Nyheder

12 gode grunde til at få flere orgasmer

Juhu! Den 8. august er det International Orgasmedag, og i den anledning får du her 12 virkeligt sunde og tungtvejende grunde til, hvorfor du bør trille ærten eller tage en spiller, inden du hopper under dynen i aften (og i morgen – og resten af dit liv, i virkeligheden).

Derfor skal du have orgasme i dag: 

1. Orgasmer gør dig glad i låget
Når du får orgasme, frigiver din krop den mest fantastiske symfoni af såkaldte ‘lykkehormoner’. Serotonin og dopamin fremmer følelsen af dit generelle velbefindende og får dit humør til at stige i lyntempo.

2. Orgasmer reducerer stress
Når du klimakser, frigør nervecellerne i din hjerne hormonet oxytocin, der virker afslappende og giver dig en følelse af tryghed og generelt velvære. Det er desuden videnskabeligt dokumenteret, at oxytocin virker blodtrykssænkende og mindsker mængden af stresshormoner i din krop.

3. Orgasmer styrker parforholdet
Oxytocin er lidt af et vidunderstof, for udover at reducere stress, så viser undersøgelser, at det faktisk også er medvirkende til at øge tiltrækningen og kærligheden mellem dig og din partner. Oxytocin udskilles nemlig både under sex, ved forlænget øjenkontakt og lange kram. Derfor kaldes det også populært for ‘kærlighedshormonet’.

Mangler I inspiration til, hvordan I ellers kan booste kærligheden imellem jer? Så læs vores ultimative guide til, hvordan I styrker parforholdet gennem dialog.

4. Orgasmer forbedrer din søvn
Hvis du smutter under dynen oven på en orgasme, så sover du faktisk både dybere og bedre. Ifølge amerikanske National Sleep Foundation, så skyldes dette dels, at din krop generelt er mere afslappet, men også at en orgasme får østrogenniveauet i dit blod til at stige og dermed øges kvaliteten af din REM-søvn. REM er det vigtige søvnstadie, hvor samtlige celler i din krop restituerer og bliver genoprettet.

5. Orgasmer virker smertelindrende
Slut med Treo og Pamol. Når du får orgasme, frigiver din hjerne endorfiner, der har en smertedæmpende, morfinagtig virkning på din krop. Faktisk skulle orgasmer efter sigende være et mere effektivt middel mod blandt andet menstruationssmerter, migræne og gigtsmerter end panodiler. Forskeren Beverly Whipple fra Rutgers University nåede i et omfattende studie frem til, at kvinders smertetærskel blev øget med hele 74,6% når de onanerede sig til orgasme.

6. Orgasmer kan kurere mande-influenza
Okay, næsten. Et forskningsprojekt på et tysk universitet har i hvert fald vist, at mænd under seksuel ophidselse og orgasme producerer et øget antal leukocytter, eller såkaldte ‘dræberceller’, der booster immunforsvaret og bekæmper virusinfektioner og bakterier. Og for at det ikke skal være løgn, så har omfattende studier slået fast, at mænd, som hyppigt onanerer sig til klimaks, har en formindsket risiko for at udvikle prostatakræft.     

7. Orgasmer booster din sexlyst
Jo hyppigere du får orgasmer, desto stærkere bliver de forbindelser i din hjerne, som aktiverer og styrer din sexlyst. Eller sagt på en lidt anden måde: Jo oftere du onanerer eller har sex, desto lettere har du ved at blive ophidset, og din seksuelle ophidselse øger din sexlyst. Hønen og ægget om igen.

8. Orgasmer styrker din bækkenbundsmuskulatur
Under klimaks får du spontane sammentrækninger i dit underliv, og ligesom alle andre muskler i din krop bliver stærkere, når du træner dem, så gør din bækkenbundsmuskulatur det også. Det bedste af det hele? Undersøgelser har vist, at kvinder, der har stærke muskler i bækkenbunden har bedre sex, større sexlyst og lettere ved at opnå orgasme.

Vil du have en bækkenbund af stål? Læs her, hvordan du vælger de helt rigtige bækkenbundskugler og træner dit underliv sundt og bomstærkt. Du kan se vores bedre udvalg af bækkenbundskugler 

9. Orgasmer stimulerer din hjerne
Når du er ophidset og får orgasme, øger du blod- og ilttilførslen til områder af din hjerne, som normalt ikke er så aktive. Det er faktisk videnskabeligt bevist, at orgasmer er mere effektiv træning for din øverste etage end puslespil, krydsord og sudoku.

10. Orgasmer får dig til at se yngre ud
Glem alt om botox. Dr. David Weeks fra Royal Edinburgh Hospital har nemlig fundet ud af, at par, der dyrker regelmæssig sex og får hyppige orgasmer i gennemsnit ser 5-7 år yngre ud end par, som ikke har sex særligt ofte. Hvorfor? Angiveligt fordi både mænd og kvinder producerer større mængder væksthormon, når de har samleje, og væksthormoner stimulerer celledeling og nyproduktion af celler, som gør huden mere elastisk og ung at se på.

11. Orgasmer bliver bedre med alderen
Der er ingen som helst grund til at drosle ned på lagengymnastikken, selvom dåbsattesten er begyndt at falme. En undersøgelse publiceret i The American Journal of Medicine, viser nemlig, at både kvinder og mænd generelt føler sig mere seksuelt tilfredsstillet i takt med alderen. 

12. Orgasmer forlænger dit liv
Jo flere orgasmer du har i løbet af dit liv, desto længere lever du. Det konkluderede en forskergruppe fra Wales i 1997, da de analyserede sammenhængen mellem orgasmer og dødelighed. Deres undersøgelse dokumenterede, at dødeligheden var hele 50% (!) lavere blandt mænd, som onanerede minimum to gange om ugen sammenlignet med mænd, som kun onanerede én gang om ugen eller endnu sjældnere. Og hvad så med kvinder? Jo, faktisk så opdagede den amerikanske forsker Howard S. Friedman allerede i 1960erne, at kvinder, som havde regelmæssige orgasmer, levede længere end dem, som ikke følte sig seksuelt tilfredsstillet. Bum.