3 bækkenbundskugler på en hvid dyne
Guides

Bækkenbundskugler – Den ultimative guide

Du har helt sikkert hørt om bækkenbundskugler, og du har helt sikkert også tænkt, at du burde gå i gang med bækkenbundstræning.

Vi er flere, der sidder i den robåd og padler.

Det allerførste du skal gøre er, at kyle ‘burde’ over bord, så du kan læse det her indlæg i ro og fred, uden at den moderne udgave af Karius og Baktus står og råber dig ind i hovedet.

Vi kommer til at tegne et landkort over de myter og spørgsmål, som du måtte sidde inde med – i hvert fald, hvis de handler om bækkenbundskugler, den dertilhørende træning og deres plads i dit liv.

Bækkenbundstræning

Om bækkenbundstræning blev hypet på samme tid som Skyr eller Juleskum finder vi nok aldrig ud af, men pludselig var det lige så populært at dyrke underlivstræning, som at eje en Y-stol fra Wegner.

De to har desuden det til fælles, at de er gamle klassikere, som aldrig er gået af mode. Der er blot gået anerkendelse i godt, gammeldags håndværk igen.

Hvis du er en af dem, som gerne vil nørde endnu mere baggrundsviden om underlivet, så har vi skrevet en ultimativ guide til bækkenet, der udpensler funktionen af kroppens helt egen støddæmper.

I mellemtiden går vi videre til en af de betegnelser, der kan give lige så dårlig samvittighed, som når indsamlerne ringer på søndag formiddag, nemlig de berygtede knibeøvelser.

Du bestemmer selv, hvor og hvornår du laver knibeøvelser

Hvad er knibeøvelser?

Knibeøvelser minder på mange måder om intervaltræning, men vent – inden du kaster en molotowcoktail efter den træningsform, vil vi lige hurtigt minde dig om, at du kan udføre denne træning foran fjernsynet, i supermarkedet, til koncerter, til lands, til vands og i luften.

Du bestemmer hvor og hvornår.

Der findes få perfekte ting i denne verden og et knibeøvelsesprogram er heller ikke et af dem. Det handler nemlig om, hvordan det fungerer bedst for dig.

Nu nævnte vi intervaltræning og det gør vi fordi, at knibeøvelser egner sig uhyre godt til at blive lavet i sæt af eksempelvis:

 • 10 knib på ca. 5-10 sek. hver (med tilsvarende pause mellem hvert knib)
 • Kort pause på max 1 minut
 • Gentag i alt 3 gange

Start træningen blidt ud og gør det 1 gang om ugen, indtil du har helt styr på øvelsen. Derfra kan du begynde at træne oftere, så du ender på 3-5 gange om ugen.

Det tager tid at komme i underlivsform, så sørg for at tage det i et roligt tempo, så du ikke overanstrenger dig.

Nu har du en idé til en træningsform, så skal du selvfølgelig også vide, hvordan man laver de famøse knib.

Kvinde i hvid top sidder i en sofa og hviler hendes hoved på sofapuden

Det er nemmest at mærke efter, om du gør det korrekt, ved først at være afslappet i kroppen, som når du sidder eller ligger ned.

Knib sammen og mærk efter, hvor det kniber henne.

Det skal kunne mærkes i endetarmsåbningen, da den trækker sig lidt op i kroppen, hvis du gør det korrekt.

Vær opmærksom på, at du skal kunne trække vejret normalt imens.

Hvis det føles som da du var lille og spændte i hele maven og ansigtet, for at vise hvor stærk du egentlig var, så skal du øve dig noget mere.

Derudover er det beundringsværdigt godt, hvis du kan holde et knib i op til 20 sek., så du kan holde det inde, som du ikke ønsker, skal være allemandseje.

Befinder du dig i lykkelige omstændigheder uden for meget kvalme og cravings, er der endnu en grund til at knibe.

Knibeøvelser til gravide

Prisen for årets sjat-tisser går til… Forhåbentlig ikke dig!

Den ekstra vægt du bærer rundt på som gravid, tynger på din bækkenbund og kan gøre det lidt mere kompliceret, at holde de nederste åbninger lukket.

