kondomer
Guides

Kondomer – Den ultimative guide

Knaldhætter, regnfrakker, gummidrenge, kardonger, knaldballoner eller slet og ret bare kondomer. Kært barn har mange navne, hvilket naturligvis også er tilfældet med kondomer.  Hvis du sidder inde med et hav af spørgsmål omkring kondomer, er du landet det helt rette sted. I dette blogindlæg finder du nemlig den ultimative guide til kondomer.

Oversigt over indhold: 

Kondomets historie 

Facts om kondomer

Kondomer som prævention

Sådan gør du 

Køb af kondomer 

Typer af kondomer

Du kan finde svar på alt fra, hvor sikre kondomer er som præventionsmiddel, til mere lavpraktiske ting såsom, hvad er et kondom overhovedet, hvilke typer af kondomer er der at vælge mellem, og hvor meget koster kondomer.

Dyk ned i vores store guide og find svarene, du har længtes efter. Vi starter med lidt historie…

Kondomets historie

Selvom det lyder kedeligt, så er det ikke en helt dum idé lige at have lidt baggrundsviden om et af danskernes foretrukne præventionsmidler, kondomet. Kondomet har nemlig været gennem noget af en udvikling, siden det så dagens lys i sin originale form for mere end 5000 år siden.

Hvornår blev kondomet opfundet?

Kondomet har mange år på bagen. Dog i en noget anden form end den vi kender i dag. De gamle egyptere gjorde allerede 1000 år før Jesu fødsel brug af en form for kondomer, der var lavet i linned.

Kondomer blev opfundet i egypten

Dengang handlede det nemlig ikke på samme måde om at undgå uønskede graviditeter, som det for mange handler om i dag, når de brugte kondomer. Dengang handlede det i høj grad om at beskytte sig mod forskellige sygdomme, der kunne findes rundt omkring i det miljø, egypterne befandt sig.

Det var først i 1560’erne at europæerne fik øjnene ordentligt op for kondomet. Det kom sig af, at mange europæere havde slæbt syfilis med sig tilbage fra Den Nye Verden.

En italiensk forsker ved navn Gabriello Fallopio skrev i sin bog ”Om den franske syge” fra 1564, hvordan et bomuldsklæde, der var gjort fugtigt med spyt eller drysset med kviksølvsalt kunne være med til at sikre, at manden ikke fik syfilis ved samleje.

Hvor effektiv metoden egentlig var, kan man stille spørgsmålstegn ved, eftersom sæd sagtens kan trænge gennem bomuld.

Dyretarme som kondomer?

Næste skridt var brugen af dyretarme som en form for kondom. Tarmene blev typisk håndteret af slagtere, som havde erfaring med tarme, da de naturligvis også blev brugt som omslag til de pølser, der blev produceret hos slagteren. De tarme, der skulle bruges som kondomer, fik en svovlbehandling, der var med til at give dem en glattere overflade.

kondomer blev fremstillet af dyre tarme

Det varede dog lidt over 100 år, før den første reelle kondomforretning åbnede i London i 1750, og det dermed ikke længere var slagternes opgave at forsyne folk med kondomer.

Kondomerne som vi kender dem  

I 1855 så kondomer, som vi (næsten) kender dem i dag, dagens lys. I 1839 var der nemlig en amerikansk forsker ved navn Charles Goodyear, der fandt ud af, at det var muligt at vulkanisere gummi – altså tilsætte gummiet svovl under opvarmning og på den måde sikre, at det forblev elastisk.

Fornemmelsen af Goodyears version af kondomet kan bedst sammenlignes med en cykelslange, så der var stadigvæk et godt stykke hen mod det kondom, vi kender i dag.

“Versionen af kondomet kan bedst sammenlignes med en cykelslange”

Da vi rammer 1929 opfinder et amerikansk gummi-firma de første kondomer, der er som vi kender dem i dag. Nu er kondomet lavet af latex frem for gummi, hvilket gør det muligt at lave kondomerne under 1 millimeter tykke.

At de pludselig var lavet i latex, gjorde også kondomerne meget mere fleksible, og det var pludseligt muligt at strække dem til at være 8 gange så store. Så hvis du møder en, der siger, at han ikke kan passe et kondom, så lyver han…

Hvornår kom kondomet til Danmark?

