derfor potentielt kunne få glæde af denne nye, alternative ”behandling”, i stedet for at fylde sig med medicin, der ofte både er dyr og har mange bivirkninger.

Som en ekstra gevinst angav 48 % af testpersonerne, at de var blevet gladere eller mere positive og 50 % af dem havde fået mere sexlyst efter forsøget.

Vigtige resultater i rapporten
  • 77,5 % oplevede en forbedring i deres smerteniveau.
  • 50 % fik større sexlyst.
  • 48 % blev gladere.
  • 45 % oplevede, at de sover mere, når de har brugt vibratoren.
  • 40 % fik mere overskud i hverdagen.
  • 38 % fik højere livsglæde.
  • 25 % nedsatte deres medicinforbrug.
Hvis du er blevet nysgerrig på at læse mere om forsøget, kan du hente hele rapporten bag undersøgelsen på www.sinful.dk/smerterapport