GuidesNyheder

DEN ULTIMATIVE GUIDE TIL GLIDECREME

Alle kan få glæde af at bruge glidecreme. Glidecremer kan nemlig være med til at gøre vores sexoplevelser (endnu) bedre, da de giver oplevelsen en ekstra dimension. Det gælder, uanset om det er med en partner eller med sexlegetøj.

Nogle har stadig den opfattelse, at glidecreme kun er for kvinder i overgangsalderen, som ikke producerer naturlig smørelse selv mere. Men det er en skrøne. Glidecreme er et ekstra krydderi, som kan gøre alles sexliv meget bedre, mere levende og legesygt.

Det er vigtigt at huske på, at nogle kvinder producerer rigtig meget smørelse, når de er ophidsede og andre ikke. Det har bl.a. noget med kvindens cyklus at gøre. I nogle perioder glider det hele bare lettere, og i andre perioder har kvinder lidt sværere ved at blive våde. En anden ting at huske på er, at ingen producerer naturlig smørelse bagtil, så hvis man er glad for eller bare vil eksperimentere med anal leg, så er glidecreme faktisk uundværligt.

Naturlig smørelse eller ej, så er glidecreme et dejligt ekstra supplement til alle former for sexlege. Vi vil gerne gøre det nemmere for dig at vælge, hvilken glidecreme der er bedst for dig, så herunder finder du vores guide til hvad glidecreme egentlig er for noget, hvordan du bruger det, og hvilken type du skal bruge hvornår.

Hvad er glidecreme

Glidecreme er et smøremiddel, som bruges under seksuel aktivitet til at reducere friktion og mindske ubehag. Det kan bruges både til vaginal og anal sex samt til sololeg med eller uden sexlegetøj. Glidecreme er et skønt tilbehør til sexlivet, som kan være med til at gøre den seksuelle nydelse endnu større.

Glidecreme kan indeholde forskellige ingredienser, afhængigt af hvilken type det er, og der er forskel på, hvilken type glidecreme, du skal vælge, alt efter hvad du skal bruge den til, og hvilken situation du er i. Generelt set er der dog tre forskellige hovedingredienser, som glidecreme kan være baseret på: vandbaseret, silikone og olie. Hver type har forskellige varianter, som passer til forskellige situationer, som f.eks. analsex, oralsex, sexlegetøj osv. Men det vender vi tilbage til om lidt.

Sådan vælger du den rigtige glidecreme

Hvilken glidecreme du skal vælge afhænger som sagt af, hvad du skal bruge den til. Leder du specifikt efter glidecreme til kvinder eller glidecreme til mænd, så se vores store udvalg ved at klikke på ovenstående links.

Herunder får du vores guide til de forskellige typer af glidecreme inden for forskellige kategorier, som kan hjælpe dig til at spore dig ind på, hvilken der er den rigtige for dig.

Vandbaseret glidecreme

Den vandbaserede glidecreme er den type, der minder mest om naturlig smørelse, og så skal du som tommelfingerregel altid vælge vandbaseret glidecreme til dit sexlegetøj, i hvert fald hvis det er fremstillet af silikone. Hvis du bruger silikonebaseret glidecreme til dit legetøj af silikone, vil det med tiden opløse det, så hold dig til vandbaseret, når du leger med det. Det vil samtidig give en meget glattere, mere levende oplevelse, og det vil gøre legetøjet mere behageligt at føre op. Som et ekstra plus er det supernemt at vaske af efter brug.

Den vandbaserede er samtidig den bedste at bruge sammen med kondom. Selvom de fleste kondomer er påført lidt glidecreme på forhånd, så vil lidt ekstra kun gøre oplevelsen endnu bedre, og din partner vil som bonus nærmest ikke kunne mærke, at du har kondomet på.Sinful Aqua Vandbaseret Glidecreme

Glidecremen Sinful Aqua er helt lugt- og parfumefri, kommer med en smart pumpe, så den er nem at få ud og fordele, og den er derfor særligt ideel at bruge med sexlegetøj. Den fås også i en større 200 ml udgave.