Men det helt store spørgsmål er så, hvornår kondomet kom til Danmark. Vores bud er, at kondomet har været at finde i Danmark i lige så lang tid som mange af de andre steder i Europa.

Kondomer ankom til Danmark i 1500-tallet

Derfor er der sikkert også en dansker eller to, der allerede i 1500-tallet har beskyttet sig mod syfilis takket være Fallopios metode. Men faktisk er historien om kondomet i Danmark ikke helt så rosenrød, som man skulle tro.

Det var nemlig ulovligt både at bruge og sælge kondomer helt frem til 1880’erne. Efter kondomets lovliggørelse blev det dog hurtigt et foretrukket produkt, der både kunne beskytte mod seksuelt overførte sygdomme og uønskede graviditeter.

Facts om kondomer

Nu har du helt styr på historien om, hvordan kondomet blev til. Er der noget, du blev overrasket over? Næste skridt er at få lidt flere iskolde facts på bordet omkring kondomet. Læs med, og få svar på de mest gængse ting omkring kondomer.

Hvad er kondomer lavet af?

Som du kunne læse længere oppe i den ultimative kondomguide, så er kondomer i dag typisk lavet af latex. Latex bliver produceret ved at tilføje vand til gummi, hvilket er med til at gøre gummiet ekstra fleksibelt.

“Det er stadigvæk muligt at skaffe kondomer, der er lavet af dyretarme.”

Latex har også den fordel, at man kan lave utroligt tynde kondomer ud af det, og det er altså muligt at lave kondomer med en tykkelse på 0,06 millimeter. De 0,06 mm er den mest normale tykkelse på de latexkondomer, du kan købe i dag.

Nogle latexkondomer bliver dog produceret endnu tyndere end de 0,06 millimeter, hvilket gør dem til den foretrukne valg, hvis man gerne vil have en så realistisk følelse som muligt.

Kondomer er dog ikke nødvendigvis lavet af latex. Faktisk er det stadigvæk muligt at skaffe kondomer, der er lavet af dyretarme eller andre former for membraner fra dyr.

Dog er disse typer af kondomer ikke ligefrem lige så populære som de klassiske latexkondomer. Der er selvfølgelig også nogle mennesker, der er allergiske over for latex, hvorfor man kan få nogle varianter, der er helt uden det naturlige gummi.

Kan kondomer blive for gamle?

Det helt korte svar er ja. Kondomer kan faktisk godt blive for gamle. Det er dog ikke på samme måde, som når du har en madvare, der bliver for gammel og begynder at fordærve.

Det der sker med kondomet, når det bliver for gammelt er, at det mister sin elasticitet, hvilket altså betyder, at det kan være sværere at påføre på penis, fordi gummiet ikke længere er fleksibelt på samme måde.

Når kondomet mister sin elasticitet, betyder det også, at det har lettere ved at gå i stykker. Det kan altså betyde, at du vil opleve, at kondomet enten sprænger, når det sættes på penis, eller at det går i stykker, når du har sex med din partner.

Du kan også opleve, at kondomet bliver mørt, hvilket gør, at det nemmere kan gå i stykker.

Hvor mange bruger kondom?

Faktisk er det kun cirka 17% af danskerne, der har kondomet som deres foretrukne præventionsmiddel, viser en undersøgelse, der er lavet af RFSU i 2016. Dog kunne man godt fristes til at tro, at det forholder sig anderledes, når man kigger ind i Sinfuls salgsstatistikker.

Kondomer er nemlig et af de bedst solgte produkter i vores shop, hvilket det har været hvert eneste år, når vi laver en opgørelse over de mest solgte produkter. Her er det især Sinful Regular Kondomer 100 stk, der er blandt de absolut mest solgte produkter.

“Veganske kondomer er blevet utroligt populære.”

Dog ser det ud til, at der ikke er lige så mange, der bruger kondom i dag, som der var for bare 30 år siden. Hvad der er skyld i dette, er svært at sige, men i 1980’erne og 1990’erne var der meget stort fokus på, hvordan kondomerne kunne bruges til at beskytte mod sygdomme som HIV/AIDS.

