Guides

Guide: Sådan introducerer du bondage for din partner

Bondage er en pirrende måde at udvide jeres sexliv på. Men hvordan får du introduceret idéen til din partner?

Vi har lavet en udførlig guide, så det bliver let og overskueligt for dig at få inddraget bondageudstyr i dit forhold. Det behøver ikke være vildt og hårdt, men kan bruges blidt, sensuelt og romantisk. Uanset hvad, så giver bondage-lege en ny form for tillid og nærhed mellem jer.

Det kan være svært at forestille sig, hvorfor fiksering er frækt, før du har prøvet det, og alt imens det er individuelt hvad det gør ved én, er der nogle beskrivelser der går igen:

  • For nogle kan det være utroligt befriende, at de ikke skal forholde sig til, hvad de gør af arme og ben og blot skal være der, hvor man er fikseret og nyde.
  • Andre kan godt lide idéen om, at den anden har bestemt, hvor man skal fikseres og oplever at begrænsningen er frisættende.
  • For den fikserende part kan det give et kick at magtforskellen forøges. Det bliver tydeliggjort, hvem der er aktiv og hvem der er mere passiv. Det i sig selv kan skabe en ny dynamik.
  • Selvfølgelig er der også dem, der blot tænder på, at de kan mærke, at deres partner tænder på det.

Hvad er BDSM og bondage?

BDSM er en forkortelse for Bondage (B), Bondage og Disciplin (B&D), Dominans & Submission (underkastelse) (D&S) og Sadisme & Masochisme (eller Sadomasochisme) (S&M).

Det betyder i al sin enkelhed legen med magt-forskelle, smerte og meget, meget mere. Bondage er derfor en del af BDSM, men langt fra det hele.

Bondage er én af de mest populære og praktiserede fetisher, og det umiddelbart kan virke såre simpelt at fiksere hinanden på hænder og fødder, til en stol eller til sengen. Der er dog et par vigtige pointer og regler, du skal vide, inden I kaster jer ud i den frække disciplin. Dem får du selvfølgelig her i indlægget.

Sådan bringer du emnet op

Når du skal introducere din partner for bondage, kræver det ikke andet end at tage et par håndjern eller et blindfold op af skuffen. Sådan nogle produkter kan hjælpe med at åbne op for samtalen.

For rigtig mange er fiksering forbundet med utryghed, fordi du overlader hele kontrollen til din partner. Derfor er det enormt vigtigt, at I taler om lyster, grænser og fantasier, inden I går i gang. I har et fælles ansvar for, at trygheden bliver en del af legen.

Det er også vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad der kan være farligt og taler med din partner om det, så alle er indforståede med risici og I undgår skader.

Så hvor starter du henne? Vi har svaret til dig.

Start med at finde ud af, hvad det er, du tænder på og finder særligt interessant ved bondage. Er du nysgerrig efter, hvordan det føles at være bundet? Skal det være light bondage, som er en del af jeres forspil, eller har du lyst til mere? Skal din partner tage kontrollen, eller er det dig, der drømmer om at prøve at dominere i soveværelset?

Når du ved, hvad du har lyst til, inddrager du din partner. Når du bringer emnet op, kan du for eksempel sige:

  • Jeg har en fantasi om, at én af os er bundet. Hvad tænker du?
  • Jeg vil gerne prøve at bruger manchetter sammen med dig. Har du lyst til det?
  • Jeg vil gerne prøve noget nyt med dig. Vil du være med til at kigge på Sinful.dk efter noget blid bondage?

Par sidder i seng og kigger på en computer mens et par røde sexlegetøjshåndjern ligger ved siden af

Hvis I begge er med på idéen, er det tid til at finde ud af, hvad I kan tænke jer, hvad I tænder på og hvor I skal starte. Husk, at bondage ikke er for alle og hav forståelse og respekt for din partners grænser.

Jeres første gang med bondage

Få den bedste oplevelse ved at splitte den op i mindre dele. Efter jeres snak om fælles fantasier, kan I starte med en lille test. Fiksér hinanden kortvarigt, hvor det eneste I skal imens, er at kysse. På den måde tester I, hvordan det hele føles, og I finder ud af, hvordan I hver især reagerer.

Når I begge er klar til at tage det næste skridt, er det tid til at investere i jeres første bondagelegetøj. Men hvor starter I?

