Guides

DEN ULTIMATIVE GUIDE TIL SPANKING

Fifty Shades-bølgen har inspireret mange par til at eksperimentere lidt mere derhjemme. Specielt inden for lege, der involverer dominans og smæk. Flere og flere par bruger spanking som en del af deres seksuelle lege – som opvarmning, som pirring, i decideret BDSM-lege og på mange andre forskellige måder. Er du også nysgerrig?

 

Hvis I har lyst til at eksperimentere med spanking – altså smæk, pisk og kærlige klask – men ikke helt ved, hvordan I skal gribe det an, får I her en guide til, hvordan I gør. Og ikke mindst, hvilke redskaber I kan vælge, ud fra hvor meget smerte I ønsker at få/give.

For god ordens skyld, så lad os lige slå fast med det samme: Når vi snakker om smæk, pisk og klask, betyder det (selvfølgelig), at det ikke har noget at gøre med at være decideret onde mod hinanden. Begge parter skal være indforstået med, at det er en dejlig, omend måske smertelig, del af sexlegen.

Kom godt i gang med spanking

Inden du kaster dig ud i eksperimenterne, er der et par ting, du bør overveje:

Hvad tænder I på?

Det er meget forskelligt, hvorfor folk begynder med spanking og pisk, og hvilket element af det de tænder på. For nogle drejer det sig om det at afgive magt til en partner, andre tænder på smerten, mens der også er dem, der tænder på at blive ydmyget. Når du ved, hvad din partner tænder på, og din partner ved, hvad der tænder dig, er det meget nemmere at skabe en god oplevelse sammen.

Er det okay at have synlige mærker bagefter?

Ligesom forskellige instrumenter føles forskelligt, når de rammer huden, så efterlader de også forskellige mærker. Nogle får måske bare huden til at rødme en smule, hvor andre kan give enten lange, mørkerøde striber eller reelle blå mærker.

Kvinde iført undertøj

Selvfølgelig afhænger mærkerne også af, hvor hårdt du smækker, men for en sikkerheds skyld anbefaler vi, at du altid snakker med din partner om, hvorvidt det er okay med synlige mærker eller ej, inden I begynder. Det kan evt. være nødvendigt at tage højde for, om din partner f.eks. skal klæde om med andre i de efterfølgende dage.

Find et godt stop-ord

For mange er ordet ‘stop’ en fræk og velkommen del af deres leg, så det kan være en fordel at vælge et neutralt ord, der ikke normalt ville blive brugt i den kontekst, som stop-ord. På den måde kan I sikre, at legen ikke bliver for vild eller for hård. Ordet “Rød” bliver f.eks. brugt som stop-ord, hvor “Gul” så betyder pause. Vi anbefaler desuden, at du starter stille ud og giver dig god tid til at udforske din partners krop og grænser.

Tips til smæk

Pisk eller spank kun ‘bløde’ områder på kroppen, hvor der er muskler eller fedt til at dæmpe slaget. Sikkerheden er meget vigtig, når du leger med pisk og spanking, så undgå at slå på f.eks. hofterne og nyrerne. Undgå også at være for hårdt på meget følsomme steder, før du ved, hvad du laver. På den måde risikerer I ikke utilsigtet høj smerte eller kroniske skader.

Når du er færdig med at give din partner smæk, er det en god ide at pleje den følsomme hud. Derfor kan det være en fordel at have en god body lotion, en kølende creme eller lignende klar.

Herunder er flere tips og svar på spørgsmål, som ofte dukker op, når man kaster sig ud i den frække smækkedisciplin.

Smæk med hænderne først

Vi anbefaler, at du starter ud med at bruge dine hænder. Med hænderne rammer man som regel der, hvor man sigter, og man kan nemt mærke, hvor hårdt og dybt man slår. Derfor er hånden det oplagte redskab at starte ud med, når du vil lære din partners krop og grænser at kende.

Prøv dig frem med både bløde, langsomme klap og mange, hurtige klask på balderne. Det gør ikke noget, at balderne bliver lidt røde undervejs, så længe modtageren nyder det. Ved at bruge hænderne varmer du samtidig din partners balder op, så de er klar til at modtage hårdere smæk, fra f.eks. en pisk.

Kvinde ligger ovenpå mand, som taler hende på numsen

Hvor må du smække?

Hvis I er nybegyndere, er det en god idé at holde jer til balder, lår og inderlår. Andre områder på kroppen er ikke beskyttet af fedt og muskler, og man kan derfor komme til at gøre unødig skade, hvis man ikke har styr på sin smækketeknik.

