Guides

Din guide til anal sexlegetøj

For mange kan tanken om at bruge anal legetøj virke skræmmende i starten. Og der er helt sikkert også nogle ting, man skal have for øje – både mentalt og fysisk. Ofte skyldes en negativ førstegangsoplevelse dog, at man springer for hurtigt ud i det i stedet for at tage det et skridt af gangen. Og dette er netop nøglen til god anal leg, da det er nødvendigt, du føler dig afslappet for at kunne nyde det.

 

Hvis du følger vores råd og tip herunder, er du godt klædt på til at begive dig ud i analstimulationens fantastiske og forunderlige verden – på den sikreste, sjoveste og mest nydelsesfulde måde.

1. Væn dig til tanken

Undersøg emnet, inden du går i gang

Tanken om at bruge anal sexlegetøj for første gang kan virke overvældende. Der findes mange tabuer, røverhistorier og misinformation derude, som kan forvirre og skræmme selv den mest nysgerrige. Det bedste du kan gøre er derfor at undersøge sagen til bunds selv. På den måde kan du bedre finde ud af, hvad du kan forvente af oplevelsen, hvilket er afgørende for, om den bliver god for lige netop dig. Tag dig tid til at undersøge emnet, og husk: Der er ingen hast. Det rigtige tempo er det, der virker bedst for dig.

2. Prøv det solo først

Onani er nøglen til at forstå din egen krop, og hvad du godt kan lide, så du kan føle dig selvsikker nok til at eksperimentere med en partner. Anal leg er ingen undtagelse – sololeg er den bedste og mest behagelige måde at komme i gang med anal nydelse.

Det er helt bestemt både frækt og sjovt at udforske nyt legetøj til enden med en partner, men når du starter ud selv, kan du stille og roligt eksperimentere, til du føler dig tryg ved det hele. Du kan prøve forskellige typer produkter, forsøge dig med forskellige former for nydelse samt starte og stoppe, når du har lyst – uden at skulle tænke på, hvordan din partner har det med det.

Din første oplevelse med nyt analt sexlegetøj kan resultere i uventede lyster og følelser. Når du øver dig på egen hånd, får du mulighed for både at give og modtage, hvilket er virkelig nyttigt, når du på et tidspunkt får lyst til at invitere en anden person med i legen.

3. Glem ikke forspillet

I stedet for at gå direkte til bagindgangen, kan du med fordel prøve et par andre aktiviteter først, som du allerede nyder, fx kan du bruge en vibrator til at komme i stødet og gøre din krop modtagelig for stimulation.

Hvis du stadig føler, at du har svært ved at slappe af, kan du prøve en afslapningsspray, som får din anale muskulatur til blive mere afslappet. Spray nogle få gange ved anusåbningen, og lad sprayen virke i et par minutter, inden du går i gang med legen.

Det kan derefter være en god ide at starte ud med en meget lille buttplug, eller noget endnu mindre som din finger. Smør fingeren, eller pluggen, godt ind i anal glidecreme, og lad den cirkulere blidt rundt omkring anus og ligeså stille titte ind og ud af åbningen. Når du er blevet fortrolig med den følelse, kan du tilføje endnu en finger godt smurt ind i glidecreme. Herefter bør din anus være varmet nok op til at være modtagelig for en plug. Kom igen godt med anal glidecreme på, inden du forsigtig lader pluggen glide ind.

Brug en vibrator som forspil

 

Nogle synes, det er nemmest at indføre en butt plug, når man står på alle fire, andre når de ligger på ryggen med spredte ben. Vi er alle skabt forskelligt, så eksperimentér dig frem til, hvad der fungerer bedst for dig. Det vigtigste er som sagt, at du er afslappet. Træk vejret roligt og dybt, når du skal indføre enten finger eller plug bagtil.

Indføring af buttplug: Hold fast i bunden af pluggen med spidsen mod anus, og skub forsigtig pluggen op i en blid vinkel imod maven. Start med spidsen, og før efterfølgende forsigtigt resten op, når du har vænnet dig til følelsen.

Når du skal tage pluggen ud igen, trækker du ligeledes vejret langsomt og dybt, mens du trækker den forsigtigt ud. TIP! Det kan være lettere og rarere at tage pluggen ud, hvis du har fået en orgasme først, da dette vil få musklerne i bækkenbunden til at slappe af.

4. Husk hygiejnen!

Det kan ikke siges for mange gange. Det første skridt inden analsex, herunder leg med anal legetøj, er rengøring bagtil. Når man føler sig ren, er det nemmere at slappe af og nyde oplevelsen. Har du travlt og kender din krop godt nok til at være sikker på, der ingen risiko er for “uheld bagtil”, kan du til nød bruge en allergivenlig vådserviet (uden parfume og alkohol) til at rengøre anusområdet.