I dag findes der et væld af andre præventionsmidler, der kan beskytte mod graviditet, hvilket måske har fået kondomernes popularitet til at falde.

En trend, der dog er meget tydelig at se er, hvordan især veganske kondomer er blevet utroligt populære. Det tror vi hænger sammen med, at rigtig mange mennesker er blevet mere bevidste om, hvordan deres forbrug kan gå ind at påvirke miljøet.

Ved at vælge et vegansk alternativ, er der mange der mener, at de kan være med til at gøre en forskel. Det er en trend, vi kun kan støtte op om, og vi er helt sikre på, at veganske kondomer kun vil blive mere og mere populære.

Hvornår sælges der flest kondomer?

Når vi kigger ind i vores salgstal, er det tydeligt at se, at det tidspunkt på året, hvor der bliver solgt absolut flest kondomer er om sommeren og så på Black Friday.

Black Friday er oplagt, da denne dag er fyldt med vilde tilbud, hvorfor det naturligvis også ofte er muligt at finde tilbud på kondomer. Om sommeren er folk ofte på festival, og de varme sommerdage har det med at gøre folk ekstra kåde.

Kondomer sælges i høj grad op til black friday

Typisk er det de varme temperaturer, som får os til at trække ind i de kølige soveværelser for at dampe af. Varmen fra solen får blodet til at pumpe ekstra meget rundt i kroppen og derved også ned til vores kønsorganer. Derfor er der mange, der når først de er trukket inden for ikke længere kan holde fingrene fra hinanden.

Kondomer som prævention

Vi kan ikke snakke om kondomer uden at snakke om kondomer som prævention. Som RFSUs undersøgelse fortalte, så er det faktisk kun cirka 17% af danskerne, der har kondomet som deres foretrukne præventionsmiddel. Men hvad er det så der gør, at kondomet ikke er så populært som præventionsmiddel?

Mange mænd nævner, at brugen af kondom nedsætter følsomheden i penis under sex, og de derfor ikke nyder det lige så meget, som de ville gøre uden en gummihætte på sjoveren.

“Kun kondom kan beskytte mod HIV og klamydia”

Faktum er dog bare, at kondomer er det eneste præventionsmiddel, der beskytter mod seksuelt overførte sygdomme såsom HIV og klamydia, hvorfor man altid bør bruge det, hvis man er sammen med en ny partner, hvor man ikke er klar over deres sygdomshistorik.

Hvor sikre er kondomer?

Kondomer er en af de sikreste præventionsformer, der er at finde på markedet. Hvis kondomet bruges korrekt, har det en sikkerhed på hele 97%.

kondomer har høj sikkerhed

Det betyder, at der kun er 3% chance for at blive gravid, hvis man bruger kondom, når man har sex med sin partner. De 3% hænger sammen med faren for, at kondomet kan springe, når det bruges.

Typisk hvis kondomet er for gammelt, eller hvis man bruger et kondom i den forkerte størrelse.

Kan man blive gravid med kondom?

kondomer forhindre graviditet

Eftersom kondomet “kun” er 97% sikkert, vil der altid være en meget, meget lille risiko for, at man bliver gravid, når man bruger kondom. Dog er risikoen for graviditet så minimal, at det stadigvæk anbefales at bruge kondom, hvis man ønsker at undgå graviditet.

Kondomet sprang. Hvad gør jeg?

Står du i den situation, at kondomet springer, er der desværre ikke så meget at gøre. Hvis du vil være helt sikker på, at der ikke kommer en uønsket graviditet ud af det, er det nødvendigt, at du tager på apoteket og køber nødprævention.

“Fortrydelsespiller bør kun anvendes i nødstilfælde” 

Nødprævention bliver ofte kaldt for en “fortrydelsespille”, og den skal som oftest tages af kvinden indenfor 72 timer. Det er dog vigtigt at pointere, at fortrydelsespiller slet ikke kan sammenlignes med almindelig prævention, hvorfor det kun bør anvendes i nødstilfælde, hvor man er i tvivl om ens almindelige præventions virkning, eller hvis man har været udsat for overgreb. Springer kondomet, når du er sammen med en partner, hvis sygdomshistorik du ikke er bekendt med, bør du under alle omstændigheder tage til lægen og blive tjekket for kønssygdomme.

