Guides

GUIDE: SÅDAN FINDER DU DEN BEDSTE RABBITVIBRATOR FOR DIG

Efter at den ellers så pæne Charlotte York introducerede en rabbitvibrator i TV-serien Sex and the City, har kanin-vibratoren fundet vej til rigtig mange natborde hos kvinder i hele verden. Måske har du bestemt dig for, at det nu er dit natbord, den skal pryde?

Men hvad er det nu lige, der kendetegner en rabbitvibrator? Læs med her, og find ud af, hvad den frække kanin er for en størrelse, hvordan du bruger den, og ikke mindst hvordan du finder den perfekte rabbitvibrator for dig.

Hvad er en rabbit vibrator?

I dag findes der rigtig mange forskellige rabbits i forskellige afskygninger, som kan alt muligt forskelligt. Den helt originale rabbit, som vi kender den fra Sex and the City, har dog nogle helt karakteristiske kendetegn.

Kendetegn ved en rabbitvibratorEn rabbit vibrator består af en dildovibrator til indvendig stimulation i skeden og en klitorisvibrator med kaninører til udvendig stimulation.

I selve dildoen (eller skaftet) har den en indre rækker af kugler, som roterer og derved masserer og stimulerer din skede, samtidig med at hele dildoen også roterer.

De små kaninører kan vibrere og derved stimulere din klitoris meget intenst.

Som du kan læse, virker en rabbit vibrator således ved at give dig maksimal stimulation både indvendigt og udvendigt. Og det er denne egenskab, der har gjort den til et meget orgasmefyldt bekendtskab for rigtig mange kvinder i hele verden.

I dag har originalen udviklet sig i flere forskellige retninger, og de søde kaninører, som gav vibratoren sit navn, er i dag forsvundet på mange nyere modeller, som i stedet fokuserer på ergonomi og mere præcis stimulation, hvilket i mange tilfælde gør dem mere effektive.

De forskellige typer rabbits har også forskellige indstillinger, afhængigt af om de vrikker, roterer eller skifter i intensitet. Som med enhver anden vibrator er det vigtigt at eksperimentere med programmerne, prøve forskellige hastigheder, indtil du finder den, der passer bedst til dig. Husk også at bruge en vandbaseret glidecreme sammen med din rabbit, så glider det hele nemmere og føles endnu skønnere.

Når du køber en rabbit, så overvej faktorer som kvalitet, materiale og bonusfunktioner som roterende kugler og dobbeltmotor, som kan aktiveres uafhængigt af hinanden – f.eks. en motor i skaftet og en i klitorisvibratoren. Som sagt handler det blot om at eksperimentere dig frem.

Sådan fungerer en rabbit vibrator

Selvom rabbits i dag har mange forskellige former, har de stadig én ting til fælles. De er designet til at stimulere både klitoris og G-punkt samtidigt med det formål at give dig en blandet orgasme.

Og hvad betyder så det? Mange er i stand til at opleve nydelse og/eller orgasme fra stimulation af enten klitoris eller G-punkt. Nogle mener også, at de orgasmer de får føles forskelligt, afhængigt af hvilket områder der bliver stimuleret. Med andre ord føles en orgasme opnået gennem G-punktsstimulation for mange anderledes end en opnået ved klitorisstimulation.

Rabbitvibratorens mål er at stimulere begge områder samtidigt, så du får det bedste af begge verdener. For mange betyder dette en større og mere intens orgasme.

Virker det for alle?

På trods af deres enorme popularitet, er en af de største kritikpunkter ved rabbitvibratorer, at de ikke passer til enhver anatomi. Forskelle i kropstype og -størrelse samt hvordan ens klitoris og skede ser ud, og hvor lang afstand der er mellem de to, kan gøre det sværere at få en rabbit til at fungere for en. Dette gør sig dog gældende for ethvert stykke sexlegetøj, men det er især gældende ved legetøj, der er designet til at stimulere to erogene zoner samtidigt.

Men det er også derfor, det er så vigtigt at have tålmodighed og eksperimentere sig frem. Nogle gange vil det tage længere tid at få nyt legetøj til at fungere for dig, og andre gange er det et match made in heaven med det samme. Når det så er sagt, prøver mange producenter af mere moderne rabbits at kompensere for anatomiske forskelle ved at gøre vibratorens to “arme” flexible, så de kan tilpasse sig din kropsform. På den måde kan legetøjet passe til en større variation af kropstyper.

Er en rabbitvibrator noget for mig?

