Nyheder

De fem kærlighedssprog

Har du prøvet at gøre noget godt for din partner, uden det bliver taget imod på den måde, som du kunne ønske dig? Så kan det være, I ikke taler det samme kærlighedssprog.

Teorien om de fem kærlighedssprog er udviklet af den amerikanske parterapeut Gary Chapman. Hans teori går kort fortalt ud på, at alle mennesker længes efter forskellige ting i parforhold og andre nære relationer. Du kan bruge din viden om kærlighedssproget til at blive klogere på, hvad du selv ønsker i et parforhold, og hvad din partner ønsker.

Tag testen og find ud, hvilket kærlighedssprog du taler eller læs meget mere om de fem kærlighedssprog herunder.

Kærlighedssprog 1: Søde ord

Kvinder med brunt hår smiler imens hun kigger på en mand med skægTaler du dette kærlighedssprog, drømmer du om, at din partner ser dig, er nærværende og interesseret i at tale med dig om det, du tænker, føler og har behov for. Hvis din partner er mentalt optaget af noget andet, kan du opleve det som svigt og afvisning. Taler du dette kærlighedssprog, vil du vokse af ros, opmuntring og masser af anerkendende og søde ord.

Kærlighedssprog 2: Tid og nærvær

Mand og kvinde sidder på en gynge på en strand og kigger ud på vandetMed dette kærlighedssprog vil det være afgørende for dig, at I prioriterer at tilbringe kvalitetstid med hinanden. Måske drømmer du om, at din partner skal prioritere at være sammen med dig, at I skal gå ture i skoven, at han/hun skal invitere dig i biografen eller ud at spise. Hvis din partner prioriterer at lave aftaler med sine venner/veninder frem for med dig, vil du føle dig afvist. Du har behov for, at din partner ”beviser”, han/hun allerhelst vil være sammen med dig, for at føle dig elsket.

Kærlighedssprog 3: Gaver

En mand gemmer roser og en gave bag ryggen, mens en kvinder sidder i en sofa og kigger på hamMed dette kærlighedssprog vil gaver være afgørende for, at du føler dig elsket. Gaver er synlige symboler på kærlighed, og for nogen er disse synlige symboler af større betydning end for andre. Det kan også være små eller store gaver, billige eller dyre – det centrale er, at du får et håndfast bevis på, at din partner har tænkt på dig, og gjort sig umage med at finde noget, du kan lide. Modsat vil du længes efter beviser på hans eller hendes kærlighed, hvis din partner aldrig eller sjældent giver dig gaver.

Kærlighedssprog 4: Tjenester

En kvinde står i et køkken og skærer tomater på et skærebrætDet fjerde kærlighedssprog er tjenester, som er afgørende for, hvor højt du føler dig elsket af din partner. En tjeneste er at gøre betænksomme ting for hinanden, som for eksempel at din partner har lavet aftensmad til dig, når du kommer hjem efter en lang dag, eller at din partner tilbyder at bære indkøbsposerne, når I har været ude at handle. Tjenester viser, at man holder af hinanden, og at man gerne vil gøre en ekstra indsats for, at partneren skal føle sig værdsat og elsket.

Kærlighedssprog 5: Fysisk kontakt

En mand og en kvinde holder i håndDet femte og sidste kærlighedssprog handler om fysisk kontakt. Det kan være et kys, en omfavnelse, at din partner rører ved dig, når du står og vasker op, holder dig i hånden når i går på gaden, giver dig massage, eller det kan være samleje. Taler du dette kærlighedssprog, vil du føle dig mest elsket, hvis der er en god portion fysisk kontakt i parforholdet. Hvis din partner er tilbageholdende på det område, vil du savne kærtegn i hverdagen, simpelthen fordi du har behov for fysisk kontakt for at føle dig elsket.