Sådan gør du

Nu ved du både lidt om kondomets historie, hvordan det kan anvendes som præventionsmiddel og nogle korte facts om gummihætterne. Tiden er nu kommet til, at du skal have at vide præcis, hvordan man anvender et kondom, og hvordan man finder den helt rigtige størrelse.

Hvilken størrelse kondom?

Det allerførste du skal finde ud af er, hvilken størrelse kondom, du skal vælge. Der findes et hav af forskellige muligheder at vælge mellem, og det absolut vigtigste er at være realistisk omkring størrelsen på ens penis.

“Du skal ikke lyve din penis længere eller bredere”

Det betyder, at det altså ikke er når du skal købe kondomer, at du lige skal lyve penissen et par centimeter længere eller bredere. Det er vigtigt, at kondomet slutter tæt om penis, når den er fuldt erigeret.

Dog kan det også godt komme til at sidde FOR stramt, hvilket kan betyde, at kondomet ruller af penis, når I har samleje. For at finde den helt rigtige størrelse kondom, kan det være en rigtig god idé at bestille en pakke, hvor du kan prøve nogle forskellige størrelser. Ellers, så sørg for at læse produkternes beskrivelse, der hvor du køber dine kondomer, da der typisk vil være en størrelsesguide til det enkelte produkt.

kondomer fra MySize

De smarte My Size kondomer giver dig et udførligt måleskema, som helt præcist beskriver, hvordan du skal måle din penis for at få det mest retvisende resultat. Herefter kan resultatet overføres til My Size’ kondomstørrelser, så du kan bestille det bedste match hjem.

Hvordan sætter man et kondom på? 

Hvordan man sætter et kondom på, kan være en hel videnskab i sig selv. Hvem husker ikke at sidde i et klasselokale i folkeskolen, der lugtede lidt for meget af sur teenagesved, med sved på overlæben og rystende hænder, imens man fnisende skulle komme et kondom på en banan?

“Der er forskel på den eksotiske frugt og en penis”

Det er nok de fleste, der kan nikke genkendende til den situation. Det var dybt pinligt, og man kunne næsten ikke være i situationen på grund af ens egen skam. Og faktum er, at der altså er pænt stor forskel på den eksotiske frugt og en penis. Især når kondomet skal påføres i en situation, hvor man i forvejen er lidt ekstra opstemt.

Det første, man skal gøre, er at pakke kondomet ud af indpakningen. Her er det vigtigt ikke at bruge hverken tænder eller andre skarpe objekter, da de kan være med til at rive hul i kondomet, hvilket ikke må ske.

Når kondomet er ude af indpakningen, tager du fat om tutten med to fingre, og ruller forsigtig kondomet ned over penishovedet og ned til roden af penis.

Når kondomet sidder korrekt på penis, vil den samle sæden op i den lille tut ude i spidsen, når manden har ejakuleret. Det er vigtigt, at man kommer kondomet på penis, inden man begynder samlejet, da de væsker, der kommer ud af mandens penis, inden han kommer, også indeholder sæd.

Hvordan man bruger et kondom?

Det giver næsten sig selv, men man bruger naturligvis et kondom, når man har samleje. Det kan være både analt og vaginalt samleje. Selvom man kun har analt samleje, er det en god idé at bruge kondom, da det er den eneste måde, man kan beskytte sig selv mod seksuelt overførte sygdomme.

“For kvinder kan det handle om, at man måske deler sin dildo med ens partner”

Dog er der også andre tidspunkter, hvor man kan vælge at bruge et kondom. Det kunne blandt andet være, hvis man skal give et blowjob og døjer med forkølelsessår/herpes. Ved at bruge et kondom, når man giver eller modtager oralsex, kan man være sikker på, at man ikke kan komme til at smitte hinanden.

Der er også nogle, der vælger at bruge kondomer, når de anvender sexlegetøj. For mænd kan det være, hvis de bruger et onaniprodukt som f.eks. en Fleshlight, og de ikke gider at skulle rengøre den hver gang, den har været i brug.

kondomer fleshlight

For kvinder kan det handle om, at man måske deler sin dildo med ens partner, hvor man heller ikke har lyst til at skulle afbryde samlejet for at rengøre den. Fælles for begge scenarier er, at det i høj grad handler om hygiejne.