Det kan dog være en fordel at bruge et produkt til anal rengøring, inden du går i gang med legen, f.eks. en douche, et enema kit eller et brusehoved til badet, som sættes på vandslangen i stedet for dit almindelig brusehoved. Til nybegyndere anbefaler vi en Sinful Flexible Tip Anal Douche, som er blandt vores mindste analskyllere, og så har den et fleksibelt skyllerør, der gør den ekstra behagelig at føre ind. Uanset hvilket produkt du vælger, er proceduren den samme, og du er sikret mod både risiko for infektion samt for ubehagelige overraskelser fra endepartiet.Sinful Flexible Tip Anal Douche

 

Sådan gør du:
Hæld lunkent vand i analrenseren, eller lad bruseren løbe, til vandet har den rette kropstemperatur. Herefter fører du analrenseren eller brusehovedet op, sprøjter vandet ind og går derefter på toilettet for at få vandet ud igen. Dette gentages, indtil vandet, der kommer ud, er klart. For den bedste oplevelse, anbefaler vi at udføre et lavement, 1-2 timer inden du går i gang med anal leg.

TIP! Smør glidecreme på brusehovedet eller analrenseren inden brug, det vil gøre det lettere og mere behageligt at føre den op. Efter brug bør du rengøre analrenseren grundigt, f.eks. ved at skolde den kortvarigt. Bemærk: Analrenseren må dog ikke efterlades i kogende vand i længere tid, da det kan gøre produktet deformt.

5. Skip “the double dip”

Vi bliver ved hygiejnesnakken lidt endnu – det kan som sagt ikke siges for meget, når det kommer til anal stimulation. Et andet vigtigt element at huske på er, at det er strengt forbudt at “double dippe”, dvs. rør ALDRIG ved anus og vagina med den samme hånd eller med det samme legetøj, uden at gøre det grundigt rent først. Anus og vagina er to helt forskellige økosystemer, og det er en rigtig dårlig ide at sprede bakterier fra det ene til det andet.

Af samme grund er det vigtigt, at du efter legen får rengjort dit legetøj grundigt, så du ikke giver bakterier fra din anus videre til en partner. Rengør legetøjet i varmt vand med en intimsæbe, eller brug en sexlegetøjsrens, og skyl efter med varmt rindende vand.

Sinful Økologisk Sexlegetøjs Rengøring

 

6. Valg af legetøj

Når du skal vælge, hvilket anal sexlegetøj der er bedst for dig, så brug lidt tid på at overveje, hvordan du gerne vil bruge det, og hvilken følelse og stimulation du er mest interesseret i. I den sammenhæng er det en god ide først at sætte sig ind, hvordan de forskellige typer produkter adskiller sig fra hinanden.

Buttplug
Også kaldet ved det engelske navn buttplug. Mange tror fejlagtigt, at en anal plug udelukkende er et legetøj til at forberede sig med inden analsex med en partner. Men en buttplug er faktisk et fantastisk stykke legetøj i sig selv. En af de store fordele er, at en butt plug giver mulighed for at fokusere på kroppens andre nydelsespunkter, ganske enkelt ved at blive siddende. Faktisk bør du ikke føre pluggen ud og ind, før legen er ovre – den skal bare blive siddende, når først den sidder der, hvor det føles rart.

Anal plugs gør det nemmere at opnå seksuel nydelse, fordi de tilfører tryk på erogene zoner, som giver en følelse af at være fyldt op. Når vi taler om sex, så er tryk virkelig undervurderet og overskygges helt af ind og ud-bevægelsen. Men faktisk er tryk det, der gør det muligt for mange mennesker at nå klimaks og opleve stor nydelse, både vaginalt og analt.

Til at begynde med bør du vælge en begynder buttplug cirka på størrelse med en finger, som er nem at indføre, og som er let dråbe- eller pæreformet med en slank hals og en flad fod, som forhindrer pluggen i at forsvinde helt ind i anus, og som sidder behageligt mellem balderne. Her er Amaysin Triple Buttplug sæt en perfekt løsning, fordi den kommer med tre forskellige størrelsesvarianter, der gør det muligt for dig at opgradere, des mere komfortabel du bliver.

buttplug sæt med tre størrelser

 

Analkugler
Til forskel fra en buttplug, som er lavet til at blive siddende, når først den er ført ind, er analkugler eller analkæder designet til både at stimulere indvendigt og til at bevæge sig ud og ind. Kuglerne føres ind i anus én ad gangen, hvilket giver en sensuel følelse af at blive fyldt op. De trækkes derefter ud med varierende hastighed, afhængig af hvilken effekt man ønsker. Efterhånden som kuglerne tages ud, pirrer de de følsomme nervespidser i ringmusklen. Denne form for stimulation er utroligt nydelsesfuldt og giver følelsen af at få musklen masseret.