Når du synes, du har fået en god fornemmelse for, hvordan og hvor hårdt du skal slå, samt hvordan din partner reagerer på dine forskellige typer af klask, kan du begynde at eksperimentere med at smække andre steder på kroppen. Nogle kan godt lide skolelærer/elev-legen, hvor eleven bliver “straffet” med et decideret rap over nallerne eller på underarmene.

Mange finder det meget pirrende at blive klapset kærligt på brysterne/brystvorterne og kønsdelene, men også selvom I føler jer klar til det, så vær altid forsigtig i starten, og prøv jer frem, så I ikke forvolder unødvendig skade på hinanden.

Hvordan skal du smække?

Der er stor forskel på graden af smerte, alt efter hvor man bliver smækket og pisket. Det varierer meget fra person til person, hvor ens smertegrænse ligger.Nogen kan lide et blødt klask, andre skal helst have store, røde striber på måsen. Det er en smagssag, så det er vigtigt at afstemme, både før I går i gang med legen og undervejs.

Kvinde i g-streng står med ryggen til

For at få en fornemmelse af, hvordan det vil føles for den, du skal smække, kan det anbefales at eksperimentere på dig selv først. Alt efter hvad du har i tankerne – om det skal være en pisk, flogger eller din hånd – så test den på dig selv. Klaps dig f.eks. på bagsiden af låret, så du kan mærke, hvordan det føles.

Hvis du er usikker på, om du gør det rigtigt, eller godt kunne tænke dig at få gode råd eller ligefrem finpudse din smækketeknik, så er der flere swingerklubber, der fra tid til anden afholder deciderede smækketeknikkurser. Det er bare at søge efter det på nettet og tjekke deres events ud.

Typer af redskab til spanking

Når du er blevet fortrolig med din smækketeknik, kan du begynde at bruge andre redskaber end din hånd. Uanset hvilket redskab du vælger, så giv dig god tid til at lære både din partners grænser og dit værktøj at kende, så I har de bedste forudsætninger for at få en god og fræk oplevelse sammen. Start blidt, og gør det gradvist hårdere og oftere, alt efter hvad din partner kan lide.

 

Paddle

Når I har øvet jer og er klar til at tage redskaber i brug, så kan en paddle være god til at gøre huden mere følsom. En paddle er et forholdsvist kort, fladt og bredt redskab, der bruges til at pirre med, og som ofte laves i læder.

En paddle giver en høj, tilfredsstillende lyd uden at slå alt for hårdt. En paddle giver god bevægelsesfrihed og er nem at håndtere.

sort imiteret læder spanking paddle med hvid baggrun

 

Flogger

En flogger er en pisk med mange haler, der kan bruges de fleste steder på kroppen men særligt på bagdelen og lårene. Vi anbefaler, at du altid holder floggeren væk fra din partners ansigt og øjne.

De mange haler giver en dunkende smerte, på en mere intens måde. Start evt. med en flogger i bløde materialer, med færre og tykkere haler og runde ender. Så kan du altid vælge en pisk med flere haler i et hårdere materiale senere, hvis din partner ønsker en skarpere følelse.

Start med at føre halerne ned over huden, inden floggeren bliver svunget, og gå så over til f.eks. at svinge den i ottetaller. Forsøg jer frem med forskellige hårdheder og afstande, så I lærer floggeren at kende og finder ud af, hvad I bedst kan lide.

sort imiteret læder flogger pisk på hvid baggrund

 

Pisk

Vil du ha’ en mere intens følelse end med en paddle eller flogger, så prøv en pisk, der har en smal spids. Hvis det er første gang, du eksperimenterer med piskelege, anbefaler vi, at du prøver en kort ridepisk. De er gode til en endefuld over knæet, og hvis du som dominant vil understrege dine fagter.

Det kan være en god ide at tage piskens greb med i dine overvejelser, når du skal vælge, hvilken pisk der passer dig bedst. Grebet kan nemlig være afgørende for, om pisken rammer der, hvor den skal, og der hvor det gør godt. Vi anbefaler, at du øver dig grundigt i at ramme præcist, inden du bruger pisken på en partner for at sikre en god oplevelse.

Når du er godt øvet, kan du avancere til en længere ridepisk eller f.eks. en tyrepisk.

sort tyrepisk i kunstig læder på hvid baggrund

 

Spanskrør

Det klassiske afstraffelsesinstrument inden for BDSM er det lange og tynde spanskrør, også kaldet en cane, der kan give et rigtig godt og skarpt smæk, for ikke at nævne de røde striber din partner kan regne med at få.

