Guides

Begynderguide til BDSM-udstyr

BDSM er en forkortelse for de forskellige former for kinky sex eller leg, som udgør BDSM-verdenen:

BD – Bondage & DisciplineLeg med kulde
DS – Dominance & Submission
SM – Sadism & Masochism

BDSM er derfor en forkortelse, der dækker over en lang række aktiviteter, forskellige typer adfærd og behov, der ikke betragtes som mainstream. Det kan virke overvældende at kaste sig ud i, for hvad er man selv og ens eventuelle partner til? Hvor langt har man lyst til at gå? Og hvilken slags udstyr har man brug for?

Det er meget forskelligt, hvor meget og hvor ofte man dyrker BDSM. Nogle gør det dagligt, mens andre kun gør det ved særlige lejligheder. BDSM-aktiviteter kan involvere spanking med pisk og paddles, smerte- og sanselege (leg med varme/kolde temperaturer, smerte, kildning med fjer, elektroleg), bondage (med håndjern, kæder eller reb), magtudveksling (dominant/submissive, master/slave) og seksuelle rollespil med frække kostumer (lærer/studerende, læge/patient, eskort/kunde).

Hvilket udstyr skal du have?

Der er mange variationer og måder at “gøre det på”, men husk, at det er ingen eksakt videnskab – du kan stille og roligt finde ud af, hvad du er til hen ad vejen. Noget udstyr/legetøj er dog mere velegnet til begyndere end andre, da visse redskaber kan forårsage en del skade, hvis man ikke ved, hvad man har med at gøre. Derfor er langt de fleste BDSM-entusiaster også enige om, at uanset leg og præference skal sikkerheden først og fremmest være på plads. Som nybegynder bør du derfor gå efter:

  • udstyr, der føles så behageligt og trygt som muligt for både dig og din partner
  • udstyr, der kan forårsage mindst muligt skade på modtageren

Uanset hvilken type legetøj du vælger, så husk at tale det igennem med din partner (prøv evt. denne bondageguide) både før og efter I kaster jer ud i BDSM-leg for første gang. Og sørg også for at vælge et “safe word” eller STOP-ord, som øjeblikkeligt kan afbryde legen. Det er vigtigt, at begge parter føler sig trygge hele vejen igennem, så det kan blive en god oplevelse.

Herunder finder du forskellige typer udstyr/legetøj, som er gode for begyndere at eksperimentere med.

Begyndersæt

Et rigtig godt og nemt sted at starte er med et bondagesæt til begyndere. Det vil give jer mulighed for at prøve lidt forskelligt af, og de findes iSinful Tie Me Up begynderboks mange forskellige prisklasser, så alle kan være med.

Med Sinfuls Tie Me Up-boks får I 5 forskellige typer udstyr i en fin æske, som I kan bruge til at opbevare legetøjet i, når det ikke er i brug.

Blindfold

Et blindfold er nok et af de nemmeste steder at starte og opfattes af de fleste som en relativt harmløs tilføjelse til de sædvanlige udskejelser mellem lagnerne. Men lad dig ikke narre af blindfoldets enkelhed, det er nemlig eminent til at eksperiementere med sanseberøvelse. Sammen med en partner er et blindfold en utroligt pirrende mulighed, som I ikke må snyde jer selv for. Berøring i sig selv kan få en helt ny dimension med blindfold på, og det kan være ganske ophidsende ikke at kunne se dine omgivelser og vide, hvad din partner mon finder på. Prøv blot at lukke øjnene og læg mærke til, hvordan dine andre sanser forstærkes. Når der er skruet ned for én sans, reagerer alle andre sanser meget skarpere, også berøringssansen… så hvad venter du på? Join us on the dark side!

ManchetterObaie Bløde Håndledsmanchetter

I stedet for at springe hovedkulds ud i leg med bondagereb, som faktisk kræver en del ekspertise at lege med på en sikker måde, så overvej at starte ud med manchetter, eller cuffs som de hedder på engelsk. Cuffs betyder egentlig håndjern, men i modsætning til manchetternes håndjernsfætre i metal, er de lavet af blødere materialer som læder eller nylon ofte med plys eller fleece indvendigt, så de føles rare at have på i længere tid. De er samtidig nemme at åbne og lukke og kan nemt gemmes af vejen. Men tag ikke fejl: De er stadig kraftige nok til at holde dig selv eller din partner på plads på mange pirrende, sikre og sexede måder.