Først og fremmest skal du nok starte med at overveje, om en rabbit overhovedet er noget for dig, eller om en anden type vibrator vil passe bedre til dine behov. Uanset hvor fleksibel en rabbit er, kan dens stadig være for svær at matche med bestemte kropstyper. Det kan selvfølgelig være svært at vide, før man har prøvet en, men der er alligevel et par ting, du kan tage med i dine overvejelser.

Effektivitet eller alsidighed?

Rabbitvibratorer er ikke de mest alsidige blandt sexlegtøj. Modsat mange andre vibratorer til intern stimulation er de ikke så nemme at kombinere med andet legetøj. Hvis du rigtig godt kan lide at ryste posen fra gang til gang og derfor gerne vil have et alsidigt stykke sexlegetøj, er en helt enkel vibrator måske det bedste valg for dig. Hvis du til gengæld ved, hvad du kan og lide og hvordan, og du gerne vil gøre det igen og igen, kan en rabbit være lige noget for dig – men du bør stadig undersøge mulighederne grundigt for at finde det perfekte match.

Har rabbits tidligere frustreret dig?

Og ikke på den gode måde? Der findes så mange forskellige størrelser og former på rabbits, at de fleste burde kunne finde en, der er et godt match. Men hvis du har prøvet dem og stadig ikke har fundet en, der kommer i nærheden af at fungere for dig, så kan det være, dine unikke kønsdele bare gerne vil have tingene på en lidt anden måde, end en rabbit kan levere.

Din krop kan uden tvivl stadig gøre alle mulige magiske ting, når det kommer til at give dig nydelse. Bare ikke lige med en rabbit. Så er det bedre at se sig om efter en magic wand eller anden vibrator – eller måske er du bare til en helt almindelig dildo, som du kan styre præcis som DU vil. Der er helt sikkert noget for dig derude.

Hvor meget kontrol vil du have?

Rabbitvibratorer er fantastiske, hvis du gerne vil have, dit sexlegetøj skal gøre det meste af arbejdet for dig. Men hvis du gerne vil have dine kønsdele stimuleret på en helt specifik måde, ja så er en rabbit måske ikke noget for dig. Du kan få langt mere kontrol ved at bruge to forskellige vibratorer – f.eks. en dildovibrator sammen med en klitorisvibrator eller enhver anden kombination, der får dine tæer til at krølle sig sammen.

Summasummarum er, at selvom rabbits ikke er for alle, så er der helt sikkert sexlegetøj for alle og enhver, og enhver krop.

Det skal du kigge efter i en rabbit

Nu skal det jo ikke kun handle om, hvor du ikke skal vælge en rabbitvibrator. Faktum er nemlig, at det forbliver den mest populære vibratortype den dag i dag – mere end 30 år efter den først kom på markedet. Faktisk udgør salget af rabbits ca. 40% af det samlede salg af alle typer vibratorer – og der er efterhånden en del at vælge imellem. Det betyder, at der er en ret god chance for, at den perfekte rabbit også findes til dig.

Hvilken du skal vælge kommer selvfølgelig an på, hvad dine præferencer er – det er trods alt kun dig, der kender din krop bedst. Men der er nogle bestemte funktioner, du kan kigge efter, som generelt gør rabbits til rigtig gode vibratorer.

Roterende, vibrerende skaft

Samtidig stimulation af G-punkt og klitoris er det, rabbitvibratoren er kendt for. Skaftet skal kurve på en måde, så det rammer dit nydelsespunkt på den helt rigtige måde, og kaninørerne forkæler din klitoris med pirrende vibrationer, der skubber dig helt ud over kanten af sengen (eller sofaen for den sags skyld). Da klitorisstimulation for rigtig mange er nøglen til den himmelske orgasme, er denne funktion naturligvis essentiel og helt uundværlig. Og så er ind og ud-stimulationen fra et traditionelt dildoskaft heller ikke helt stimulerende nok for de fleste. Derfor blev rotation i skaftet introduceret i de allerførste rabbits, der kom på markedet i 1980’erne, og vi ser det heldigvis også oftere og oftere i nyere rabbits, som er belagt med den silkebløde silikone, vi kender fra andre moderne vibratorer. Kombineret med vibration hjælper rotationer din rabbit med at levere en mere intens oplevelse i sig selv, og rotationen betyder samtidig, at stimulationen foregår på et større område. Dermed er der langt større mulighed for, at det fungerer for lige netop dig.

Charlotte opdager rabbitvibratoren

Roterende kugler eller perler

De fleste af os mener, at mere stimulation er bedre end mindre – især når man gerne vil nå klimaks i en fart. Og nu hvor vi har konkluderet, at et roterende skaft og hoved kan tilføre et ekstra niveau til din sensuelle oplevelse, er der en anden rabbitfunktion, som kan gøre oplevelsen endnu mere nydelsesfuld, nemlig de roterende kugler.