Silikonebaseret glidecreme

Silikonebaseret glidecreme er det blødeste, der findes. Det har en meget drøj og silkeagtig konsistens, som holder sin glidende effekt i længere tid – det tørrer nærmest aldrig ud. Det betyder, at flaskens levetid forlænges, og at fornemmelsen er blødere og mere behagelig.Sinful Silk Silikone Glidecreme

Silikoneglidecreme er helt fænomenal at bruge til helt almindeligt samleje, netop pga. den fantastiske glideevne, og fordi den ikke tørrer ud som andre varianter. Det er samtidig rigtig godt at bruge til at give intim massage med, sammen med sexlegetøj i glas, plast eller stål, eller til anale lege. Du kan også smøre den på huden efter intimbarbering, så du beskytter og plejer huden.

På grund af sin silkebløde konsistens og neutrale duft, er Sinful Silk Silikone Glidecreme oplagt at bruge både som massageolie og til de mere intime områder. Hvis du og din partner godt kan lide at starte legen med en lækker erotisk massage, kan vi anbefale Sinfuls Intim Massageolie, som netop er silikonebaseret og godkendt til både indvendig og udvendig brug – så massagen kan føre til andre erotiske lagenudskejelser. Husk blot, at jeres silikonelegetøj skal blive i skuffen, når I bruger silikonebaseret glidecreme.Sinful Intim Massageolie

Glidecreme med silikone kan bruges sammen med de fleste kondomer, men husk lige at tjekke pakken først for at være sikker.

Bonustip! Kender du det om sommeren, når man har bare ben, og alt er lunt og dejligt? Der er bare lige det lille problem, at varmen får lårene til at gnide mod hinanden på en knap så rar måde… Prøv at smøre lidt silikoneglidecreme på inderlårene, så glider det hele nemmere, og du undgår de ubehagelige friktionssår. Velbekomme!

Oliebaseret glidecreme

Glidecreme baseret på olie dækker over mange forskellige typer produkter, inklusive visse som ikke markedsføres som glidecreme, men som mange bruger til glidecreme alligevel. Det kan være produkter som kokosolie, vaseline eller vegetabilsk fedtstof som f.eks. madolie.

Oliebaseret glidecreme er tykkere og kan være mere klæbrig end både silikone og vandbaserede varianter, og de foretrækkes derfor ofte sammen med sexlegetøj i større størrelser samt til fisting.

Der er en del debat om, hvorvidt oliebaseret glidecreme er sikkert at bruge i skeden. Grunden hertil er, at oliebaserede produkter generelt set ikke så nemt kan vaskes bort, hvorfor de kan udvikle sig til grobund for bakterier. En undtagelse er dog kokosolie, hvis antimikrobielle egenskaber vejer op for denne risiko.YES Oliebaseret Intimpleje og Glidecreme 140 ml

Den gode nyhed er, at YES har lavet en serie af økologisk certificerede oliebaserede glidecremer, som er tilpasset skedens naturlige pH-værdi. Det betyder, at de er 100% sikre at bruge i skeden – og sammen med dit sexlegetøj, selv det af silikone.

Husk dog, at enhver form for smørelse med olieindhold ikke må bruges sammen med PVC-produkter eller med kondomer, da olien kan opløse gummiet, hvilket øger risikoen for, at det går i stykker.

Anal glidecreme

Som nævnt producerer vi ikke naturlig smørelse i anus. Derfor er det vigtigt at bruge en god glidecreme designet specielt til formålet, når du vil eksperimentere med anal stimulation, når du har anal sex, og når du leger med anal legetøj. Det vil ikke blot gøre oplevelsen bedre, men også få dig til at slappe meget mere af, så du undgår smerte eller ubehag ved penetration.

Glidecreme designet specielt til anal leg har en tykkere konsistens og er derfor nemmere at styre – hvilket er en stor fordel, når man skal bruge den bagtil, hvor man jo har lidt sværere ved at se, hvad der foregår. Samtidig er anal glidecreme ekstremt drøj og cremet i brug og tørrer derfor ikke ind for hurtigt.Sinful Anal Glidecreme 200 ml

Vandbaserede glidecremer til anal brug er som regel tykkere i konsistensen, hvilket som sagt er en stor fordel, men de kan samtidig godt have en tendens til at føles lidt mere klistret, og de optages hurtigere af huden, så man skal oftest tilføre mere i løbet af legen. Her kan Sinful Anal Glidecreme været et godt valg, da den har en ekstra god glideevne og en tyk, blød konsistens, som hverken føles fedtet eller klistret.

