Guides

Buttplug & Anal Plug – Den ultimative guide

Uanset om det her er dine første nysgerrige skridt ind i den forunderlige verden af buttplugs, også kaldet for anal plugs, eller om du har været i det område tusinde gange før, har vi en guide klar til dig.

Er butt plugs og anal plugs det samme?

Ja – uagtet om du kalder det butt plugs, anal plugs eller noget helt 4. er der tale om det samme produkt. Hos Sinful, i denne guide og generelt set i Danmark omtales det oftest “buttplugs”, da der ikke for alvor er et godt dansk udtryk for det.

Buttplugs findes i et hav af udformninger, materialer og farver, hvilket naturligvis betyder, at der også er en, som er helt rigtig til dig. Senere i indlægget har vi uddybet de forskellige typer og fundet vores favoritter frem, så du hurtigt kan danne dig et overblik og få din flaksende nysgerrighed stillet.

lilla pose med butt plugs på gul baggrund

Inden da skal vi lige omkring, hvad en buttplug egentlig er. Vi skal svare på en håndfuld ofte stillede spørgsmål i vores FAQ, fortælle hvilke fordele der er ved brug af buttplug og naturligvis overlevere en udførlig step-by-step guide til dig.

På den måde får din anale oplevelse mulighed for at nå nye højder, og du stiger til ekspert

Vil du allerede nu vide mere om anal stimulation, har vi lavet et skriftligt kompas i form af en guide til anal sexlegetøj.

Lad os starte fra bunden!

Hvad er en buttplug?

En buttplug er et sexlegetøj beregnet til stimulering af anus.

Anus er meget følsomt grundet de mange nerveender, hvilket betyder, at det kan føles virkelig rart at blive stimuleret netop der, hvis det bliver gjort korrekt. Og hvordan gør man så det?

Jo, der er flere forskellige måder, som kan få dit indre til at bryde i brand af bare nydelse, men en buttplug er oplagt at gøre brug af, da den netop er fremstillet til formålet.

Den er nem at bruge solo og kan sagtens inddrages med en partner. Det handler om, at du skal finde frem til, hvilken der gør det for dig, og hvordan du bedst kan lide det.
For at du nemt kan det, har vi bikset dette indlæg sammen.

Allerførst skal vi lige have nogle gængse ting på plads, så vi har lavet en Ofte Stillede Spørgsmål (FAQ):

FAQ – Værd at vide om Buttplugs

 • Er glidecreme vigtigt?
  Ja, glidecreme er et af de vigtigste elementer, når det kommer til analsex, uanset om det er sammen med sexlegetøj eller en partner.
 • Er de målrettet et specifikt køn?
  Buttplugs elsker alle. De skelner hverken mellem køn, alder, politisk holdning eller om du spiser ananas på pizza.
 • Gør det ondt at bruge en anal plug?
  Det gør kun ondt at bruge en, hvis det bliver gjort forkert. Hvordan du gør det korrekt, uddyber vi i næste afsnit.
 • Kan den forsvinde op i anus?
  Nej, en buttplug forsvinder ikke op i bagdelen.
  Vi har alle hørt de skrækhistorier, hvor et stakkels menneske er troppet op på skadestuen midt om natten med et lagen over hovedet og et bloklys langt oppe i rectum. Det er sket, fordi vedkommende har brugt et stykke brugskunst, som ikke var beregnet til analleg. Alle buttplugs, prostata massagerer og alt andet anal sexlegetøj har en såkaldt stopper (også kaldet foden), der sikrer, at det bliver på sin plads under brug, uden at smutte helt ind i mørket. En stopper kan eksempelvis være udformet som en sugekop eller en bred base i bunden.
  Den oplagte tommelfingerregel må derfor være: Lad fjernbetjeningen ligge og investér i sexlegetøj beregnet til formålet.
 • Hvor længe kan jeg bruge den?
  Du kan bruge den, så længe det føles behageligt. Når det begynder at føles tungt, irriterende eller på anden vis generende, er det på tide at fjerne den igen. Det gør du ved at gribe fat om bunden på den, slappe af i ringmusklen og langsomt trække pluggen ud.