Når først man er færdig, gælder det om at få kondomet af penis igen, uden det går i stykker. Tag det forsigtigt af penis, slå en knude på kondomet, så sæden ikke kan løbe ud og smid det så til sidst i skraldespanden, når du er helt færdig.

Køb af kondomer

Efter at have samlet en masse informationer om kondomer, er det ved at være tid til at få dem købt. Nu ved du nemlig, at det både er det sikreste præventionsmiddel, når det kommer til at beskytte mod seksuelt overførte sygdomme, og at det også beskytter mod uønsket graviditet. Nedenfor finder du svarene på alle dine ubesvarede spørgsmål.

Hvor kan man købe kondomer?

Det er muligt at købe kondomer utroligt mange forskellige steder. De fleste dagligvarebutikker sælger enkelte typer af kondomer. Typisk finder man kondomerne helt oppe ved kassen i supermarkedet, og der vil typisk ikke være så mange varianter at vælge mellem.

Det er naturligvis også muligt at købe kondomerne andre steder. Du kan for eksempel vælge at købe dine kondomer på apoteket, hvor de professionelle ansatte kan hjælpe dig med at finde den rigtige variant til dit behov.

Er du ved at dø over tanken om at skulle købe dine kondomer i en fysisk butik, fordi du synes det er pinligt, kan du naturligvis også købe dine kondomer på nettet.

Hos Sinful har vi et stort udvalg af forskellige kondomer, der gør det muligt for dig at købe dine kondomer i fred og ro, hvor du har god tid til at vælge de helt rigtige af slagsen.

Hvad koster kondomer?

Kondomer behøver ikke koste alverdens. Prisen på kondomet siger nemlig ikke nødvendigvis noget om kvaliteten af selve kondomet. Det kan sagtens være, at et kondom er dyrere, fordi det kommer fra et bestemt brand.

hvad kondomer koster

Hos Sinful har vi mange forskellige kondomvarianter at vælge mellem, og du kan derfor finde kondomer helt ned til under 30 kr. for fire kondomer og op til lige knapt 800 kr. for 500 stk.

Hvor gammel skal man være for at købe kondomer?

Selvom den seksuelle lavalder i Danmark er 15 år, så er det faktisk lovligt at købe kondomer lige meget, hvor gammel man er. Det betyder altså, at man godt kan gøre ligesom Viktor Knudsen i “Anja og Viktor” og sende lillebror i kiosken efter knaldballoner, uden det er ulovligt.

Hvor mange kondomer er der i en pakke?

Det er meget forskelligt, hvor mange kondomer, der er at finde i en kondompakke. Hos Sinful kan man få helt ned til tre kondomer i en pakke og helt op til 500 stk.

kondomer sinful 10pak

Dog er de fleste nok bekendte med den klassiske 10-pak, som også er den, man som oftest finder på hylderne i supermarkedet. De smarte 10-pak kondomer er typisk pakket individuelt ind i en aflang folie, der gør det nemt at have dem med i en lille lomme i ens jakke eller bukser.

Køber man de helt store pakker med kondomer vil de typisk være pakket ind i form som en firkant.

Hvor kan man få gratis kondomer?

Det er ikke altid nødvendigt selv at gå ud og investere i kondomer. Faktisk er det mange steder muligt at få fat i gratis kondomer. Det mest almindelige sted at få fat i gratis kondomer er ved lægen.

Hvis du vælger at tage til lægen for at høre om forskellige præventionsformer, kan du spørge lægen, om du kan få et eller to kondomer. Dog er det ikke muligt at få en masse på en gang. Derfor er det bedre selv at gå på nettet eller i en fysisk butik og købe dine foretrukne kondomer.

Typer af kondomer

Når først du har fundet ud af, hvilken størrelse af kondomer du skal bruge, hvor mange du skal bruge, og hvad de koster, så gælder det naturligvis om at finde den rette variant, der kan give dig både nydelse og beskyttelse på en og samme tid.

Læs med herunder, hvor vi kort forklarer dig lidt, om de forskellige typer af kondomer, du kan finde hos Sinful.