Det er derfor en god idé at træne dit underliv mens du er gravid. Så bliver risikoen for inkontinens under og efter graviditeten også betydelig mindre.

Det er værd at tage med, uanset om du har planer om at blive stjerne i Cirque de Soleil eller bare godt kan lide at grine spontant fra tid til anden.

Træn dit underliv mens du er gravid

Bækkenbundskugler efter fødsel

Når barnet er født, og det ender med at overmande dig og dit overskud, kan det være en uoverkommelig udfordring også at huske træningen af sit mest intime område.

I det tilfælde kan du finde de tungere skyts frem og benytte dig af bækkenbundskugler.
Gør dem til en del af hverdagens rutine, så du eksempelvis bruger dem, når du børster tænder eller laver frokost.

Vent til 3 måneder efter fødslen med at bruge bækkenbundskugler, så din læge kan sikre, at alt er som det skal være, inden du fortsætter træningen som bæremester

Bækkenbundskugler eller knibeøvelser?

Havde det her været en Jeopardy quiz, var vi nået til 500 kr. spørgsmålet: Udelukker bækkenbundskugler knibeøvelser? Det korte svar er nej.

Det lange svar er stadig nej, men med den begrundelse, at du ikke behøver at vælge.

Hvis du nemt og bekvemt får oprettet en ny vane med at knibe hver gang du drejer til højre i trafikken, så er det ikke sikkert, at du behøver at investerer i et par bækkenbundskugler.

Hvis du derimod er en af dem, som godt nok er opmærksom på, at de har en bækkenbund, men glemmer at knibe i løbet af dagen, så er bækkenbundskuglen din redning.

Få den synlige huskeseddel af en kugle mejslet ind i eksempelvis din aftenrutine, så går både du og dit underliv med sikkerhed gladere i seng.

Vi lover, at fortælle endnu mere om bækkenbundskuglerne, men først skal du lige høre endnu flere grunde til, at et stærkt underliv er noget, som du helt sikkert gerne vil have.

Kvinde i hvid top og shorts hopper i sengen

Fordele ved bækkenbundstræning

En god tommelfingerregel er:

Jo stærkere dine vaginale muskler er, jo nemmere er det, at have kontrollen over området.

Udover at den form for træning hjælper til en bedre kontrol af din blære, så har den også en hel kløvermark af fordele, når det kommer til dit sexliv:

 • Det er nemmere at opnå orgasme.
 • Du kan endda få nemmere ved at opnå en sprøjteorgasme
 • Du får en større sexlyst
 • Den seksuelle nydelsen vokser
 • Fornemmelsen i underlivet bliver øget, så du både kan styre musklerne under samleje, samtidig med at intensiteten bliver kraftigere

Er du gravid eller har du planer om at blive det, så kan et trænet underliv også hjælpe til at gøre din fødsel lettere. Samtidig vil dit underliv være hurtigere til at komme sig efter fødslen.

Nu kender du fordelene, så nu skal du høre om smuthullerne.

Hvad er bækkenbundskugler?

Bækkenbundskugler er et redskab udviklet til træning af bækkenbunden.

Som vi nævnte tidligere, er det en virkelig god idé at investere i et sæt, hvis du gerne vil have al den hjælp, som du kan få.

Der findes usandsynligt mange holdninger til, hvilke bækkenbundskugler du skal investere i og senere i indlægget, kommer vi naturligvis med vores bud på udvalgte modeller uanset dit niveau.

Men det allerførste du skal vide er, hvilken type du skal kigge efter.

Hvis du er nybegynder, skal du gøre det modsatte af, hvad der føles logisk. Du skal vælge de store størrelser med den letteste vægt, frem for de mindste og tungeste.

En stor størrelse sørger for, at kuglen bliver hvor den skal, også selvom du stadigvæk øver dig på at gøre det rigtigt.

Det er også nemmere at mærke den, når du kniber. En letvægtskugle sikrer, at du ikke overanstrenger dig, men stille og roligt bliver bedre og bedre.