Nu har du fået svar på de mest presserende spørgsmål, så nu kan vi gå et skridt dybere.

Sådan bruger du dem

For at give dig de bedste odds for en fuldendt anal oplevelse, har vi lavet en step-by-step guide til dig.

Så snart du har fundet den rigtige model (det hjælper vi dig med senere i indlægget), er du klar til at lære teknikken (det hjælper vi dig med i denne guide), og så kan du begynde at samle erfaring sammen.

Glas buttplugs i lysestager

1. Lyst frem for alt:

Har du lysten til at bruge en buttplug, bliver det en skøn oplevelse, så længe du ikke forhaster dig. Resten handler om kendskab, teknik og erfaring.

2. Ting tager tid, og analleg tager god tid

Uanset om du skal til at prøve kræfter med analgymnastik for første gang, eller om du er klar til verdensmesterskabet, så er det de færreste, som uden forberedelse kan gå direkte i gang med analleg – derfor er tid og tålmodighed dine vigtigste medspillere.

Kærtegn på og omkring anus – det kunne eksempelvis være med en finger til at starte med. Når lysten til mere tager over, kan du stille og roligt udvide og gå videre til næste “øvelse”.

Hvor lang tid hver øvelse tager er tæt på umuligt at svare på, da det for nogen tager meget lang tid og for andre kort tid. Det vigtigste er, at det føles rigtigt – og når det gør det, er du klar til at gå videre. Vi er så godt som villige til at garantere, at det er øvetiden værd.

3. Rengøringen inden

En af de ting, som de fleste er nervøse omkring, når det kommer til analsex, er, om det kan blive lidt beskidt.

Vi kommer til at være helt ærlige: Det kan godt ske. Men når man er nysgerrig efter, hvad der gemmer sig bag dør nr. 2, så må man tage det med.

Du kan dog alligevel tage nogle forholdsregler, for går du på toilettet et par timer inden, eller hvis du har et regelmæssigt toiletmønster, så burde der ikke opstå uforudsete hændelser.

Vil du alligevel være på den helt sikre side, kan du bruge en anal douche til at skylle med, så du med sikkerhed ved, at der er rent i entreen. Du kan se vores udvalg til anal rengøring lige her.

4. Glidecreme er din vigtigste allierede.

Som vi kort var inde på tidligere, kan man aldrig få for meget glidecreme, når det handler om at penetrere analt.

Tre forskellige butt plugs med gul baggrund

Det bedste er at bruge en anal glidecreme, da konsistensen er tykkere. Det betyder, at den er nemmere at få placeret rigtigt på, i og omkring anus og eksempelvis en buttplug, samtidig bliver den, hvor den skal og du undgår, at den løber, så du kan nøjes med at koncentrere dig om én ting ad gangen.

5. Indførelse

Når det er tid til at indføre den, skal det til en start gøres langsomt.

Inden tippen af pluggen er ført ind, kan det føles stramt og som om, at der ikke er plads. Her skal du give dig god tid, imens du skubber forsigtigt og rokker lidt på den, indtil anus er klar. Når først spidsen er inde, kan du nemmere mærke, hvor hurtigt resten af pluggen skal indføres.

Det er helt op til dig, hvilken stilling du har det bedst i, men er du nybegynder, kan du med fordel ligge på siden med let bøjede ben. På den måde kan du slappe af samtidig med, at du har fuld kontrol.

6. Buttpluggen under brug

Når dit nye legetøj først sidder på sin plads, har du hænderne fri til at fuldende oplevelsen. Det kan du eksempelvis gøre ved at inddrage en partner, dit favorit sexlegetøj eller ved at lade dine hænder kærtegne din krop imens.

7. Udtagning

Når du har oplevet alle glæderne ved en buttplug, og det er tid til at tage den ud, skal det gøres cirka lige så langsomt, som da du satte den op.

Tag fat om stopperen og træk forsigtigt, mens du bruger din ringmuskel til at skubbe den ud. Når den bredeste del af buttpluggen er ude, følger resten med uden problemer.

8. Rengøring efter

Som det sidste, inden du helt afslappet og tilfredsstillet lægger dig under dynen for at binge serier, er det vigtigt at rengøre din buttplug.