Hvorfor har vi forskellige typer af kondomer?

Du spørger måske dig selv, hvorfor der overhovedet findes så mange forskellige varianter af kondomer. Og det kan vi egentlig godt forstå. Fordi det virker lidt vildt, at det er nødvendigt med så mange forskellige varianter af et produkt, der i bund og grund har det samme formål.

“To penisser er ikke ens”

Men grunden til, at der findes så mange forskellige kondomer, kommer sig naturligvis af, at ikke to penisser er ens. Ser man et program som “Date Mig Nøgen”, vil man hurtigt finde ud af, at alle mænd ser forskellige ud i både facon, tykkelse, farve og størrelse. Derfor er det vigtigt, at alle mænd har mulighed for at finde den helt rigtige variant.

Ikke nok med at alle mænd har forskellige penisser, så er der også stor forskel på, hvilke præferencer man har til det kondom, man skal bruge. Nogle har brug for kondomer, der kan hjælpe dem mod for tidlig sædafgang, og andre har brug for nogle, der er uden latex. Herunder har vi beskrevet de forskellige typer af kondomer, som man kan finde hos Sinful.

Kondom Delay Pasante

Bedøvende kondomer

Den første kategori, vi dykker lidt ned i, er bedøvende kondomer. Bedøvende kondomer kan ses som et hjælpemiddel, der ikke kun beskytter mod seksuelt overførte sygdomme og graviditet, men også hjælper, hvis man har problemer med for tidlig sædafgang.

Hele humlen ved de bedøvende kondomer er, at de kan sørge for, at man øger ens seksuelle udholdenhed, hvilket i sidste ende kan gøre det til en mere nydelsesfuld oplevelse for både en selv og ens partner. Det virker på den måde, at der inden i kondomet er et tyndt lag glidecreme, der forsigtigt bedøver penis. Det er helt ufarligt, og altså noget man sagtens kan bruge helt uden problemer.

Kondomer smag Skins

Kondomer med smag

Skal det være ekstra sjovt og spændende, erkondomer med smag et sikkert hit. Det er med til at give en helt ny dimension til ens sexliv og forspil, da de smagfulde, mere eller mindre eksotiske varianter, gør oplevelsen til noget andet, end det man er vant til.

Kondomer med smag er oplagte at bruge, hvis man bruger kondom i forbindelse med oralsex. At have et helt almindeligt kondom i munden smager nemlig ikke nødvendigvis super godt. Derfor er et kondom med smag klart at fortrække.

Se det som en god lille appetitvækker til det, der skal ske efterfølgende, hvis I vælger at bruge oralsex som en form for forspil.

 

kondomer latexfri RFSU

Latexfri kondomer

Nogle mennesker er så uheldige, at de er allergiske overfor latex. Eftersom rigtig mange kondomer er lavet af dette, så kan det være svært at finde nogle kondomer, man rent faktisk kan bruge uden at få en allergisk reaktion.

Der findes dog heldigvis latexfri kondomer, der kan gøre den seksuelle oplevelse helt fri for irriterende allergiske anfald. De latexfri kondomer er typisk lavet i materialet polyisopren, som er meget tyndt og behageligt at bære.

Husk på, at det ikke kun er mænd, der kan være allergiske over for latex, så det er en rigtig god idé at spørge ens partner, om han eller hun er allergisk overfor latex inden man går i gang med lagengymnastikken.

Special kondomer Skins

Special kondomer

Er du typen, der er vild med lidt ekstra stimulering, er special kondomer den rette vej at gå. Under betegnelsen special kondomer ligger alle de kondomer, der på den ene eller anden måde er andet end bare helt almindelige, glatte kondomer med almindeligt glidecreme.

Ofte er der tale om kondomer, der har riller, knopper eller andet mønster. Det mønster sidder på ydersiden af kondomet, og kan derfor stimulere ens partner, når man penetrerer personen.

kondomer regulære Sinful

Regulære kondomer

Kært barn har mange navne, som man siger, og det er også tilfældet her.Regular kondomer er sådan set bare en lidt smart betegnelse for helt almindelige kondomer.