Når du er ved at have den fulde kontrol, så er det tid til de små og tunge bækkenbundskugler.

Dine muskler skal være stærke nok til at holde de kugler, uden du mærker ubehag. De små modeller kræver, at du kan stramme til omkring dem, uden de falder ud.

Din basisviden er nu på plads og tiden er inde til næste skridt på rangstigen.

Kvinde i hvide trusser holder en lilla bækkenbundskugle foran kroppen

Hvordan bruger man bækkenbundskugler?

Du bruger ganske enkelt din bækkenbundskugle ved at føre den ind i skeden, kniber sammen for at holde den der i X antal minutter, inden du forsigtigt fjerner den igen.

Vil du gerne have en lidt mere udførlig guide, så kommer den lige her:

 • Rengør altid bækkenbundskuglen før og efter brug med almindelig vand og mild sæbe, eller brug en sexlegetøjsrengøring.
 • Når den er rengjort og klar til brug, kan du smøre lidt glidecreme på den, så den bliver nemmere at føre op.
 • Sæt dig på hug, så har du den bedste mulighed, for at få kuglen til at sidde rigtigt.
 • Skub forsigtigt kuglen ind i skeden og rejs dig op. I starten kan det føles en smule mærkeligt, men det må aldrig være ubehageligt – i så fald skal du fjerne den igen med det samme.
 • Du må bære bækkenbundskuglen i maks 15 min. ad gangen og gerne kortere tid, hvis du er nybegynder. Start med at have den i én gang om dagen – eksempelvis imens du børster tænder og udvid gradvist tiden.
 • Når du skal have den ud, sætter du dig på hug igen og trækker den langsomt ud.
 • Rengør igen bækkenbundskuglen inden du pakker den væk.

Du er nu nået til ekspert niveauet af viden, og det skal naturligvis kvitteres med en gennemgang af de bækkenbundskugler, som vi mener er de allerbedste.

De bedste bækkenbundskugler

Selvom du har hørt om de berygtede bækkenbundskugler og sikkert også set et par stykker, så er det ikke sikkert, at du ved, hvilken der passer til dig. Det hjælper vi dig med.

Bedste bækkenbundskugler for begyndere

Hvis du er stolt begynder, skal bækkenbundskuglerne som sagt have en vis størrelse samt lethed, hvis din træning skal være optimal.

Sinful Ava – Single
Med en enkelt rund kugle er Sinfuls Ava et rigtig godt sted at starte. Den er nem at sætte op og med den praktiske snor, er den let tilgængelig.

Satisfyer Strengthening Balls (3 styk)
Med de smukke kugler fra Satisfyer, får du også 3 effektive modeller, som kan følge dine behov for udfordring.

Baseks – Træningssæt (2 styk)
Hvis det er svært at vælge, har Baseks lavet et træningssæt med to kugler, så du hurtigt kan skifte til en tungere model, når du er klar.

 

En lilla og en lyserød bækkenbundskugle ligger i en hånd

Bedste bækkenbundskugler for øvede

Når Catwomen begynder at kigge misundeligt efter din styrke og smidighed, er det tid til en ny liga. Er du klar på en udfordring, så har vi udstyret.

På samme måde som surdej er noget der skal fodres fra tid til anden, er underlivet også noget der skal vedligeholdes og det gør du bedst, ved at bruge en kugle med lidt vægt.

Satisfyer V Balls
Er du blevet lun på tanken om et sæt, så har Satisfyer også sikret et til dig, som efterhånden har styr på, hvordan dine vaginale muskler trænes bedst. Tjek deres populære sæt med V Balls.

LELO Beads Plus
Vil du selv sammensætte dine udfordringer, så har LELO løsningen til dig. Med LELO Beads Plus får du 3 forskellige bækkenbundskugler, med 2 styk i hver, kan du selv bytte rundt, så vægten kommer til at passe lige præcis til dig.

Amaysin Deluxe 
Bliv forkælet samtidig med at du træner, når du har Amaysin Deluxe kuglen på plads. Den har en vægt på 104 g., så den sørger for, at du kniber godt sammen.