Bondageudstyr til begyndere

Bløde manchetter er det ideelle sted at starte, da I får mange muligheder med ét stykke legetøj:

  • De er lette at komme ind og ud af i modsætning til reb og bindebånd, der kan tage længere tid om at binde op.
  • De er bløde og skarver ikke håndleddene, og I risikerer ikke synlige mærker, som metalhåndjern kan give.
  • Det er lettere at ændre stilling undervejs, fordi de har karabinhager. På den måde undgår den fikserede at blive stiv i kroppen, og der er altid frit blodomløb til hænderne.

Et sæt manchetter på to håndled

 

Sinful.dk finder I også forskellige bondagesæt til begyndere, såsom Sinful Tie Me Up Sexlegetøj Boks, der både indeholder tape, bindebånd, blindfold, brystklemmer og en flogger samt en inspirerende A-Z guide. Det er utrolig populært blandt vores kunder – og helt perfekt til begyndere, der gerne vil starte stille ud, men samtidig prøve lidt af hvert.

Sinful Tie Me Up Boks

  

Tip: Udforsk én ting af gangen i kortere tid. Det gør det lettere at mærke efter, hvad I hver især kan lide ved de individuelle redskaber. Det kan nemlig være uoverskueligt og overvældende, hvis der er for mange nye sanseindtryk samtidig eller i for lang tid. På den måde er det lettere at snakke om, og I får mange flere intime stunder sammen.

Har I lyst til at tage legen til næste niveau og eksperimentere med at binde hinanden fast til sengen, bør I absolut tjekke det justerbare Bondagesæt til sengen fra populære Obaie. Det forvandler lynhurtigt jeres soveværelse til et frækt og forførende bondage paradis.

Bondagesæt

Husk sikkerheden!

Når I udforsker BDSM er det ikke fantasien, der sætter grænser, men sikkerheden og alle parters personlige interesser. Selvom I begge er entusiastiske omkring legen, er det vigtigt, at I får nogle grundlæggende retningslinjer, så sikkerheden er på plads:

Lær legetøjet at kende, inden I går i gang.
Hvordan virker det? Hvordan kommer man hurtigst fri? Hvordan føles det at have på? Udforsk det selv, inden I bruger det på hinanden, så I har en forståelse af og fornemmelse for, hvordan det er i brug.

Undgå at overbelaste nervebanerne i håndleddet.
Stram ikke jeres fikseringer for meget. Læg én-to fingre imellem håndled og manchet/reb/andet for at sikre, det ikke er for stramt.

En tommelfingerregel er: Falder én eller to fingre i søvn eller begynder at summe mærkeligt, er der for meget tryk på en nervebane. Det er farligt, da man kan risikere at ødelægge nervebanen permanent. Falder hele hånden derimod i søvn, er det ufarligt i op til ti minutter (det kan være ubehageligt, men det er ufarligt).

Vælg det rigtige materiale og størrelse
Er I nye i bondage-verden, skal I være opmærksomme på materialet og udformningen.

En huskeregel er: Jo bredere jo bedre.

Det er mindre sandsynligt at gøre skade på kroppen med manchetter, da de som regel er brede og derfor dækker et større stykke – fikseringspunktet bliver derfor ikke så intenst. Risikoen for skader og mærker er højere med eksempelvis reb, silkebånd og håndjern af metal, da deres fikseringspunkter er mere intense.

Har man sarte håndled eller er nervøs for skader, kan man med fordel anvende vores hængemanchetter, da de er mere ergonimiske for håndledet og fungerer også liggende.

Aftal et stopord
Er det første gang I leger med kink, kan et stopord virke uoverskueligt, fjollet eller usexet. Men for at være på den sikre side, er det en god idé at aftale et. Det giver tryghed at vide, at I begge kan afbryde legen, når som helst uden, at det går ud over stemningen. Benyt navnet på en frugt, en farve eller en genstand, som ingen af jer forbinder med erotisk leg.

I kan også bare aftale at “stop” betyder “stop” og “bind mig op” betyder “bind mig op” hvis det er lettest for jer, så længe det specificeres inden legen starter. Glemmer I jeres valgte stopord, kan I aftale, at bliver der sagt “stopord’, så slutter legen med det samme.

Tjek ind med hinanden
Det er vigtigt at tjekke ind med hinanden fra tid til anden, når I leger med bondage. Brug ord eller et blik til at få bekræftet, at alt stadigvæk er OK. Kig på din partner og tag dig god tid til at lære signalerne at kende.

Når I har snakket om sikkerhed, grænser og lyster, kan I nu begive jer ud i bondage universet. Husk kommunikation og samtale hver eneste gang, så I er opdateret og opmærksomme på hinandens grænser og lyster, da de kan variere fra dag til dag.

Rigtig god fornøjelse!