Floggere

Sinful Deluxe Flogger

En flogger er en form for pisk med mange snerter, som kan være lavet i mange forskellige materialer som gummi, læder eller ruskind. Fælles for dem alle er, at slaget bliver fordelt ud i de enkelte snerter, hvilket gør effekten fra en flogger mildere end fra f.eks. en ridepisk eller tyrepisk, fordi slaget netop ikke er koncentreret fra en enkelt snert. Floggeren er derfor ideel til begyndere, der gerne vil eksperimentere med spanking, da snerterne giver mulighed for at starte helt blidt ud med sensuelle strejf. Lad blot snerterne glide blidt hen over kroppen og derved vække sanserne til live, hvorefter du kan fortsætte med forsigtige slag og langsomt øge styrken og intensiteten. Husk at starte ud med ballerne eller lårene, når du begynder at eksperimentere med reelle slag. Og et lille tip: Inden du prøver en ny flogger af på din partner, så brug den lige på dig selv først, så du får en fornemmelse for dens styrke.

Paddles

En paddle er faktisk et rigtig godt redskab på flere måder. Som BDSM-nybegynder, der måske er lidt usikker på, om smerteleg egentlig er noget, man har lyst til, kan en Obaie Spanking Paddlepaddle bruges til at opdage og eksperimentere med ens smertegrænse.

Det er desuden nemt for begge parter et opretholde sikkerheden med dette redskab, som er nemt at holde fast på, og som findes i mange forskellige materialer (der varierer i smertegrad), og så kræver det ikke de store færdigheder at håndtere det.

Det er dog vigtigt at være meget opmærksom på det område, man spanker med en paddle. Hold dig fra områder tæt på nyrerne, den nederste del af ryggen, hals/nakke, ansigtet og leddene. Til gengæld er bagdelen og lårene rigtig gode steder at starte, da de kan tage en del mere smerte end mange andre områder på kroppen. Hvis man sørger for at starte blidt, kan man også begynde med et par lette klap på den øverste del af ryggen samt brysterne. Og så er det ellers bare om at komme i gang med at udforske den vidunderligt pirrende spanking-verden.

Brystklemmer

Obaie Justerbare Brystklemmer med KædeSom navnet antyder, får du med brystklemmer et legetøj, der klemmer brystvorterne med det formål at hæmme blodtilstrømningen og dermed øge ophidselsen hos den, der bliver klemt. Brystvorterne er utroligt følsomme og betragtes som en erogen zone. Den relativt blide smerte, som klemmer på brystvorterne giver, kan være utroligt pirrende og øger den seksuelle stimulation.

Der findes dog mange varianter, og nogle klemmer ganske blidt, mens andre tager godt fat, brug derfor gerne lidt tid på at sætte dig ind i de enkeltes funktion. Vi anbefaler klemmer, der kan justeres manuelt, når du skal prøve brystklemmer for første gang, så du nemt og sikkert kan prøve dig frem til, hvor meget du har lyst til, de skal klemme.

Halsbånd med kæde eller snor

Hvis du overvejer at eksperimentere lidt med magtleg med din partner, kan et halsbånd med f.eks. en kæde på være en fremragende tilføjelse til jeres legetøjsarsenal.

Maze by Bijoux Indiscrets Halsbånd

Mange opfatter dette udstyr som hardcore, men det eneste hardcore ved det er egentlig den magtdynamik, det skaber mellem jer. Et halsbånd i sig selv er enkelt at bruge og sikkert for bondage-entusiaster af alle niveauer. Og så skal man ikke undervurdere, hvor sexet man kan se ud med et halsbånd på.

Gagball

Gagballs handler om tillid, sårbarhed og om at give slip. Men de er samtidig supersikre og ganske enkle at bruge. De kan give den dominante et visuelt kick og bygger på magtdynamikken ved at fjerne den underdaniges mulighed for at tale, hvilket skaber en følelse af hjælpeløshed, som kan være meget pirrende for begge parter.
Obaie Begynder Gag

Til begyndere anbefaler vi en gagball med huller i selve bolden, så det er nemmere at trække vejret, og så virker oplevelsen heller ikke så overvældende i starten. Du kan altid avancere til en almindelig gagball uden huller senere hen, når du får lyst til at gøre oplevelsen endnu mere intens.

Da den, der bærer gag’en ikke kan tale, skal I sørge for at have aftalt et stopsignal inden.

Alle typer udstyr vi har nævnt her er relativt brugervenlige og giver rig mulighed for en rigtig god og sikker introduktion til bondageleg, hvor I sammen kan nyde at teste jeres grænser af. Se mange flere fetish produkter på Sinful.dk, hvor vi forhandler BDSM-udstyr fra danske Obaie og flere andre populære brands.

Rigtig god fornøjelse!