Lilla bækkenbundskugle ligger i en hånd

Jade æg

Som en del af intim træningen har jade æg fået en særlig plads.

Det er ikke sikkert, at du følger samme cyklus som månen eller synes, at røgelse beriger dit liv, men derfor kan du godt kigge nærmere på, hvad denne særlig udgave har at tilbyde.

Det originale Jade æg er egentlig skabt med det formål, at øge blodgennemstrømningen og fokuserer på den sensuelle energi.

Selvom udgangspunktet er et andet, hjælper det på samme måde, som en bækkenbundskugle.

Stenen rosakvarts har også gjort sin entre på træningsholdet.

Selve stenen står for universel kærlighed og det siges, at den kan skabe mere glæde i dit liv. Med Le Gemmes Yoni Æg kan du vælge mellem 3 størrelser, så du kan finder den rigtige for dig.

Tre Yoni æg ligger i en hånd

Bækkenbundstrænere – spændende alternativ

Okay, vi har endnu et es i ærmet. Hvis du vil være helt, helt, helt sikker på at få lavet dine øvelser, og lave dem helt rigtigt, så skal du anskaffe dig en bækkenbundstræner.

Det er den teknologiske udgave af en personlig træner, som via en app guider dig hele vejen til underlivets svar på svulmende overarme.

De bedste bækkenbundstrænere

Måske du ikke helt kan se fidusen endnu, men lad os liste en top 3 af vores favoritter, så kan det være, at du ændrer mening.

OhMiBod – Lovelife Krush
Med sin indbyggede sensor registrerer den prisvindende Lovelife Krush fra OhMiBod styrken i din muskulatur og sammensætter et personligt træningsprogram til dig. Du tilslutter den via den gratis app TASL (The Art of Science and Love), hvor træningen venter sammen med nogle lidt mere frække lege.

We-Vibe – Bloom
Med We-Vibe Bloom får du lidt til og meget mere. Denne bækkenbundstræner har 3 udskiftelige vægte, så du kan starte stille ud og langsomt træne dig op. Du kan opleve pirrende vibrationer imens du træner, som styres via den gratis app We-Connect.

Elvie
Bliv guidet hele vejen til en spændstig muskulatur med den populære Elvie Bækkenbundstræner. En prisvindende bækkenbundstræner, som via den gratis app, Elvie Trainer, synliggør, hvor god du bliver og hvor meget du udvikler dig. Du får målt din kraft og bevægelse i 5-minutters sessioner, som er nemme at gå i gang med.

Elvie Bækkenbundstræner sammen med mobil

Elskovskugler

Nu har du hele nøgleringen fyldt med brugbar information omkring bækkenbundskugler og den træning, som sætter kronen på underværket.

Som en allersidste lille ting, vil vi gerne strøg endnu mere glimmer på dine nye favorit træning ved at fortælle dig om elskovskugler.

Måske kender du allerede til det univers, hvor de blev udruget. Det er der i hvert fald over 170 millioner andre der gør.

I Fifty Shades of Grey bliver bækkenbundskuglerne forvandlet til elskovskugler, når en vis Herre i cowboybukser og bar mave tager styringen og placerer dem i Frk. A og lader hende gå rundt med dem til et middagsarrangement.

Da han fjerner dem nænsomt igen, kan deres hemmelige forspil udvikle sig til endnu en hed aften.

Gør dem tricket efter og brug elskovskuglerne sammen med din partner, når den almindelige bækkenbundstræning er blevet lidt for nem og du er klar til at udforske din seksuelle følsomhed.

Bækkenbundskugle og fjernbetjening fra Fifty Shades of Grey, der ligger også på en grå pose

Sæt i gang!

Vi håber, at vi har givet dig endnu mere lyst til at komme i gang med at bruge bækkenbundskugler, så du kan træne dit underliv op til den helt store guldmedalje.

Tjek det store udvalg på Sinful.dk, hvor du også finder bækkenbundstrænere, jade æg og alle de andre produkter, som vi har været igennem i dette blogindlæg.