Silikonebaseret glidecreme til anal leg er tyndere men holder glideevnen længere. De er meget bløde, lækre og utroligt sensuelle, hvilket betyder at de er det bedste valg til analsex med penetration af en partner. Prøv f.eks. den prisvindende Pjur Back Door Glidecreme, som indeholde jojoba, der har en afslappende effekt.Pjur Back Door Glidecreme

Som nævnt kan oliebaserede glidecreme skabe grobund for bakterier, og da analsex i sig selv gør modtageren mere sårbar over for seksuelt overførte infektioner, anbefaler vi ikke at bruge olieglidecreme til anal leg.

Vi anbefaler desuden alle, der gerne vil i gang med anal stimulation, at læse vores begynderguide til anal legetøj.

Glidecreme til oralsex

Du tænker måske, at glidecreme ikke er nødvendigt til oralsex, men mange synes faktisk, det bliver mere behageligt og nydelsesfuldt, hvis man lige tilfører et par dråber til legen.

Glidecreme er særlig nyttigt, hvis du vil have lidt bedre føling, når du slikker, suger og vrider din tunge på vejen til klimaks. Har du en penis i munden, kan det være en god ide at komme et par dråber på dine læber, og er en klitoris centrum for dine bestræbelser, så prøv også at komme lidt glidecreme på dine varme kinder for at mindske friktion mod inderlårene.

Og når der skal kysses, slikkes og dyrkes lækker oralsex, kan en glidecreme med smag virkelig være et hit. Man kan således få glidecremer i alle mulige smagsvarianter, f.eks. ananas, chokolade og mynte – eller hvad med en gang tiramisu, eller piña colada måske?System JO Organic Økologisk Glidecreme med Smag 120 ml

Vi kan anbefale Fruity Love-serien fra Swede, som fås i flere forskellige smagssammensætninger, eller tag et kig på System Jo, som har lavet flere forskellige glidecremer med smag i flere varianter, inklusive en økologisk med jordbærsmag.

Pirrende glidecreme

Glidecremer kan også have særlige kvaliteter ud over ”blot” at fungere som glidemiddel. De kan f.eks. varme eller køle, hvilket giver dig en ekstra pirrende oplevelse, når du bruger dem.

De varmende glidecremer indeholder specielle ingredienser, der øger blodgennemstrømningen i det område, hvor det påføres for øget følsomhed lige der. De kan derfor være ekstra gode at bruge, hvis man har svært ved at få orgasme, da den ekstra følsomhed kan hjælpe den på vej.

Når man bliver ophidset, bliver ens kønsdele dog varme af sig selv på grund af netop øget blodgennemstrømning. De kølende glidecremer kan derfor føles ekstra pirrende, hvis man påfører dem de varme områder.

Økologisk glidecreme

Økologisk glidecreme er for dig, der vægter økologi højt, og som foretrækker intime produkter med naturlige og 100% rene og kropsvenlige ingredienser.

Uanset hvilken økologisk glidecreme du vælger hos Sinful, vil den være 100% fri for parabener. Brug af økologisk glidecreme, og andre intime produkter i øvrigt, uden parabener og uden skadelige kemikalier, er en rigtig god idé for dit underliv. Husk på, at huden og bakteriefloraen i underlivet, uanset køn, er noget man skal være utroligt forsigtig med. Tænk derfor over, hvilke produkter du bruger “dernede”.

YES, som er nævnt længere oppe, var de første til at introducere en økologisk certificeret glidecreme på markedet, og foruden at fungere som glidecreme fugter og plejer den også vævet.Sinful Økologisk Vandbaseret Glidecreme

Sinful Økologisk Vandbaseret Glidecreme er også et rigtig godt valg. Den er både mild og fremstillet af økologisk certificerede og naturlige ingredienser. Den er fri for parfume, parabener, alkohol og glycerin, og så er den fremstillet i Danmark.

Går du efter Svanemærket, har Sinful også introduceret verdens første Svanemærkede glidecremer under mærket Kaerlig, som er en serie intimprodukter ligeledes produceret i Danmark af økologiske og naturlige ingredienser.