For ekstra god hygiejne kan du bruge en sexlegetøjs rengøring. Alternativt kan du skylle den under varmt vand og vaske den i mild sæbe.

Du har nu den komplette liste til den bedste oplevelse med en buttplug – og som en lille ekstra ting, har vi fundet:

3 fordele ved at bruge en anal plug

Måske du allerede tydeligt kan mærke vores begejstring for dette vidunder af et stykke sexlegetøj, men hvis du stadig mangler lidt overtalelse, så får du her 3 virkelig gode grunde til at føje buttplugs til din sexlegetøjssamling:

 • Opnå anal orgasme
  Anus og rektum er en stor, fælles samling af følsomme nerver, som kun venter på at blive forkælet, så de kan forkæle dig. Bliver det gjort samtidig med stimulering af kønsorganer, ender det sandsynligvis med en analorgasme, du sent vil glemme.
 • Ekstra stimulation
  Ved brug af buttplug har du mulighed for at stimulere sensitive, erogene zoner, så dine seksuelle oplevelser bliver endnu mere intense.
 • Forberedelse til analsex
  Hvis du gerne vil prøve analpenetration med en partner, men synes det kan virke overvældende, kan buttplugs være en del af forberedelsen enten solo eller noget I kan gøre i fællesskab.

Hvilke forskellige typer findes der?

Der findes mange forskellige typer. For at du bedre kan finde dén, der får dig til sukke helt nede fra mellemgulvet og sende dig på himmelflugt, har vi lavet en kort introduktion til hver kategori af dem.

Farverige buttplugs på lilla baggrund

Silikone Buttplug

Den mest udbredte og velkendte plug er dem af silikone. Materialet gør, at det er et fast, fleksibelt materiale. Overfladen er blød og glat at røre ved, og selve konsistensen er fast, så en buttplug i silikone er et oplagt begynder-valg.

Anbefaling: Amaysin Triple Sæt

Bunnytail – Dem med hale

Det ligger i navnet, at der er ekstra udsmykning på denne type plug – den har en hale. Det kan både være en lille kaninhale eller en lang rævehale, så du kan få det dyr frem i dig selv, som du identificerer dig mest med.

Anbefaling: Happy Rabbit Lille Kanin Hale

Jewel Buttplug

Skal det være ekstra flot at se på, findes der produkter med glitrende sten på stopperen. Disse jewel buttplugs kan have forskellige størrelser og farver, så du kan matche alt efter lyst og humør. Stenen er med til at give anal oplevelsen en særlig stemning og din partner et væld af smukke ting at betragte.

Anbefaling: Diogol Anni

Metal Buttplug

Hvis det gerne må være fast og pirrende, findes der modeller i metal, som kan gøre tricket for dig. Nogle er lavet i letvægtsmateriale og andre med det formål at give en kraftig tyngde. Der findes forskellige udformninger, så den stimulerende effekt kan varieres. Derudover er det muligt at temperaturregulere materialet, så den enten kan være varm, kold eller kropstempereret.

Anbefaling: Master Series Dark Stopper Metal

Glas Buttplug

Vil du have en blanding mellem silikone og metal buttplugs, kan glas være din løsning. Den glatte overflade giver en behagelig indførsel, materialet sikrer en god kontrol, og så er den let at manøvre rundt. Med produkter af glas eller metal kan du bruge silikone glidecreme eller olie, som giver en bedre og længerevarende glideevne i forhold til vandbaseret.

Anbefaling: Sinful BumBum Glas

Anal vibrator

Få endnu mere ud af din anal oplevelse ved at tilføje vibrationer. En anal vibrator giver dig mulighed for at opnå en endnu større nydelse og en intens stimulation, uanset om du gerne vil have forskellige hastigheder eller mønstre.

Anbefaling: Sinful Vibrerende

Anal Tunnel plugs

Undgå at skulle vælge ved at vælge en tunnel plug. Den er åben hele vejen igennem, så der er fri passage til enten fingre, andet sexlegetøj eller måske endda din partners penis. Du får fornøjelsen af at være udstillet og udspilet på samme tid, når den sidder på sin plads og tunnelen er åben.