Denne funktion er et særligt godt valg, når du er ude efter den hellige treenighed: G-punkt, klitoris og en hel masse friktion inde i skeden. Kuglerne, eller perlerne, hvirvler rundt omkring roden af skaftet, hvilket giver maksimal nydelse hele vejen rundt i skeden. Mmmmmm!

Størrelse og gørelse

Selvom det ikke nødvendigvis er størrelsen men gørelsen, der er det afgørende for, hvor stor nydelse du vil få ud af en rabbit, så er det alligevel værd at overveje, hvor langt og tykt et skaft du gerne vil have.Baseks Begynderrabbit

Hvis du er nybegynder uden den store erfaring med sexlegetøj, så vil en begynderrabbit, som hverken er for lang eller for tyk formentlig være det rette valg for dig. Det skandinaviske brand, Baseks, har nogle forskellige muligheder, som du kan starte med at prøve.Loving Joy Jessica Rabbit Vibrator Ultimate Extra

Hvis du til gengæld er øvet og godt kan lide lidt fyldigere stimulation, så gå efter et tykkere skaft og/eller mere kraft og intensitet.

Udvendig stimulation på din måde!

We-Vibe Gala KlitorisvibratorHvis det specifikt er kaninørerne, der får dig i den syvende himmel, så findes der kaninvibratorer, som udelukkende er til udvendig stimulation. Kig efter dem i vores kategori med klitorisvibratorer.

Uanset om du ønsker udvendig stimulation alene eller i skøn forening med indvendig, så overvej, hvilken type stimulation du er til. Nogle ønsker blid og langsom stimulation, andre mere intens og kraftfuld stimulation. Det afhænger alt sammen af dine personlige præferencer, og hvor følsom du er over for vibrationer.

Det kan dog altid betale sig at lede efter en vibrator, som kan indstilles i intensitet – for høj intensitet kan gøre nogle følelsesløse, mens for lav intensitet kan efterlade andre aldeles frustreret. En vibrator, der kan levere præcis stimulation samtidig med mere diffuse vibrationer i et større område er nøglen til en god oplevelse.

En anden ting at bide mærke i er, om en rabbit har de traditionelle kaninører, eller om klitorisvibratoren er konstrueret i ét stykke. Dette er tilfældet for mange af de moderne udgaver af rabbits. Kaninørerne stimulerer på hver side af klitoris, hvilket er en vigtig pointe for dem, der synes direkte stimulation er for voldsomt. Klitoris kan være ekstremt følsom og altså for følsom for nogen.

Hvis du på den anden side rigtig godt kan lide direkte stimulation af klitoris – og jo mere intens jo bedre – så kan en rabbit i en nyere udgave med en enkelt “arm” til præcis stimulation være den helt rette for dig.

Klassisk eller moderne

Det er naturligvis en smagssag, hvad man foretrækker. Og du får ikke nødvendigvis bedre eller mere stimulation af at vælge en moderne viderudvikling af rabbitvibratoren We-Vibe Nova App-styret Rabbitvibratorfrem for de klassiske modeller, som vi kender dem fra Sex and the City. Når det så er sagt, får du som regel flere funktioner i de nyere udgaver, som f.eks. opvarmning af skaftet til kropstemperatur, samt smarte (og for mange i dag, uundværlige) funktioner som mulighed for genopladning, så man slipper for batterier.

Dertil kommer, at de nyere udgaver som regel er de eneste, der er lavet i kvalitetsmaterialer som medicinsk silikone. De har oftere også kraftigere motorer, der holder længere, og så er mange endda samtidig vandtætte, så de er nemmere at rengøre og vedligeholde – og så du kan nyde dem i badet. Du kan endda få en rabbit med elektrostimulation samt app-styrede rabbits, som du kontrollere med din smartphone – eller du kan lade din partner overtage styringen med sin egen.

Evig klassiker

Rabbitvibratoren har i den grad bevist sit værd gennem de sidste 30 år, og vi tør derfor godt sige, at den altid vil være en klassiker – uanset hvordan den udvikler sig i fremtiden. Og der er ingen tvivl om, at nogle af de nyere funktion kan gøre det endnu sjovere at tilbringe lidt kvalitetstid i sengen. Uanset om du er så heldig at kunne blive der hele dagen som Charlotte, eller om du kun lige har fem minutter, før alarmen ringer.

Rigtig god fornøjelse!