Brug piskens side, ikke spidsen, til at give hinanden smæk. Der er nemlig stor forskel på, hvordan de to dele føles mod huden, og spidsen vil give en noget højere smertepåvirkning end piskens side.

Det er vigtigt at vide, hvor du rammer, så start evt. med små klask fra 10 centimeters afstand, og øg så gradvist afstanden, efterhånden som modtageren har vænnet sig til følelsen.

sort spanskrør pisk på hvid baggrund

 

Vælg spanking-redskab efter smerteniveau

Man kan, lidt groft stillet op, opdele graden af smerte i 3 niveauer, nemlig lavt, mellem og højt smerteniveau. Nedenfor har vi lavet en oversigt over de 3 niveauer, og ud fra det kan I finde ud af, hvor I er på skalaen.

Billede af begynderpaddle, læderpisk og kort ridepisk

Et par tommelfingerregler er, at jo stivere pisken er, jo mindre kraft skal du bruge for at lave røde mærker. Og jo tungere pisken er, desto mere smerte vil den påføre. Piske med korte haler, som f.eks. Spartacus Mini, er nemmere at styre i forhold til, hvor meget kraft du lægger bag, og dermed hvor meget smerte de påfører.

Hvis du er mere til en paddle, anbefaler vi at starte ud med en Spanking Paddle fra danske Obaie. Dens sikkerhedsrem sørger for, at paddlen bliver, hvor den skal, uanset hvor vild legen bliver. Har du mod på en ridepisk, så prøv den korte Obaie Ridepisk.

Billede af en paddle, flogger og ridepisk

Paddles har en stor smækkeflade. Alt afhængig af materialet, kan paddles bruges til både opvarmning såvel som hårde klask. Det er vigtigt, at din partner er varmet op, hvis du bruger en hård paddle. I mellemklassen anbefaler vi Obaie Advanced Spanking Paddle.

Floggere har uanset størrelse og antal haler en ret stor spændvidde, hvor du kan starte med at lade halerne løbe pirrende let og legende hen over din partners krop, for så at lade dem svirpe let og vække sanserne til live og til sidst slutte af med at give den gas og give den partner et ordentligt tilfredsstillende smæk. Prøv dig frem med Obaie Imiteret Læderflogger.

Ridepiske rammer på et meget begrænset område. Her kan du selvfølgelig også selv styre, hvor hårdt eller blødt du svirper. Men da de rammer meget præcist, kan de virke ret intense i deres kraft. Giv din partner en fast omgang klaps med Rimbas Læderridepisk.

Billede af tyrepisk, gummipisk og spanskrør

Hvis du er til hardcore BDSM, er piske med lang rækkevidde gode, da de virkelig kan svirpe og smække hårdt – her har Rimbas Tyrepisk et rigtig stikkende svirp og er en virkelig sexet tilføjelse til jeres smækkelege.

Piske lavet i gummi er også meget effektive, da materialet hjælper med til at gøre ekstra nas (på den gode pirrende måde, forstås). Giv den gas med gummipisken på 50 cm fra Obaie.

Spanking-redskaber med en meget stiv overflade er også særligt velegnede her, da de i sagens natur ikke er specielt fleksible og derfor rammer ret præcist og intenst. Vi anbefaler Obaie Advanced Rattan Cane, hvis I er til virkelig intens afstraffelse.

Safety first!

Husk at have sikkerheden fuldstændigt på plads, inden I begynder at smække, piske og klaske hinanden, så I begge er trygge ved situationen – hele tiden!

  • Køb kun legetøj beregnet til formålet! Billigt grej fra et byggemarked kan knække, splintre og give alvorlige skader.
  • Inspicér altid legetøjet grundigt inden brug, så I ved præcis, hvordan det fungerer.
  • Spanking kræver tillid mellem dig og din sexpartner og er ikke en leg, du kaster dig ud i på et spontant one night stand.
  • GRØN-GUL-RØD. Da udtryk som la’ vær, eller av typisk indgår som en del af erotiske dominanslege, kan I med fordel signalere til hinanden, hvor jeres respektive grænser går, med blinklysets farver. Grøn for “gå” (jeg kan lide det, du gør ved mig), gul for “vent” (jeg har brug for en pause), og rød for “stands” (jeg vil ikke mere).
  • STOP! Udover grøn-gul-rød er det vigtigt, at I aftaler et ord, som I kan bruge i nødstilfælde, og som overruler stop, stands eller rød. Benyt eksempelvis navnet på en frugt, et dyr eller en genstand, som ingen af jer forbinder med erotisk rollespil.

 

Læs også vores begynderguide til BDSM-udstyr!

Rigtig god fornøjelse – og pas på hinanden!