Anbefaling: Perfect Fit Ass Tunnel

Nu har du fået al vores insider viden, så dit kendskab til de forskellige varianter er bundsolidt. Lad os nu gå videre til de bedste modeller på markedet.

De bedste buttplugs

Nu er vi nået til den store finale, hvor vi i røg og damp præsenterer de bedste modeller på markedet – både til begyndere og dem der er lidt mere øvede.

Det bedste sted at starte

Den optimale begynder-oplevelse, som hjælper dig med at få det bedste indblik i analleg, findes i dette design. Den afrundede og slanke plug gør den nem indføre. Stopperen sikrer, at pluggen bliver på sin plads, og at den er nem at få ud igen, så det eneste du skal er at nyde oplevelsen.

Sofie 5 stjerner

“Det er første gang jeg prøver en buttplug, og jeg er meget positivt overrasket. Den var nem at få op – med glidecreme selvfølgelig. Helt sikkert et godt køb til prisen”

baseks begynder anal plug

Juvelen til de øvede

Skal det være tungt og tæt, har denne stål buttplug en vægt på 330 g, så du tydeligt kan mærke dens pirrende tyngde uanset, om du går, står eller ligger. Desuden har den en indførbar længde på 8,2 cm og en diameter på 4 cm, så du bliver fyldt godt ud.

Anal Elsker 5 stjerner

“Den her er helt fantastisk, jeg elsker den. Selvom jeg var nybegynder kunne jeg med lidt tålmodighed og massere af glidecreme sagtens få den op. Og wauw, den gjorde bare godt. Størrelsen er rigtig god, men vægten øger bare intensiteten”

metal buttplug

Vilde vibrationer bagfra

Med en afrundet form og en kurvet base, kommer denne vibrerende silikone plug til at smyge sig på plads. Inddrag fjernbetjeningen i legen, så du enten selv kan styre vibrationerne eller inddrage din partner.

Silverfox 5 stjerner

“Dette er det første stykke sex-legetøj, som jeg enten ikke har smidt ud eller ødelagt/gået i stykker. Perfekt som begyndende anal-eventyrer, da det er nemt indføre og rengøre”

Hånd holder en sort buttplug

Èn af hver, tak!

Kan du ikke vente med at komme i gang, kan du starte med det her sæt, som sikrer dig én af hver. Med 3 forskellige størrelser kan du snildt lege dig frem og skifte til den næste i rækken, når du er klar.

PP 5 stjerner

Gode buttplugs i god kvalitet med dejlig overflade. Den lille og medium har gode størrelser og kræver ikke den store opvarmning. Men den store er noget stor for mig, der skal virkelig noget opvarmning til”

Tre sorte butt plug i forskellige størrelser

Buttplugs vs. andet anal legetøj

Som det allersidste får du 2 korte bonusinformationer med i lommen, så du er endnu bedre (ud)rustet til den kommende analleg.

For der er selvfølgelig andre analting end buttplugs, som kan få dig til at se en fuldfed stjernehimmel af bare nydelse.

Én af dem er anal dildoer. De har en anden form og størrelse end buttplugs og giver derfor en kraftigere stimulation, da de når længere ind. Derudover kan de stødes frem og tilbage, så du kan opnå samme fornemmelse som med en ægte penis.

Er du førstegangskøber af en anal dildo anbefaler vi, at du starter med en lille, smal dildo, inden du bevæger dig videre til en større diameter med mærkbare blodårer.

En anden er de mindre velkendte, men absolut mindeværdige analkæder, analkugler og prostata stimulatorer kan også være med til at berige dit liv lige så snart, du har meldt dig ind i den uofficielle klub “Anal er magisk”.

Med en analkæde kan din orgasme blive endnu kraftigere, hvis den hives ud samtidig med at du peaker. Kuglerne kan også pirrer dig undervejs ved at hive dem en smule ud, inden de finder vej ind igen.

Prostata massagerer er designet til at kærtegne det mandlige svar på et G-punkt, da formen gør, at den rammer helt rigtigt. De kommer som regel med vibrationer og med en base, som stimulerer mellemkødet undervejs i legen.


Nu kender du alle vores insider-tips og det eneste der er tilbage er, at finde glidecremen frem, bend the knee og ønske rigtig god fornøjelse!