Begynd med en kæde i mindre størrelse og gerne med kugler, der bliver gradvist større. På den måde kan du starte med de mindste kugler og langsomt arbejde dig hen mod de større, efterhånden som du bliver fortrolig med fornemmelsen af at have dem oppe.

analkugler med vibrator

 

Begyndersæt
Når man er nybegynder i analuniverset og usikker på, hvor man skal starte, kan det også være en god ide at anskaffe sig et begynderkit, hvor man får lidt forskelligt at prøve af. Det kan enten være et anal træningssæt med anal plugs i forskellige størrelser, eller det kunne være et begynderkit eller en boks med et par forskellige produkter at teste og avancere med.

Sinful Get Started Anal Begynderkit

 

7. Overvej størrelsen

Når du kigger på anal legetøj, er det vigtigt at notere dig produkternes størrelse – både længden og tykkelsen. Dette er især vigtigt, når du skal vælge buttplug, da disse varierer rigtig meget i størrelse, så du skal være dig dit erfaringsniveau og behov bevidst. Du kan altid avancere i størrelse i løbet af dage, uger, måneder – eller overhovedet ikke. Stop, når det føles rigtigt for dig.

8. Sikkerhed

Når først din anal plug er sat i, kan du nyde den uden at tage hænderne til hjælp igen, før de skal ud. Derfor skal en plug altid have en flad fod, der forhindrer den i at bevæge sig længere ind under leg. Dette kaldes en stopper og er nødvendig for at undgå alvorlige skader på f.eks. tyktarmen. Stopperen forhindrer dette og gør det samtidigt nemt at få fat i pluggen og tage den ud igen. Hvis du er nybegynder, eller når du går i gang med at prøve et nyt stykke anal legetøj, er det en god ide i begyndelsen kun at have det indført i kortere perioder ad gangen. Det er aldrig en god ide at tage helt nyt sexlegetøj med ud blandt andre, f.eks. til en lang middag eller en koncert. Prøv det altid af derhjemme først.

9. Riiigeligt med glidecreme

Uanset hvilken form for anal leg du giver dig i kast med, er anal glidecreme helt uundværligt. Anus producerer ikke naturlig smørelse, som skeden f.eks. gør, så du er nødt til at hjælpe den på vej selv. Vælg for eksempel en anal glidecreme fra øko-mærket Kaerlig.

Kaerlig Anal Glidecreme

 

Da en buttplug kan blive i kroppen i længere perioder, bør du derfor altid tilføre glidecreme nok til, at du også kan tage den ud igen på en nem og nydelsesfuld måde – langsomt og glidende.

10. Tænk over materialer

Mange nedprioriterer desværre dette emne til fordel for f.eks. pris, men der er vigtigt at overveje hvilket materiale produkterne er lavet af, inden du foretager dit køb. Undgå materialer af ringe kvalitet med risiko for problematisk kemi. Gå efter produkter i allergivenlige materialer fx silikone, glas og rustfrit stål.

Derudover skal du være opmærksom på, at forskellige materialer kan give forskellige former for nydelse.

Rustfrit stål kan bruges til temperaturleg mellem varm og kold og føles meget glat og rart mod huden. Materialet trækker ikke i huden, men er naturligvis tungere og helt ufleksibelt.

 

Buttplugs i glas er smukke og som regel lettere end end metalplugs, og det er også muligt at lege med varme og kulde med dette materiale.

Det er dog vigtigt at sikre sig, de er fremstillet ansvarligt af et anerkendt mærke, og at de er forstærket, så de ikke går i stykker ved et svageste punkt – halsen.

glas buttplug

 

 

Silikone Buttplugs er sikre at bruge for din krop og kan nemt rengøres og desinficeres.

Silikone er desuden et ganske fleksibelt materiale, hvilket er særligt vigtigt, når man er nybegynder.

blå buttplug i silikone

 

 

11. Tilføj vibrationer

Mange butt plugs fås med vibrator, hvilket kan tilføre en ny dimension til din anale nydelsesfest. Det mest fantastiske ved vibrationer er, at de ikke alene er utroligt pirrende, de hjælper også musklerne med at slappe af – hvilket er virkelig nyttigt, når man er nybegynder. Plugs med motoren placeret i spidsen, som f.eks. B-Vibe Novice, kan nemt overføre vibrationerne til prostata eller til A-punktet, som er del af de dybe vaginale erogene zoner.

 

12. Vær kreativ

Det er en almindelig misforståelse, at buttplugs kun skal bruges som opvarmning til analt samleje. Det kan man selvfølgelig også sagtens bruge dem til, men de kan også ligeså vel bruges som hovedattraktionen. Du kan bruge dem til solofornøjelser, som en del af en onani-session, eller endda på en date ude blandt andre mennesker. Hver partner kan bruge en plug under vaginalsex eller hele tiden, mens man er intime sammen. Det allerbedste ved butt plugs er dog, at de kan nydes af alle uanset alder, køn eller seksuel orientering.