Kaerlig Svanemærkede Intim Produkter

Økologiske glidecremer findes både vandbaserede, med silikone, olie og til anal brug.

Glidecreme til gravide

Du har højere risiko for at få infektioner i underlivet, mens du er gravid. Derfor bør du ikke bruge glidecremer, som er baseret på olie eller silikone, fordi de typisk har en anden pH-værdi end de vandbaserede glidecremer. Det betyder, at man generelt anbefaler vandbaseret glidecreme til gravide, netop fordi de mindsker risikoen for hudirritation, allergi og infektion. Derudover bør du vælge en glidecreme, der er parabenefri, uden duft og parfume, pH-reguleret, alkoholfri og uden glycerin. Med andre ord kan du ikke gå galt i byen med en økologisk, vandbaseret glidecreme.

Hvis du gerne vil være gravid, kan du faktisk også få en glidecreme særligt udviklet til at hjælpe dig lidt på vej. System Jo Actively Trying er en glidecreme, som afhjælper vaginal tørhed uden at forstyrre din særlige pH-balance omkring ægløsningen. Den efterligner samtidig den optimale pH-værdi for sædceller og giver derfor din partners svømmere ekstra støtte, så de har større chancer for at nå i mål.

Vi anbefaler desuden, at du læser vores guide om glidecreme til gravide, hvis du gerne vil vide lidt mere om passende glidecremer, mens du venter dig.

Derfor skal du bruge glidecreme

Som det fremgår ovenfor, kan glidecreme bruges på mange forskellige måder – til samleje, som massageolie, til at give et forførende håndjob, sammen med dit sexlegetøj, til anale lege og så kan de være gode at bruge sammen med slikkelapper ved oralsex og rimming … og meget, meget mere. Desuden mindsker glidecreme risikoen for ømhed og rifter, og for at kondomet går i stykker, lige når I hygger jer allermest.

Brug derfor glidecreme til at få de mest fantastiske, intime og lækre oplevelser – både solo og sammen med en partner. Brug det til at udforske dig selv eller hinanden, både indvendigt og udvendigt. Du vil måske opdage nye områder, som ikke fik så meget opmærksomhed før, men som nu pludselig er interessante og føles ekstra lækre at røre ved.

Sådan bruger du din glidecreme

Det er helt naturligt udelukkende at tænke på glidecreme som noget, der skal på kønsdelene, og det er da også oftest noget, der bruges på kroppens nedre regioner, herunder anus.

Men det ville være en skam at udelukke muligheden for at bruge glidecremen på andre dele af kroppen, f.eks. i forbindelse med en erotisk massage under forspil, eller når du onanerer.

Brug glidecremen til erotisk massageTænk blot på dine mest følsomme områder som brystvorterne, indersiden af albuer og knæ, armhulerne, det nederste af ryggen. Forestil dig dem nu helt glatte og bløde af glidecreme, og forestil dig dine fingre danse rundt på den vidunderligt bløde og glatte krop. Jep! Det er lige præcis så fantastisk, som det lyder.

Uanset hvilken type glidecreme, du bruger, er det en god ide at komme det på fingerspidserne først og derefter smøre det ud på det ønskede område – om det så er klitoris, skede, anus, penis, sexlegetøj, kondom eller en hvilken som helst kropsdel.

Der findes ingen generelle “regler” om, hvor meget du skal komme på. Det afhænger blandt andet af, hvor meget naturligt glidemiddel, du eller din partner selv producerer, om du bruger kondom, hvilken seksuel aktivitet du skal i gang med (forspil, massage, analsex, vaginal sex etc.), og det kan afhænge af det produkt, du bruger.

Vi anbefaler, at du starter med et par dråber, dvs. 2-3, og se, hvad der sker. Hvis du er tilfreds med den mængde, så stop der – hvis ikke, så tilføj mere. Og husk, at ingen glidecreme varer for evigt (det gør din egen smørelse jo heller ikke, vel?), på et eller andet tidspunkt vil dine intime områder tørre ud igen, men så tilføjer du bare mere, efterhånden som legen skrider frem.

Så på med glidecremen – og rigtig god fornøjelse!