Her er der altså ingen smag, ingen riller og ingen bedøvende virkning. Der er tale om helt almindelige kondomer, hvor det bare er en glat overflade og en smule glidecreme, der er med til at gøre det hele lidt mere smooth.

Her finder du også mange af de populære brands som Durex, RFSU, Skins og Pasante. Det er også her, du kan finde kondomer fra Sinful.

smaa kondomer fra Pasante

Små kondomer

Det er utroligt vigtigt, at man får fat i et kondom, der har den rigtige størrelse. Derfor er det naturligvis også muligt at finde kondomer, der er lavet til penisser, der er mindre end gennemsnittet.

Små kondomer kan være nødvendige, både hvis man har en penis, der er kortere end gennemsnittet, men også hvis ens penis er smallere end gennemsnittet. Det er nemlig vigtigt, at du får et kondom, der sidder tæt til din penis, så der ikke sker uheld, når du har sex.

kondomer store Pasante

Store kondomer

Lige så vel som man kan have en penis, der er mindre end gennemsnittet, så kan man også have en penis, der er større end gennemsnittet. Har man en stor penis, hvad end det er i længden eller i tykkelsen, så er det rigtig ubehageligt at have et kondom på, der ikke passer.

Strammer kondomet for meget, kan det risikere at glide af eller sprænge under samleje. På samme måde kan kondomet, hvis det ikke er langt nok, sidde så forkert, at sæden kan ryge ud af kondomet. Derfor finder du naturligvis også store kondomer hos Sinful.

kondomer tynde pasante

Tynde kondomer

Er du typen, der gerne vil have så virkelighedsnær en oplevelse som muligt, når du bruger kondom, er tynde kondomer den rette vej at gå.

De tynde kondomer føles næsten som den ægte vare, samtidig med at du er beskyttet. Selvom kondomerne er tyndere end almindelige kondomer, er de dog ikke mindre sikre.

Du får stadigvæk den samme beskyttelse, som hvis du vælger et normalt kondom. Forskellen ligger dog i, at det tyndere materiale kan være en smule mere sart, hvorfor man skal være en lille smule forsigtig, når man bruger det.

kondomer billige sinful

Billige kondomer

Der er absolut ingen grund til at gå ud og bruge en formue, når man skal købe kondomer. Er det et spørgsmål om, at man bare skal bruge nogle knaldhætter, der gør deres helt basale arbejde, så er billige kondomer et ganske udmærket valg.

Typisk er de billige kondomer en del af en større pakke med kondomer. De store mængder er med til at bringe stykprisen gevaldigt ned, hvilket ikke er en helt dårlig ting, hvis man skal have gang i det helt store sexshow.

glidecreme sinful

Husk glidecreme, når du bruger kondom

En ting, der er utroligt vigtigt at huske på er, at alt sex bliver meget sjovere, når man bruger glidecreme.

Det gælder i den grad også, når man har sex med kondom. Selvom mange kondomer kommer med en smule glidecreme i pakken, så er det ikke sikkert, at det er nok for hverken dig selv eller din partner.

Derfor kan det være en rigtig god idé at supplere op med en kondom glidecreme. Det er nemlig ikke alt glidecreme, der er sikkert at bruge sammen med kondomer. Derfor er det meget vigtigt, at du går ind og læser under produktbeskrivelsen, om glidecremen kan bruges sammen med kondomer, inden du går i gang med at bruge den.

“Pas på med olien

Det kan virke fristende bare at gribe fat i massageolien, madolien eller babyolien, hvis det er en af disse, der står tættest på, når lysten griber en. Det er bare en rigtig dårlig idé. Selvom man skulle tro, at olien bare ville få det hele til at glide nemmere, har det en helt anden virkning.

Olie og kondomer er nemlig ikke hinandens bedste venner. Olien går nemlig ind og langsomt opløser kondomet. Derfor er det meget, meget vigtigt, at man ikke vælger at bruge en olie som glidemiddel, da sikkerheden ved kondomet ikke længere vil være der.

Hvad nu?

Vi håber du fik besvaret dine spørgsmål eller i hvert fald er blevet klogere på kondomet. Hvis du ønsker at se alle de produkter vi har omtalt, så vil jeg anbefale dig, at besøge vores store udvalg af kondomer som du finder hos Sinful.